Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Ziggo lijkt een uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) naast zich neer te leggen en blijft adverteren met de term glasvezelkabelnetwerk.
  Jarco Kriek
  19 february 2022
  comments 9
  Ziggo blijkt 'onterecht' term glasvezel nog te gebruiken

  Nu.nl heeft een oude uitspraak van RCC uit 2013 gevonden waarin Ziggo op de vingers is getikt voor gebruik van de term glasvezelkabelnetwerk. Ziggo maakt gebruik van een hybrid Fiber Cable (HFC)netwerk waarbij een signaal of de data voor 97 procent door glasvezel en drie procent via coax wordt getransporteerd. Omdat een signaal deels door coax door Ziggo wordt gedistribueerd oordeelde het College van beroep van RCC in 2013 dat Ziggo de naam glasvezelkabelnetwerk niet meer mocht gebruiken.

   

  Geen gevolgen

  Ziggo heeft in 2013 aangegeven het beleid op dit punt te verbeteren. Hierdoor staat het kabelbedrijf niet op de zogenaamde non-compliance-list. Dit is een lijst van bedrijven die zich niet aan uitspraken van RCC willen binden. Deze lijst is zichtbaar voor toezichthouders. Uitspraken van RCC zijn overigens voor geen enkel bedrijf bindend omdat het geen rechter is.

  ZiggoVodafoneZiggoReclame Code CommissieRCC

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview