Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Ziggo lijkt een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) naast zich neer te leggen en blijft adverteren met de term glasvezelkabelnetwerk.
  Jarco Kriek
  19 februari 2022
  comments 9
  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Nu.nl heeft een oude uitspraak van RCC uit 2013 gevonden waarin Ziggo op de vingers is getikt voor gebruik van de term glasvezelkabelnetwerk. Ziggo maakt gebruik van een hybrid Fiber Cable (HFC)netwerk waarbij een signaal of de data voor 97 procent door glasvezel en drie procent via coax wordt getransporteerd. Omdat een signaal deels door coax door Ziggo wordt gedistribueerd oordeelde het College van beroep van RCC in 2013 dat Ziggo de naam glasvezelkabelnetwerk niet meer mocht gebruiken.

   

  Geen gevolgen

  Ziggo heeft in 2013 aangegeven het beleid op dit punt te verbeteren. Hierdoor staat het kabelbedrijf niet op de zogenaamde non-compliance-list. Dit is een lijst van bedrijven die zich niet aan uitspraken van RCC willen binden. Deze lijst is zichtbaar voor toezichthouders. Uitspraken van RCC zijn overigens voor geen enkel bedrijf bindend omdat het geen rechter is.

  ZiggoVodafoneZiggoReclame Code CommissieRCC

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)