Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt netwerk met sneller en stabieler internet uit

  Ziggo heeft het gigabit internetnetwerk in het eigen verzorgingsgebied per direct met ongeveer dertigduizend aansluitingen uitgebreid.
  Jarco Kriek
  24 august 2021
  comments 1
  Ziggo breidt netwerk met sneller en stabieler internet uit
  Foto Getty Images

  Ziggo-klanten in Noordwijk en Katwijk kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van het nieuwe GigaNet waarvan gigabit internet een onderdeel is. In 30.000 woningen en bedrijven is de aanwezige kabelaansluiting omgezet naar DOCSIS 3.1. Dit betekent dat niet alleen sneller internet met een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar is. Alle klanten hebben door de komst van gigabit internet een stabieler netwerk tot hun beschikking omdat de datacapaciteit van het netwerk is uitgebreid.

   

  50 procent

  Door de recente uitbreiding van het gigabit netwerk hebben 3,6 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf toegang tot het vernieuwde DOCSIS 3.1 netwerk. Hierdoor kan Ziggo op dit moment vijftig procent van de klanten internet met een gigabit downloadsnelheid leveren.

   

  Glasvezel

  De downloadsnelheid is via het Ziggo-kabelnetwerk gelijk aan andere aanbieders die internet via glasvezel leveren zoals directe concurrenten KPN en T-Mobile. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps op dit moment echter ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die veelal via glasvezel wordt aangeboden. Ziggo is op dit moment wel bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio waarvan de vrijgekomen bandbreedte gebruikt kan worden om de uploadsnelheid te verhogen. Ziggo heeft echter meerdere malen gesteld dat het bedrijf vindt dat de huidige uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten – ook bij thuiswerken en thuisscholieren – ruim voldoende is.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitDOCSIS 3.1upload

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)