Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft in de hoek waar de klappen vallen

  Ziggo blijft klanten verliezen, al lijkt het effect van het verdwijnen van Formule 1 op Ziggo Sport verder af te nemen.
  Jarco Kriek
  29 july 2022
  comments 6
  Ziggo blijft in de hoek waar de klappen vallen
  Foto Getty Images

  Uit de financiële cijfers over het tweede kwartaal die VodafoneZiggo bekendmaakte blijkt dat het bedrijf vooral op de consumentenmarkt te maken heeft met fors verlies van klanten en omzet. Een lichtpuntje is dat het klantenverlies lager is dan de acht voorgaande kwartalen. De omzet bij de consumentendivisie daalde met 3,7 procent, ondanks de prijsverhoging van vorig jaar. De prijsverhoging van 1 juli is nog niet meegenomen in deze kwartaalcijfers. Gemiddeld besteden Ziggo-klanten 51 euro per maand aan abonnementen.

   

  Klantverlies

  In de periode van april tot en met juni zag Ziggo het aantal tv-abonnementen dalen met 14.700. Het verlies bij internet was lager met 9.000 abonnementen. In beide gevallen presteerde Ziggo dus slechter dan de belangrijkste concurrent KPN. Het totale aantal klanten bij Ziggo daalde met 13.900, terwijl het kabelbedrijf het bereik uitbreidde met 16.600 adressen. Met een totaal aantal klanten van 3,701 miljoen komt de bezettingsgraad 0,3 procent lager uit op 50,3 procent. Opvallend is ook dat minder consumenten vaste diensten (Ziggo) en mobiele diensten (Vodafone) gelijktijdig afnemen. Dit is overigens wel goed voor de omzet van VodafoneZiggo, dat minder kwijt is aan kortingen voor deze zogenoemde FMC-klanten.

   

  Concurrentie

  Ziggo blijft last houden van de snelle uitrol van glasvezel in Nederland. Bedrijven als KPN NetwerkNL, Open Dutch Fiber, Delta Fiber, Glaspoort en E-Fiber blijven binnen het verzorgingsgebied van Ziggo in rap tempo glasvezelnetwerken aanleggen. Hierdoor kan de consument kiezen uit verschillende internetaanbieders die minimaal gelijkwaardig zijn aan Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggoklantverliestvtelevisieinternetkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)