Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt netwerk met sneller en stabieler internet uit

  Ziggo heeft het gigabit internetnetwerk in het eigen verzorgingsgebied per direct met ongeveer dertigduizend aansluitingen uitgebreid.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2021
  comments 1
  Ziggo breidt netwerk met sneller en stabieler internet uit
  Foto Getty Images

  Ziggo-klanten in Noordwijk en Katwijk kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van het nieuwe GigaNet waarvan gigabit internet een onderdeel is. In 30.000 woningen en bedrijven is de aanwezige kabelaansluiting omgezet naar DOCSIS 3.1. Dit betekent dat niet alleen sneller internet met een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar is. Alle klanten hebben door de komst van gigabit internet een stabieler netwerk tot hun beschikking omdat de datacapaciteit van het netwerk is uitgebreid.

   

  50 procent

  Door de recente uitbreiding van het gigabit netwerk hebben 3,6 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf toegang tot het vernieuwde DOCSIS 3.1 netwerk. Hierdoor kan Ziggo op dit moment vijftig procent van de klanten internet met een gigabit downloadsnelheid leveren.

   

  Glasvezel

  De downloadsnelheid is via het Ziggo-kabelnetwerk gelijk aan andere aanbieders die internet via glasvezel leveren zoals directe concurrenten KPN en T-Mobile. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps op dit moment echter ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die veelal via glasvezel wordt aangeboden. Ziggo is op dit moment wel bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio waarvan de vrijgekomen bandbreedte gebruikt kan worden om de uploadsnelheid te verhogen. Ziggo heeft echter meerdere malen gesteld dat het bedrijf vindt dat de huidige uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten – ook bij thuiswerken en thuisscholieren – ruim voldoende is.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitDOCSIS 3.1upload

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Frankrijk - Denemarken

  WK Voetbal: Frankrijk - Denemarken
  NPO 1 om 16:22 uur
  Het sterren - team van de Fransen neemt het op tegen Denemarken, dat momenteel op de tiende plaats van de FIFA-ranglijst staat. Op het EK kreeg sterspeler Christian Eriksen in de groepsfase tijdens de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand. Maar in plaats van geen bal meer te raken, bracht deze gebeurtenis de Denen juist dicht bij elkaar, waardoor zelfs de halve finale werd bereikt. Dit WK is Eriksen gelukkig gewoon weer van de partij.

  TV-TIP De Beste Klusser van Nederland

  De Beste Klusser van Nederland
  Veronica om 19:00 uur
  De een kan nog geen lamp in een fitting te draaien, de ander vervangt zonder met z’n ogen te knipperen een hele groepenkast. In De beste klusser van Nederland, een samenwerking tussen Veronica en bouwmarkt Hornbach, strijden de beste klussers uit zeventien vestigingen om drie finaleplekken. Wie schroeft en hamert de jury met zijn of haar twee rechterhanden omver en gaat naar huis met de Gouden Hamer?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)