Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft last van hardnekkige EPG-problemen houden

  Ziggo is het nieuwe jaar ingegaan met de aanhoudende en hardnekkige problemen die klanten met de elektronische programmagids (EPG) ervaren.
  Jarco Kriek
  10 januari 2022
  comments 8
  Ziggo blijft last van hardnekkige EPG-problemen houden
  Foto ProShots

  Ziggo heeft nu al bijna een jaar te kampen met problemen met de EPG. In maart stapte het kabelbedrijf over naar een nieuwe leverancier voor het aanleveren van EPG-data. Het aantal klachten is daarna vermeerderd. Al waren er ook al – maar dan in mindere mate – klachten over de EPG vóór de overstap naar nieuwe dataleverancier. Klanten klagen inmiddels steen en been over de problemen. Dat Ziggo met het probleem in de maag zit, blijkt uit het uitkeren van een compensatievergoeding aan een beperkt aantal klanten die klaagden over de slechte werking van de EPG. Zij kregen een schadevergoeding oplopend tot 150 euro. Een eerder aangekondigde firmware-update voor bruikleendecoder Mediabox Next waardoor de EPG beter zou gaan functioneren, is nog niet door jet kabelbedrijf uitgebracht.

   

  Serie-opname

  De nieuwe data-leverancier zorgde ervoor dat de elektronische programmagids (EPG) nog meer mankementen ging vertonen. Naast ontbrekende, niet complete en onduidelijke programma-informatie bij diverse zenders zorgde vooral de niet goed functionerende serie-linking (serie-opname) voor de nodige ergernis bij een groep klanten. Ziggo nodigde eind november klanten uit om zich op te geven voor uitlegsessies op het Tech Campus in Amsterdam maar deze sessies werden afgezegd vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Het is onbekend wanneer de sessies nu worden georganiseerd en wanneer de nieuwe verbeterde firmwareversie voor Mediabox Next wordt uitgebracht.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieEPGbruikleendecoderMediabox Next

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)