Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Ziggo lijkt een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) naast zich neer te leggen en blijft adverteren met de term glasvezelkabelnetwerk.
  Jarco Kriek
  19 februari 2022
  comments 9
  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Nu.nl heeft een oude uitspraak van RCC uit 2013 gevonden waarin Ziggo op de vingers is getikt voor gebruik van de term glasvezelkabelnetwerk. Ziggo maakt gebruik van een hybrid Fiber Cable (HFC)netwerk waarbij een signaal of de data voor 97 procent door glasvezel en drie procent via coax wordt getransporteerd. Omdat een signaal deels door coax door Ziggo wordt gedistribueerd oordeelde het College van beroep van RCC in 2013 dat Ziggo de naam glasvezelkabelnetwerk niet meer mocht gebruiken.

   

  Geen gevolgen

  Ziggo heeft in 2013 aangegeven het beleid op dit punt te verbeteren. Hierdoor staat het kabelbedrijf niet op de zogenaamde non-compliance-list. Dit is een lijst van bedrijven die zich niet aan uitspraken van RCC willen binden. Deze lijst is zichtbaar voor toezichthouders. Uitspraken van RCC zijn overigens voor geen enkel bedrijf bindend omdat het geen rechter is.

  ZiggoVodafoneZiggoReclame Code CommissieRCC

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)