Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  De community manager van Ziggo meldt op het eigen forum dat gebruikers niet monddood zijn gemaakt en dat een verbetertraject voor de EPG is ingezet.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2022
  comments 3
  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  Al enige tijd is er veel ophef over de functionaliteit van de elektronische programmagids (EPG) bij de tv-diensten van Ziggo. Het kabelbedrijf schakelde hiervoor de hulp in van het eigen klant-helpt-klant forum – Ziggo community genaamd – om problemen en verkeerde meldingen te communiceren. Het doel is om de EPG zowel technisch als inhoudelijk te verbeteren.

   

  Monddood

  De discussie ontspoorde vorige week omdat een gebruiker die vraagtekens zette bij de afhandeling van mede door hem gemelde fouten in de EPG door een moderator openlijk op de vingers werd getikt. Dit mede omdat hij het woord ‘prutsers’ gebruikte in de richting van een moderator of van de personen die verantwoordelijk zijn voor de werking van de EPG. Het woord ‘prutsers’ wordt door de betreffende moderator als schending van de huisregels gezien omdat het respectloos zou zijn. De community manager van het forum laat nu weten dat het niet de bedoeling is om gebruikers die negatieve berichten plaatsten met een ban buitenspel te zetten. Over het woord ‘prutsers’ wordt overigens niet gerept. Waaruit blijkt dat de berisping van de helpende klant niet wordt teruggetrokken. En het woord ‘prutsers’ op de Ziggo Community niet gebruikt mag worden. Dit staat overigens haaks op het beleid in andere discussies, waar het gebruik van het woord ‘prutsers’ onbestraft blijft.

   

  EPG

  Met betrekking tot het verbeteren van de EPG wordt gemeld dat Ziggo en de EPG-leverancier duidelijke afspraken en stappen vooruit hebben gemaakt om de EPG inhoudelijk te verbeteren. Daarbij is onder meer de techniek die wordt gebruikt verbeterd. Ook vindt er een betere monitoring van de EPG plaatst en wordt de EPG sneller aangepast bij ingelaste (sport)evenementen en breaking news in de programmering van tv-zenders.

  ZiggoVodafoneZiggoklantenserviceklant-helpt-klant forumEPGtv-gids

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)