Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo brengt supersnel gigabit internet naar Eindhoven

  Ziggo levert vanaf vandaag in de vijf grootste steden van Nederland supersnel gigabit internet op basis van de DOCSIS 3.1 techniek.
  Jarco Kriek
  16 maart 2021
  comments 3
  Ziggo brengt supersnel gigabit internet naar Eindhoven
  Foto Getty Images

  In de tech-hoofdstad van Nederland Eindhoven zijn vandaag 110.000 huishoudens en bedrijven aangesloten op het GigaNet van VodafoneZiggo waarvan Ziggo gigabit internet een onderdeel is. Ziggo levert bij gigabit internet alleen een downloadsnelheid van een gigabit (1000Mbps/1Gbps). De downloadsnelheid blijft met 50Mbps zwaar achter maar Ziggo is wel bezig met het voorbereiden van een verhoging van de upload. Ziggo levert nu in de vijf grootste steden in vrijwel alle huishoudens en bedrijven gigabit internet. Naast Eindhoven zijn dit Amsterdam, Rotterdam  Den Haag en Utrecht.

   

  Zonder graven

  Ziggo kan het netwerk voor gigabit geschikt maken zonder daarbij graafwerkzaamheden uit te voeren. Het geleverde signaal van diensten gaat bij het kabelbedrijf voor 97 procent door glasvezel. Alleen het laatste deel van wijkkast naar aansluitpunt in de woning of bedrijfspand is een coaxiale verbinding. Bij gigabit verandert Ziggo alleen apparatuur boven de grond zoals in de wijkkast en een deel van de bekabeling inclusief connectoren in de woning van klanten. In onder meer Eindhoven, Den Haag en Rotterdam zijn KPN en T-Mobile wel bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk dat symmetrisch gigabit internetsnelheden kan leveren. Maar omdat bij deze aanleg fysiek in de grond gegraven dient te worden, duurt het nog enkele jaren voordat alle huishoudens en bedrijfspanden op glasvezel zijn aangesloten.

   

  Sneller en stabieler internet

  Gigabit biedt Ziggo-klanten niet alleen de mogelijkheid om voor een abonnement te kiezen waarbij sneller internet wordt geleverd. Voor alle klanten – ook als een abonnement met een lagere internetsnelheid wordt gekocht – heeft GigaNet voordelen. Zo wordt de capaciteit uitgebreid. Hiermee kan Ziggo probleemloos het nog steeds stijgende dataverbruik van klanten in goede banen leiden. De grotere capaciteit van het netwerk zorgt tevens voor meer stabiliteit. Hierdoor wordt de kans op storing minder.

   

  Abonnement

  Ziggo levert het gigabit abonnement GIGA met een maximale downloadsnelheid van 1Gbps dus nu op drie miljoen adressen. De uploadsnelheid bedraagt op dit moment nog 50Mbps. Een verhoging van de uploadsnelheid wordt binnen afzienbare tijd verwacht. Binnen de eerste fase van DOCSIS 3.1 – waarmee Ziggo begint – kan de uploadsnelheid theoretisch tot maximaal 300Mbps verhoogd worden. Verdere doorontwikkeling van GigaNet moet binnen enkele jaren uiteindelijk leiden tot een maximale downloadsnelheid van 10Gbps en een uploadsnelheid van 2Gbps. De opwaardering naar de Gigabit-internetsnelheid ten opzichte van de hoogste DOCSIS 3.0 internetsnelheid van 500Mbps bedraagt tien euro per maand.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabitGigaNetDOCSIS 3.1glasvezelconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties