Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft in de hoek waar de klappen vallen

  Ziggo blijft klanten verliezen, al lijkt het effect van het verdwijnen van Formule 1 op Ziggo Sport verder af te nemen.
  Jarco Kriek
  29 juli 2022
  comments 6
  Ziggo blijft in de hoek waar de klappen vallen
  Foto Getty Images

  Uit de financiële cijfers over het tweede kwartaal die VodafoneZiggo bekendmaakte blijkt dat het bedrijf vooral op de consumentenmarkt te maken heeft met fors verlies van klanten en omzet. Een lichtpuntje is dat het klantenverlies lager is dan de acht voorgaande kwartalen. De omzet bij de consumentendivisie daalde met 3,7 procent, ondanks de prijsverhoging van vorig jaar. De prijsverhoging van 1 juli is nog niet meegenomen in deze kwartaalcijfers. Gemiddeld besteden Ziggo-klanten 51 euro per maand aan abonnementen.

   

  Klantverlies

  In de periode van april tot en met juni zag Ziggo het aantal tv-abonnementen dalen met 14.700. Het verlies bij internet was lager met 9.000 abonnementen. In beide gevallen presteerde Ziggo dus slechter dan de belangrijkste concurrent KPN. Het totale aantal klanten bij Ziggo daalde met 13.900, terwijl het kabelbedrijf het bereik uitbreidde met 16.600 adressen. Met een totaal aantal klanten van 3,701 miljoen komt de bezettingsgraad 0,3 procent lager uit op 50,3 procent. Opvallend is ook dat minder consumenten vaste diensten (Ziggo) en mobiele diensten (Vodafone) gelijktijdig afnemen. Dit is overigens wel goed voor de omzet van VodafoneZiggo, dat minder kwijt is aan kortingen voor deze zogenoemde FMC-klanten.

   

  Concurrentie

  Ziggo blijft last houden van de snelle uitrol van glasvezel in Nederland. Bedrijven als KPN NetwerkNL, Open Dutch Fiber, Delta Fiber, Glaspoort en E-Fiber blijven binnen het verzorgingsgebied van Ziggo in rap tempo glasvezelnetwerken aanleggen. Hierdoor kan de consument kiezen uit verschillende internetaanbieders die minimaal gelijkwaardig zijn aan Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggoklantverliestvtelevisieinternetkwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)