Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt interactief terugkijken Mediabox Next uit

  Ziggo heeft weer eens een primeur met het leveren van een OTT- dienst direct via de eigen bruikleendecoder. Om welke dienst en mogelijkheden gaat het?
  Jarco Kriek
  2 november 2020
  comments 0
  Ziggo breidt interactief terugkijken Mediabox Next uit
  KRO-NCRV

  VodafoneZiggo en Nederlandse publieke omroep (NPO) zijn overeengekomen dat OTT-streamingdienst NPO Start op de Ziggo bruikleendecoder Mediabox Next beschikbaar komt. Gebruikers van Mediabox Next kunnen hierdoor vanaf vandaag gebruikmaken van zowel de gratis dienst NPO Start alsmede de betaalvariant NPO Plus zonder dat hiervoor bijvoorbeeld naar het online platform van het televisietoestel overgestapt hoeft te worden. Ziggo biedt klanten via Mediabox Next al directe toegang tot de OTT-diensten Netflix en Videoland. Eerder liet het kabelbedrijf aan Totaal TV weten dat het ook met Disney bekijkt of streamingdienst Disney+ direct via de eigen bruikleendecoder beschikbaar kan komen. Ziggo is op dit moment de eerste distributeur die NPO Start via een eigen online platform via een bruikleendecoder toegankelijk maakt.

   

  Wat is NPO Start?

  NPO Start is de gratis OTT-dienst van de publieke omroep. NPO claimt bij de gratis variant ruim honderdduizend eerder uitgezonden programma’s te kunnen leveren. Dit aantal wordt opgekrikt omdat alle eigen programma’s zoals NOS Journaal bij dit aantal worden opgeteld. Aangekochte programma’s kunnen meestal tot maximaal zeven dagen teruggekeken worden. NPO Start is een streamingdienst inclusief reclame met een mindere beeldkwaliteit dan betaalvariant NPO Plus. Daarnaast is NPO Plus reclamevrij. Programma’s kunnen daarnaast langer terug gekeken worden. Bij enkele series kan ook het gehele seizoen of bepaalde afleveringen vooruit gekeken worden. Een NPO Plus-abonnement kost €2,95 per maand. Ziggo-klanten die NPO Plus op Mediabox Next willen gebruiken, dienen eerst direct bij NPO een abonnement te kopen.

   

  Wanneer via Mediabox XL?

  Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar bevestigt aan Totaal TV dat NPO op dit moment nog niet voor gebruikers van Mediabox XL beschikbaar is. “Op dit moment bieden we de NPO-app nog niet aan op de Mediabox XL. Het plan is om de app zo snel als mogelijk ook beschikbaar te maken op de Mediabox XL. Zodra we weten wanneer de NPO-app beschikbaar komt, zullen we klanten informeren.” Ziggo begint binnenkort met de gefaseerde uitrol van nieuwe firmware die Mediabox XL voor wat betreft het TV-platform voor een groot deel gelijk maakt met Mediabox Next.

  ZiggoVodafoneZiggoNPOpublieke omroepNPO StartNPO PlusMediabox Nextbruikleendecodertvtelevisievideo on demandinteractieve TVMediabox XL

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)