Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt interactief terugkijken Mediabox Next uit

  Ziggo heeft weer eens een primeur met het leveren van een OTT- dienst direct via de eigen bruikleendecoder. Om welke dienst en mogelijkheden gaat het?
  Jarco Kriek
  2 november 2020
  comments 0
  Ziggo breidt interactief terugkijken Mediabox Next uit
  KRO-NCRV

  VodafoneZiggo en Nederlandse publieke omroep (NPO) zijn overeengekomen dat OTT-streamingdienst NPO Start op de Ziggo bruikleendecoder Mediabox Next beschikbaar komt. Gebruikers van Mediabox Next kunnen hierdoor vanaf vandaag gebruikmaken van zowel de gratis dienst NPO Start alsmede de betaalvariant NPO Plus zonder dat hiervoor bijvoorbeeld naar het online platform van het televisietoestel overgestapt hoeft te worden. Ziggo biedt klanten via Mediabox Next al directe toegang tot de OTT-diensten Netflix en Videoland. Eerder liet het kabelbedrijf aan Totaal TV weten dat het ook met Disney bekijkt of streamingdienst Disney+ direct via de eigen bruikleendecoder beschikbaar kan komen. Ziggo is op dit moment de eerste distributeur die NPO Start via een eigen online platform via een bruikleendecoder toegankelijk maakt.

   

  Wat is NPO Start?

  NPO Start is de gratis OTT-dienst van de publieke omroep. NPO claimt bij de gratis variant ruim honderdduizend eerder uitgezonden programma’s te kunnen leveren. Dit aantal wordt opgekrikt omdat alle eigen programma’s zoals NOS Journaal bij dit aantal worden opgeteld. Aangekochte programma’s kunnen meestal tot maximaal zeven dagen teruggekeken worden. NPO Start is een streamingdienst inclusief reclame met een mindere beeldkwaliteit dan betaalvariant NPO Plus. Daarnaast is NPO Plus reclamevrij. Programma’s kunnen daarnaast langer terug gekeken worden. Bij enkele series kan ook het gehele seizoen of bepaalde afleveringen vooruit gekeken worden. Een NPO Plus-abonnement kost €2,95 per maand. Ziggo-klanten die NPO Plus op Mediabox Next willen gebruiken, dienen eerst direct bij NPO een abonnement te kopen.

   

  Wanneer via Mediabox XL?

  Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar bevestigt aan Totaal TV dat NPO op dit moment nog niet voor gebruikers van Mediabox XL beschikbaar is. “Op dit moment bieden we de NPO-app nog niet aan op de Mediabox XL. Het plan is om de app zo snel als mogelijk ook beschikbaar te maken op de Mediabox XL. Zodra we weten wanneer de NPO-app beschikbaar komt, zullen we klanten informeren.” Ziggo begint binnenkort met de gefaseerde uitrol van nieuwe firmware die Mediabox XL voor wat betreft het TV-platform voor een groot deel gelijk maakt met Mediabox Next.

  ZiggoVodafoneZiggoNPOpublieke omroepNPO StartNPO PlusMediabox Nextbruikleendecodertvtelevisievideo on demandinteractieve TVMediabox XL

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een maandabonnement Cinemember (met Viceroy’s House)

   CineMember voegt deze maand onder andere Viceroy’s House toe, over het moeizame proces naar onafhankelijkheid van India en Pakistan. De film begint in 1947, wanneer de laatste gouverneur-generaal aankomt. Totaal TV geeft vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit historische drama te bekijken is.

  TV-TIP The good doctor

  The good doctor
  RTL 8 om 20:28 uur
  Ook in het St. Bonaventure ziekenhuis maakt corona z’n opwachting. Shaun komt door de heftige crisis onder grote druk te staan.

  TV-TIP De vier vuisten hebben tropenkolder

  De vier vuisten hebben tropenkolder
  RTL 7 om 20:29 uur
  De gokker Alan heeft bij de maffia een enorme schuld. Als hij door hen wordt achtervolgd, verstopt hij zich op de boot van Charlie.

  Interview

  • *

   Martine van Os

   We zijn er bijna

   Martine van Os blijft dit jaar met de groep kampeerders dicht bij huis; de vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. “Eerlijk? Ik vond het verrassend leuk!”
   Reacties0 reactie(s)