Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt HD-zenderaanbod voor deel abonnees uit

  Gebruikers van de Mediabox Next, Mediabox XL en Next Mini bij Ziggo kunnen kijken naar meer zenders in HD-kwaliteit. Abonnees die via CI+ kijken blijven achter.
  Jarco Kriek
  1 december 2022
  comments 5
  Ziggo breidt HD-zenderaanbod voor deel abonnees uit
  Foto Getty Images

  Ziggo heeft een aantal zenders van de Italiaanse publieke omroep RAI van SD- naar HD-beeldkwaliteit opgewaardeerd. Het gaat om de zenders RAI Uno, RAI 2 en RAI 3. Deze zenders zijn beschikbaar binnen de TV Italiana-app die alleen op de Ziggo bruikleendecoders Mediabox XL, Mediabox Next en Next Mini beschikbaar is. Ziggo-abonnees die kijken via de televisie met een CI+ module of via Ziggo GO, kunnen niet naar het uitgebreide Italiaanse tv-aanbod kijken. Binnen TV Italiana zijn nu alle zenders in HD te bekijken, met uitzondering van de zenders afkomstig van mediagroep Mediaset.

   

  Stagnatie

  Het lineaire tv-aanbod bij Ziggo blijft wat betreft opwaardering van SD naar HD al enige maanden stilstaan. In de eerste helft van dit jaar waardeerde Ziggo in een rap tempo veel zenders naar HD-beeldkwaliteit op. Hiermee werkte het kabelbedrijf de achterstand op HD-gebied met de concurrenten KPN en T-Mobile grotendeels weg. Desondanks blijft Ziggo de enige van de grotere providers die het Vlaamse publieke kanaal Ketnet – een zogenaamde must carry-zender die Ziggo verplicht moet doorgeven – niet in HD levert.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderappMediabox XLMediabox NextNext MiniTV ItalianaRAI

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)