Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo breidt netwerk met sneller en stabieler internet uit

  Ziggo heeft het gigabit internetnetwerk in het eigen verzorgingsgebied per direct met ongeveer dertigduizend aansluitingen uitgebreid.
  Jarco Kriek
  24 august 2021
  comments 1
  Ziggo breidt netwerk met sneller en stabieler internet uit
  Foto Getty Images

  Ziggo-klanten in Noordwijk en Katwijk kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van het nieuwe GigaNet waarvan gigabit internet een onderdeel is. In 30.000 woningen en bedrijven is de aanwezige kabelaansluiting omgezet naar DOCSIS 3.1. Dit betekent dat niet alleen sneller internet met een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar is. Alle klanten hebben door de komst van gigabit internet een stabieler netwerk tot hun beschikking omdat de datacapaciteit van het netwerk is uitgebreid.

   

  50 procent

  Door de recente uitbreiding van het gigabit netwerk hebben 3,6 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf toegang tot het vernieuwde DOCSIS 3.1 netwerk. Hierdoor kan Ziggo op dit moment vijftig procent van de klanten internet met een gigabit downloadsnelheid leveren.

   

  Glasvezel

  De downloadsnelheid is via het Ziggo-kabelnetwerk gelijk aan andere aanbieders die internet via glasvezel leveren zoals directe concurrenten KPN en T-Mobile. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps op dit moment echter ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die veelal via glasvezel wordt aangeboden. Ziggo is op dit moment wel bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio waarvan de vrijgekomen bandbreedte gebruikt kan worden om de uploadsnelheid te verhogen. Ziggo heeft echter meerdere malen gesteld dat het bedrijf vindt dat de huidige uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten – ook bij thuiswerken en thuisscholieren – ruim voldoende is.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitDOCSIS 3.1upload

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Het blok Australië

  Het blok Australië
  Play4 om 08:50 uur
  In Nederland vond Net5 het na zeven seizoenen wel welletjes, maar in Australië wordt er al een dikke 15 seizoenen doorgehamerd.

  TV-TIP Prometheus

  Prometheus
  om 03:59 uur
  Prometheus is een prequel op Alien, maar vertelt ook een compleet eigen verhaal. Waardoor je weinig voorkennis nodig hebt.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)