Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft goedkoper internetabonnement verstoppen

  De discussie over de prijs van de abonnementen bij Ziggo blijft aanhouden. Toch is het mogelijk om een goedkoper internetabonnement bij het kabelbedrijf te nemen.
  Jarco Kriek
  17 maart 2023
  comments 6
  Ziggo blijft goedkoper internetabonnement verstoppen
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in ruim 7,2 miljoen woningen in Nederland vaste diensten zoals tv en internet. Het kabelbedrijf ondervindt daarbij momenteel veel concurrentie van glasvezel. Aanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway bieden via glas niet alleen een hogere uploadsnelheid, maar zijn vaak ook goedkoper. Toch kan op het Ziggo-netwerk op een betaalbare manier van internet gebruik worden gemaakt. Gek genoeg verstopt Ziggo het Internet Basic-abonnement nog steeds op de eigen website. De abonnementsvorm wordt niet getoond bij de keuzemogelijkheid voor nieuwe klanten.

   

  Voldoende

  Met Internet Basic krijgt de Ziggo-klanten een internetsnelheid geleverd van 50/20 Mb/s . Dit is voor huishoudens met twee tot vier personen bij normaal internetgedrag voldoende om te internetten en gelijktijdig streamingdiensten te gebruiken. Op plekken binnen het Ziggo-verzorgingsgebied waar nog geen glasvezelnetwerk maar alleen DSL-koperdraad aanwezig is, kan door andere providers vaak geen sneller internet worden geleverd dan Ziggo aanbiedt bij dit abonnement. Een ander voordeel is dat Ziggo bij dit internet-only abonnement zonder extra kosten ook een ongecodeerd aanbod van meer dan 100 tv- en radiozenders levert. Wie daaraan net genoeg heeft kan tegen meerkosten het tv-aanbod uitbreiden.

   

  Prijsverhoging

  Het is onduidelijk waarom Ziggo juist dit goedkoopste Internet Basic-abonnement niet prominent weergeeft bij het overzicht van internetabonnementen. Daar worden op dit moment alleen de abonnementsvormen Start, Start XL, Complete en GIGA aangegeven. Ook bij het overzicht van de prijsverhogingen wordt Internet Basic niet vermeld. Uit meldingen over prijsverhoging die Ziggo naar klanten met dit abonnement heeft gestuurd, blijkt dat de prijsstijging tien procent bedraagt. Dit betekent dat klanten die dit abonnement al langere tijd hebben in plaats van €35,- na 1 juli €38,50 gaan betalen. Wie dit abonnement pas vorig jaar heeft afgesloten gaat vier euro meer betalen, waardoor het nieuwe maandbedrag op 44 euro uitkomt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidInternet Basicabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview