Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft goedkoper internetabonnement verstoppen

  De discussie over de prijs van de abonnementen bij Ziggo blijft aanhouden. Toch is het mogelijk om een goedkoper internetabonnement bij het kabelbedrijf te nemen.
  Jarco Kriek
  17 maart 2023
  comments 6
  Ziggo blijft goedkoper internetabonnement verstoppen
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in ruim 7,2 miljoen woningen in Nederland vaste diensten zoals tv en internet. Het kabelbedrijf ondervindt daarbij momenteel veel concurrentie van glasvezel. Aanbieders als KPN, T-Mobile, Delta en Caiway bieden via glas niet alleen een hogere uploadsnelheid, maar zijn vaak ook goedkoper. Toch kan op het Ziggo-netwerk op een betaalbare manier van internet gebruik worden gemaakt. Gek genoeg verstopt Ziggo het Internet Basic-abonnement nog steeds op de eigen website. De abonnementsvorm wordt niet getoond bij de keuzemogelijkheid voor nieuwe klanten.

   

  Voldoende

  Met Internet Basic krijgt de Ziggo-klanten een internetsnelheid geleverd van 50/20 Mb/s . Dit is voor huishoudens met twee tot vier personen bij normaal internetgedrag voldoende om te internetten en gelijktijdig streamingdiensten te gebruiken. Op plekken binnen het Ziggo-verzorgingsgebied waar nog geen glasvezelnetwerk maar alleen DSL-koperdraad aanwezig is, kan door andere providers vaak geen sneller internet worden geleverd dan Ziggo aanbiedt bij dit abonnement. Een ander voordeel is dat Ziggo bij dit internet-only abonnement zonder extra kosten ook een ongecodeerd aanbod van meer dan 100 tv- en radiozenders levert. Wie daaraan net genoeg heeft kan tegen meerkosten het tv-aanbod uitbreiden.

   

  Prijsverhoging

  Het is onduidelijk waarom Ziggo juist dit goedkoopste Internet Basic-abonnement niet prominent weergeeft bij het overzicht van internetabonnementen. Daar worden op dit moment alleen de abonnementsvormen Start, Start XL, Complete en GIGA aangegeven. Ook bij het overzicht van de prijsverhogingen wordt Internet Basic niet vermeld. Uit meldingen over prijsverhoging die Ziggo naar klanten met dit abonnement heeft gestuurd, blijkt dat de prijsstijging tien procent bedraagt. Dit betekent dat klanten die dit abonnement al langere tijd hebben in plaats van €35,- na 1 juli €38,50 gaan betalen. Wie dit abonnement pas vorig jaar heeft afgesloten gaat vier euro meer betalen, waardoor het nieuwe maandbedrag op 44 euro uitkomt.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidInternet Basicabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)