Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft goedkoper internetabonnement verstoppen

  De discussie over de prijs van de abonnementen bij Ziggo blijft aanhouden. Toch is het mogelijk om een goedkoper internetabonnement bij het kabelbedrijf te nemen.
  Jarco Kriek
  17 maart 2023
  comments 6
  Ziggo blijft goedkoper internetabonnement verstoppen
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in ruim 7,2 miljoen woningen in Nederland vaste diensten zoals tv en internet. Het kabelbedrijf ondervindt daarbij momenteel veel concurrentie van glasvezel. Aanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway bieden via glas niet alleen een hogere uploadsnelheid, maar zijn vaak ook goedkoper. Toch kan op het Ziggo-netwerk op een betaalbare manier van internet gebruik worden gemaakt. Gek genoeg verstopt Ziggo het Internet Basic-abonnement nog steeds op de eigen website. De abonnementsvorm wordt niet getoond bij de keuzemogelijkheid voor nieuwe klanten.

   

  Voldoende

  Met Internet Basic krijgt de Ziggo-klanten een internetsnelheid geleverd van 50/20 Mb/s . Dit is voor huishoudens met twee tot vier personen bij normaal internetgedrag voldoende om te internetten en gelijktijdig streamingdiensten te gebruiken. Op plekken binnen het Ziggo-verzorgingsgebied waar nog geen glasvezelnetwerk maar alleen DSL-koperdraad aanwezig is, kan door andere providers vaak geen sneller internet worden geleverd dan Ziggo aanbiedt bij dit abonnement. Een ander voordeel is dat Ziggo bij dit internet-only abonnement zonder extra kosten ook een ongecodeerd aanbod van meer dan 100 tv- en radiozenders levert. Wie daaraan net genoeg heeft kan tegen meerkosten het tv-aanbod uitbreiden.

   

  Prijsverhoging

  Het is onduidelijk waarom Ziggo juist dit goedkoopste Internet Basic-abonnement niet prominent weergeeft bij het overzicht van internetabonnementen. Daar worden op dit moment alleen de abonnementsvormen Start, Start XL, Complete en GIGA aangegeven. Ook bij het overzicht van de prijsverhogingen wordt Internet Basic niet vermeld. Uit meldingen over prijsverhoging die Ziggo naar klanten met dit abonnement heeft gestuurd, blijkt dat de prijsstijging tien procent bedraagt. Dit betekent dat klanten die dit abonnement al langere tijd hebben in plaats van €35,- na 1 juli €38,50 gaan betalen. Wie dit abonnement pas vorig jaar heeft afgesloten gaat vier euro meer betalen, waardoor het nieuwe maandbedrag op 44 euro uitkomt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidInternet Basicabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)