Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Ziggo lijkt een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) naast zich neer te leggen en blijft adverteren met de term glasvezelkabelnetwerk.
  Jarco Kriek
  19 february 2022
  comments 9
  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Nu.nl heeft een oude uitspraak van RCC uit 2013 gevonden waarin Ziggo op de vingers is getikt voor gebruik van de term glasvezelkabelnetwerk. Ziggo maakt gebruik van een hybrid Fiber Cable (HFC)netwerk waarbij een signaal of de data voor 97 procent door glasvezel en drie procent via coax wordt getransporteerd. Omdat een signaal deels door coax door Ziggo wordt gedistribueerd oordeelde het College van beroep van RCC in 2013 dat Ziggo de naam glasvezelkabelnetwerk niet meer mocht gebruiken.

   

  Geen gevolgen

  Ziggo heeft in 2013 aangegeven het beleid op dit punt te verbeteren. Hierdoor staat het kabelbedrijf niet op de zogenaamde non-compliance-list. Dit is een lijst van bedrijven die zich niet aan uitspraken van RCC willen binden. Deze lijst is zichtbaar voor toezichthouders. Uitspraken van RCC zijn overigens voor geen enkel bedrijf bindend omdat het geen rechter is.

  ZiggoVodafoneZiggoReclame Code CommissieRCC

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Kopen zonder Kijken

  Kopen zonder Kijken
  RTL 4 om 20:30 uur
  Vera en Casper huren een flatje in de binnenstad van Leiden. Nu het tijd wordt om de vleugels uit te slaan, moet er een aantal knopen worden door­gehakt.

  TV-TIP Chateau Bijstand

  Chateau Bijstand
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het kostte heel wat gepuf, gesteun, geklaag en rollende ogen, maar voor de familie Meiland zit de maand afzien in de bijstand erop.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)