Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  De community manager van Ziggo meldt op het eigen forum dat gebruikers niet monddood zijn gemaakt en dat een verbetertraject voor de EPG is ingezet.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2022
  comments 3
  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  Al enige tijd is er veel ophef over de functionaliteit van de elektronische programmagids (EPG) bij de tv-diensten van Ziggo. Het kabelbedrijf schakelde hiervoor de hulp in van het eigen klant-helpt-klant forum – Ziggo community genaamd – om problemen en verkeerde meldingen te communiceren. Het doel is om de EPG zowel technisch als inhoudelijk te verbeteren.

   

  Monddood

  De discussie ontspoorde vorige week omdat een gebruiker die vraagtekens zette bij de afhandeling van mede door hem gemelde fouten in de EPG door een moderator openlijk op de vingers werd getikt. Dit mede omdat hij het woord ‘prutsers’ gebruikte in de richting van een moderator of van de personen die verantwoordelijk zijn voor de werking van de EPG. Het woord ‘prutsers’ wordt door de betreffende moderator als schending van de huisregels gezien omdat het respectloos zou zijn. De community manager van het forum laat nu weten dat het niet de bedoeling is om gebruikers die negatieve berichten plaatsten met een ban buitenspel te zetten. Over het woord ‘prutsers’ wordt overigens niet gerept. Waaruit blijkt dat de berisping van de helpende klant niet wordt teruggetrokken. En het woord ‘prutsers’ op de Ziggo Community niet gebruikt mag worden. Dit staat overigens haaks op het beleid in andere discussies, waar het gebruik van het woord ‘prutsers’ onbestraft blijft.

   

  EPG

  Met betrekking tot het verbeteren van de EPG wordt gemeld dat Ziggo en de EPG-leverancier duidelijke afspraken en stappen vooruit hebben gemaakt om de EPG inhoudelijk te verbeteren. Daarbij is onder meer de techniek die wordt gebruikt verbeterd. Ook vindt er een betere monitoring van de EPG plaatst en wordt de EPG sneller aangepast bij ingelaste (sport)evenementen en breaking news in de programmering van tv-zenders.

  ZiggoVodafoneZiggoklantenserviceklant-helpt-klant forumEPGtv-gids

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)