Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt HD-aanbod met 13 zenders uit

  Ziggo stond enige tijd stil bij het uitbreiden van het HD-zenderaanbod. Maar daar komt nu verandering in. Het HD-aanbod wordt met maar liefst dertien zenders uitgebreid.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2021
  comments 8
  Ziggo breidt HD-aanbod met 13 zenders uit
  Foto Getty Images

  Ziggo waardeert op 15 november alle regionale tv-zenders van SD- naar HD-beeldkwaliteit op. Ziggo is op dit moment de enige distributeur die geen enkele regionale zender in HD aan klanten levert. Na de nu door Ziggo bevestigde opwaardering van het zenderaanbod staat het kabelbedrijf plots in de voorste rij bij de levering van regionale zenders in HD-kwaliteit. Bijvoorbeeld concurrent KPN biedt zowel via Interactieve TV als Digitenne niet alle regionale tv-zenders aan klanten.

   

  Nieuwe projecten

  Nu Ziggo het uitschakelen van analoge tv binnen het gehele eigen verzorgingsgebied achter de rug heeft en de uitschakeling van analoge FM-kabelradio op het einde loopt, heeft het kabelbedrijf ruimte voor nieuwe projecten. Ziggo kondigde eerder aan dat uitbreiding van het HD- en 4K-aanbod hierbij aandacht krijgt.

   

  MPEG4

  Ziggo gaat de omschakeling van SD naar HD onder meer mogelijk maken door ongecodeerd uitgezonden tv-zenders op het kabelnetwerk van MPEG2 naar MPEG4 om te zetten. Door de betere compressietechniek van MPEG4 wordt hierdoor zonder op beeldkwaliteit te moeten inboeten bandbreedte bespaard die voor HD-uitbreiding gebruikt kan worden. Na omzetting naar MPEG4 wordt bij een deel van de zenders – zoals bij de regionale omroepen – de verspreiding in SD-kwaliteit volledig gestaakte en zenders alleen in HD aangeboden. Bij een ander deel – zoals de zenders van commerciële mediabedrijven RTL Nederland en Talpa Network – blijft de ongecodeerde SD-verspreiding voor het Kabel TV-abonnement bestaan. Het kijken van deze zenders in HD-kwaliteit is dan alleen met de abonnementen TV Standaard/TV Start, TV Zenders Plus en Ziggo Movies & Series XL mogelijk.

   

  Welke zenders gaan in HD uitzenden?

  Ziggo gaat vanaf 15 november de volgende zenders in plaats van SD in HD aan klanten leveren: RTV Noord (voorkeuzekanaal 701), Omrop Fryslân (voorkeuzekanaal 702), RTV Drenthe (voorkeuzekanaal 703), RTV Oost (voorkeuzekanaal 704), Omroep Gelderland (voorkeuzekanaal 705), Omroep Flevoland (voorkeuzekanaal 706), NH Nieuws (voorkeuzekanaal 707), RTV Utrecht (voorkeuzekanaal 708), TV West (voorkeuzekanaal 709), RTV Rijnmond (voorkeuzekanaal 710), Omroep Zeeland (voorkeuzekanaal 711), Omroep Brabant (voorkeuzekanaal 712) en L1 TV (voorkeuzekanaal 713).

  ZiggoVodafoneZiggoHDbandbreedteMPEG2MPEG4tvtelevisieregionale omroep

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)