Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft nog hogere upload op kleine schaal testen

  Ondanks dat Ziggo een verhoging van de uploadsnelheid heeft aangekondigd voor alle internetabonnementen voor consumenten en zakelijke gebruikers, blijft het kabelbedrijf doorgaan met testen.
  Jarco Kriek
  26 januari 2023
  comments 0
  Ziggo blijft nog hogere upload op kleine schaal testen
  Foto Getty Images

  De maximale uploadsnelheid van het GIGA internetabonnement voor consumenten wordt begin mei naar 75Mbps verhoogd. Dit liet Ziggo enkele weken geleden weten. Bij zakelijke abonnementen wordt dit naar 100Mbps verhoogd. Ondanks deze aankondiging blijft Ziggo op kleine schaal bij een beperkt aantal klanten een hogere uploadsnelheid testen. Enkele klanten van Ziggo meldden aan Totaal TV dat zij bij GIGA internetabonnement voor consumenten plots onaangekondigd een uploadsnelheid van 100Mbps bij een speedtest konden waarnemen. Onlangs liet VodafoneZiggo aan Totaal TV weten dat het bedrijf niet verwacht later dit jaar de internetsnelheid bij Ziggo opnieuw te verhogen.

   

  Teleurstelling

  Ondanks dat de nu door Ziggo aangekondigde verhoging van upload voor een klein deel van de klanten als teleurstellend wordt ervaren, is de snelheid die het kabelbedrijf bij internetabonnementen gaat leveren voor het overgrote deel van de Ziggo internetgebruikers ruim voldoende. Zij kunnen hiermee goed aan de slag als het gaat om bijvoorbeeld thuiswerken of het opslaan van gegevens in de cloud. Qua upload blijft Ziggo wel achter bij aanbieders die internet leveren via de glasvezelnetwerken van KPN (KPN NetwerkNL/Glaspoort), Delta Fiber en Open Dutch Fiber. Ziggo is met download vanaf mei wel sneller dan glasvezel. Het kabelbedrijf gaat de downloadsnelheid van 1 naar 1,2Gbps verhogen. Dit is echter alleen het geval bij zakelijke abonnementen. Bij abonnementen voor consumenten blijft de maximale downloadsnelheid 1Gbps.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview