Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  De community manager van Ziggo meldt op het eigen forum dat gebruikers niet monddood zijn gemaakt en dat een verbetertraject voor de EPG is ingezet.
  Jarco Kriek
  26 oktober 2022
  comments 3
  Ziggo Community: 'klanten niet monddood en betere EPG'

  Al enige tijd is er veel ophef over de functionaliteit van de elektronische programmagids (EPG) bij de tv-diensten van Ziggo. Het kabelbedrijf schakelde hiervoor de hulp in van het eigen klant-helpt-klant forum – Ziggo community genaamd – om problemen en verkeerde meldingen te communiceren. Het doel is om de EPG zowel technisch als inhoudelijk te verbeteren.

   

  Monddood

  De discussie ontspoorde vorige week omdat een gebruiker die vraagtekens zette bij de afhandeling van mede door hem gemelde fouten in de EPG door een moderator openlijk op de vingers werd getikt. Dit mede omdat hij het woord ‘prutsers’ gebruikte in de richting van een moderator of van de personen die verantwoordelijk zijn voor de werking van de EPG. Het woord ‘prutsers’ wordt door de betreffende moderator als schending van de huisregels gezien omdat het respectloos zou zijn. De community manager van het forum laat nu weten dat het niet de bedoeling is om gebruikers die negatieve berichten plaatsten met een ban buitenspel te zetten. Over het woord ‘prutsers’ wordt overigens niet gerept. Waaruit blijkt dat de berisping van de helpende klant niet wordt teruggetrokken. En het woord ‘prutsers’ op de Ziggo Community niet gebruikt mag worden. Dit staat overigens haaks op het beleid in andere discussies, waar het gebruik van het woord ‘prutsers’ onbestraft blijft.

   

  EPG

  Met betrekking tot het verbeteren van de EPG wordt gemeld dat Ziggo en de EPG-leverancier duidelijke afspraken en stappen vooruit hebben gemaakt om de EPG inhoudelijk te verbeteren. Daarbij is onder meer de techniek die wordt gebruikt verbeterd. Ook vindt er een betere monitoring van de EPG plaatst en wordt de EPG sneller aangepast bij ingelaste (sport)evenementen en breaking news in de programmering van tv-zenders.

  ZiggoVodafoneZiggoklantenserviceklant-helpt-klant forumEPGtv-gids

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)