Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  De community manager van Ziggo meldt op het eigen forum dat gebruikers niet monddood zijn gemaakt en dat een verbetertraject voor de EPG is ingezet.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2022
  comments 3
  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  Al enige tijd is er veel ophef over de functionaliteit van de elektronische programmagids (EPG) bij de tv-diensten van Ziggo. Het kabelbedrijf schakelde hiervoor de hulp in van het eigen klant-helpt-klant forum – Ziggo community genaamd – om problemen en verkeerde meldingen te communiceren. Het doel is om de EPG zowel technisch als inhoudelijk te verbeteren.

   

  Monddood

  De discussie ontspoorde vorige week omdat een gebruiker die vraagtekens zette bij de afhandeling van mede door hem gemelde fouten in de EPG door een moderator openlijk op de vingers werd getikt. Dit mede omdat hij het woord ‘prutsers’ gebruikte in de richting van een moderator of van de personen die verantwoordelijk zijn voor de werking van de EPG. Het woord ‘prutsers’ wordt door de betreffende moderator als schending van de huisregels gezien omdat het respectloos zou zijn. De community manager van het forum laat nu weten dat het niet de bedoeling is om gebruikers die negatieve berichten plaatsten met een ban buitenspel te zetten. Over het woord ‘prutsers’ wordt overigens niet gerept. Waaruit blijkt dat de berisping van de helpende klant niet wordt teruggetrokken. En het woord ‘prutsers’ op de Ziggo Community niet gebruikt mag worden. Dit staat overigens haaks op het beleid in andere discussies, waar het gebruik van het woord ‘prutsers’ onbestraft blijft.

   

  EPG

  Met betrekking tot het verbeteren van de EPG wordt gemeld dat Ziggo en de EPG-leverancier duidelijke afspraken en stappen vooruit hebben gemaakt om de EPG inhoudelijk te verbeteren. Daarbij is onder meer de techniek die wordt gebruikt verbeterd. Ook vindt er een betere monitoring van de EPG plaatst en wordt de EPG sneller aangepast bij ingelaste (sport)evenementen en breaking news in de programmering van tv-zenders.

  ZiggoVodafoneZiggoklantenserviceklant-helpt-klant forumEPGtv-gids

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview