Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijft nog hogere upload op kleine schaal testen

  Ondanks dat Ziggo een verhoging van de uploadsnelheid heeft aangekondigd voor alle internetabonnementen voor consumenten en zakelijke gebruikers, blijft het kabelbedrijf doorgaan met testen.
  Jarco Kriek
  26 januari 2023
  comments 0
  Ziggo blijft nog hogere upload op kleine schaal testen
  Foto Getty Images

  De maximale uploadsnelheid van het GIGA internetabonnement voor consumenten wordt begin mei naar 75Mbps verhoogd. Dit liet Ziggo enkele weken geleden weten. Bij zakelijke abonnementen wordt dit naar 100Mbps verhoogd. Ondanks deze aankondiging blijft Ziggo op kleine schaal bij een beperkt aantal klanten een hogere uploadsnelheid testen. Enkele klanten van Ziggo meldden aan Totaal TV dat zij bij GIGA internetabonnement voor consumenten plots onaangekondigd een uploadsnelheid van 100Mbps bij een speedtest konden waarnemen. Onlangs liet VodafoneZiggo aan Totaal TV weten dat het bedrijf niet verwacht later dit jaar de internetsnelheid bij Ziggo opnieuw te verhogen.

   

  Teleurstelling

  Ondanks dat de nu door Ziggo aangekondigde verhoging van upload voor een klein deel van de klanten als teleurstellend wordt ervaren, is de snelheid die het kabelbedrijf bij internetabonnementen gaat leveren voor het overgrote deel van de Ziggo internetgebruikers ruim voldoende. Zij kunnen hiermee goed aan de slag als het gaat om bijvoorbeeld thuiswerken of het opslaan van gegevens in de cloud. Qua upload blijft Ziggo wel achter bij aanbieders die internet leveren via de glasvezelnetwerken van KPN (KPN NetwerkNL/Glaspoort), Delta Fiber en Open Dutch Fiber. Ziggo is met download vanaf mei wel sneller dan glasvezel. Het kabelbedrijf gaat de downloadsnelheid van 1 naar 1,2Gbps verhogen. Dit is echter alleen het geval bij zakelijke abonnementen. Bij abonnementen voor consumenten blijft de maximale downloadsnelheid 1Gbps.

  ZiggoVodafoneZiggointernetgigabitinternetsnelheidupload

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)