Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt HD-aanbod verder uit

  Ziggo heeft in de afgelopen weken diverse lokale tv-zenders van SD- naar HD-beeldkwaliteit omgezet. Het gaat dus om een regionale en niet landelijke uitbreiding.
  Jarco Kriek
  31 oktober 2023
  comments 3
  Ziggo breidt HD-aanbod verder uit
  Foto Getty Images

  Lokale omroepen zijn zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van het aanvoersignaal aan providers als Ziggo, KPN en Odido. Aanvoer in HD-kwaliteit kan een hogere uitgavepost voor lokale omroepen zijn. Mede hierdoor zijn nog niet alle omroepen in HD voor providers beschikbaar. In het geval van Ziggo gaat het veelal om HD-doorgifte in het beeldformaat 720p.

   

  Diverse omroepen

  In diverse regio’s zijn lokale omroepen door Ziggo naar HD-kwaliteit omgezet. Dit is onder andere in Aa en Hunze, Assen, Breda en Rucphen het geval. Ook heeft Ziggo de lokale radiozenders Chris, 1Vallei en Rhenen FM aan het lokale zenderaanbod toegevoegd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieradioHDzenderaanbodlokale omroep

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)