Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt HD-aanbod verder uit

  Ziggo heeft in de afgelopen weken diverse lokale tv-zenders van SD- naar HD-beeldkwaliteit omgezet. Het gaat dus om een regionale en niet landelijke uitbreiding.
  Jarco Kriek
  31 oktober 2023
  comments 3
  Ziggo breidt HD-aanbod verder uit
  Foto Getty Images

  Lokale omroepen zijn zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van het aanvoersignaal aan providers als Ziggo, KPN en Odido. Aanvoer in HD-kwaliteit kan een hogere uitgavepost voor lokale omroepen zijn. Mede hierdoor zijn nog niet alle omroepen in HD voor providers beschikbaar. In het geval van Ziggo gaat het veelal om HD-doorgifte in het beeldformaat 720p.

   

  Diverse omroepen

  In diverse regio’s zijn lokale omroepen door Ziggo naar HD-kwaliteit omgezet. Dit is onder andere in Aa en Hunze, Assen, Breda en Rucphen het geval. Ook heeft Ziggo de lokale radiozenders Chris, 1Vallei en Rhenen FM aan het lokale zenderaanbod toegevoegd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieradioHDzenderaanbodlokale omroep

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview