Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft last van hardnekkige EPG-problemen houden

  Ziggo is het nieuwe jaar ingegaan met de aanhoudende en hardnekkige problemen die klanten met de elektronische programmagids (EPG) ervaren.
  Jarco Kriek
  10 januari 2022
  comments 8
  Ziggo blijft last van hardnekkige EPG-problemen houden
  Foto ProShots

  Ziggo heeft nu al bijna een jaar te kampen met problemen met de EPG. In maart stapte het kabelbedrijf over naar een nieuwe leverancier voor het aanleveren van EPG-data. Het aantal klachten is daarna vermeerderd. Al waren er ook al – maar dan in mindere mate – klachten over de EPG vóór de overstap naar nieuwe dataleverancier. Klanten klagen inmiddels steen en been over de problemen. Dat Ziggo met het probleem in de maag zit, blijkt uit het uitkeren van een compensatievergoeding aan een beperkt aantal klanten die klaagden over de slechte werking van de EPG. Zij kregen een schadevergoeding oplopend tot 150 euro. Een eerder aangekondigde firmware-update voor bruikleendecoder Mediabox Next waardoor de EPG beter zou gaan functioneren, is nog niet door jet kabelbedrijf uitgebracht.

   

  Serie-opname

  De nieuwe data-leverancier zorgde ervoor dat de elektronische programmagids (EPG) nog meer mankementen ging vertonen. Naast ontbrekende, niet complete en onduidelijke programma-informatie bij diverse zenders zorgde vooral de niet goed functionerende serie-linking (serie-opname) voor de nodige ergernis bij een groep klanten. Ziggo nodigde eind november klanten uit om zich op te geven voor uitlegsessies op het Tech Campus in Amsterdam maar deze sessies werden afgezegd vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Het is onbekend wanneer de sessies nu worden georganiseerd en wanneer de nieuwe verbeterde firmwareversie voor Mediabox Next wordt uitgebracht.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieEPGbruikleendecoderMediabox Next

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)