Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo, Delta Fiber en T-Mobile krijgen sneller concurrentie KPN/Glaspoort glasvezel

  Nederland krijgt nog sneller dan verwacht in een groot deel van het land de beschikking over glasvezel voor consumenten en bedrijven.
  Jarco Kriek
  6 maart 2023
  comments 3
  Ziggo, Delta Fiber en T-Mobile krijgen sneller concurrentie KPN/Glaspoort glasvezel

  De snellere uitrol van glasvezel voor consumenten en bedrijven komt door een nieuwe langdurige samenwerking tussen Glaspoort en BAM Telecom. Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture versnelt Glaspoort de glasvezelaanleg in Nederland. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een glasvezelaansluiting. Mede door Glaspoort kan KPN de ambitie verwezenlijken om in 2025 rond 80 procent van de woningen toegang tot glasvezel te geven.

   

  Vier jaar

  De overeenkomst die Glaspoort nu met BAM Telecom heeft gesloten zal zich richten op bedrijventerreinen door heel Nederland. Tienduizenden bedrijven worden hiermee aangesloten op het supersnelle en duurzame netwerk van Glaspoort. Het contract loopt tot 2027 en stelt Glaspoort in staat om zijn diensten uit te breiden naar nieuwe gebieden. Glaspoort koos voor een samenwerking met BAM Telecom vanwege de uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van glasvezelinfrastructuren op bedrijventerreinen. Dit moet, in combinatie met de expertise van Glaspoort in het leveren van snel en betrouwbaar glasvezel, de samenwerking tot een succes maken.

   

  Concurrentie

  Door de overeenkomst tussen Glaspoort en BAM Telecom wordt het speelveld op de Nederlandse markt van vaste diensten nog competitiever. Onder meer VodafoneZiggo (Ziggo), Delta Fiber (Delta en Caiway) en Open Dutch Fiber (T-Mobile) bieden naast KPN/Glaspoort vanaf 2025 in minimaal twee miljoen huishoudens toegang tot gigabit internet. Hierdoor komen er in een deel van de woningen en bij bedrijven meerdere toegangspunten tot supersnelle vaste diensten.

  GlaspoortKPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezeltvtelevisieinternetconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)