Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft in de hoek waar de klappen vallen

  Ziggo blijft klanten verliezen, al lijkt het effect van het verdwijnen van Formule 1 op Ziggo Sport verder af te nemen.
  Jarco Kriek
  29 juli 2022
  comments 6
  Ziggo blijft in de hoek waar de klappen vallen
  Foto Getty Images

  Uit de financiële cijfers over het tweede kwartaal die VodafoneZiggo bekendmaakte blijkt dat het bedrijf vooral op de consumentenmarkt te maken heeft met fors verlies van klanten en omzet. Een lichtpuntje is dat het klantenverlies lager is dan de acht voorgaande kwartalen. De omzet bij de consumentendivisie daalde met 3,7 procent, ondanks de prijsverhoging van vorig jaar. De prijsverhoging van 1 juli is nog niet meegenomen in deze kwartaalcijfers. Gemiddeld besteden Ziggo-klanten 51 euro per maand aan abonnementen.

   

  Klantverlies

  In de periode van april tot en met juni zag Ziggo het aantal tv-abonnementen dalen met 14.700. Het verlies bij internet was lager met 9.000 abonnementen. In beide gevallen presteerde Ziggo dus slechter dan de belangrijkste concurrent KPN. Het totale aantal klanten bij Ziggo daalde met 13.900, terwijl het kabelbedrijf het bereik uitbreidde met 16.600 adressen. Met een totaal aantal klanten van 3,701 miljoen komt de bezettingsgraad 0,3 procent lager uit op 50,3 procent. Opvallend is ook dat minder consumenten vaste diensten (Ziggo) en mobiele diensten (Vodafone) gelijktijdig afnemen. Dit is overigens wel goed voor de omzet van VodafoneZiggo, dat minder kwijt is aan kortingen voor deze zogenoemde FMC-klanten.

   

  Concurrentie

  Ziggo blijft last houden van de snelle uitrol van glasvezel in Nederland. Bedrijven als KPN NetwerkNL, Open Dutch Fiber, Delta Fiber, Glaspoort en E-Fiber blijven binnen het verzorgingsgebied van Ziggo in rap tempo glasvezelnetwerken aanleggen. Hierdoor kan de consument kiezen uit verschillende internetaanbieders die minimaal gelijkwaardig zijn aan Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggoklantverliestvtelevisieinternetkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview