Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo digitaliseert verder in Roosendaal en Hilversum

  VodafoneZiggo is bezig met de laatste loodjes bij het traject van het afschakelen van analoge tv in het verzorgingsgebied van bedrijfsonderdeel Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 december 2020
  comments 0
  Ziggo digitaliseert verder in Roosendaal en Hilversum

  Ziggo-klanten in de regio’s Roosendaal en Hilversum krijgen in de vroege ochtend van dinsdag 2 februari te maken met een wijziging van de geleverde tv-diensten. Het analoge tv-aanbod wordt namelijk in deze regio’s uitgezet. Vanaf dat moment kan ook in deze regio’s alleen nog digitaal naar tv-zenders gekeken worden. Digitaal kijken brengt enkele voordelen met zich mee. Zo is de beeldkwaliteit van tv-zenders beter. Daarnaast is het digitale zenderaanbod groter. Ziggo levert ongecodeerd via het eigen kabelnetwerk een zenderpakket van ongeveer honderd tv- en radiozenders.

   

  Ziggo verhoogt tempo

  Ziggo gaat in 2021 in een sneller tempo de laatste regio’s binnen het verzorgingsgebied die nu nog analoog kunnen kijken zogenaamd digitaal-only te maken. Als eerste wordt op 12 januari analoge tv in de regio’s Zwolle en Alphen aan den Rijn uitgezet. Daarna volgt op 26 januari de regio Sneek en het eiland Terschelling. Een week later volgen dus de regio’s Roosendaal en Hilversum. Het is de intentie van VodafoneZiggo om in het eerste deel van 2021 analoge tv in het hele verzorgingsgebied te staken. Na de uitschakeling van analoge tv volgt bij Ziggo het uitschakelen van analoge FM-kabelradio.

   

  Digitaal kijken

  In plaats van het analoge zenderpakket van – afhankelijk van de regio waar wordt gekeken – rond de dertig zenders kunnen voormalig analoge kijkers digitaal naar veel meer tv-zenders kijken. Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig. Dit zenderaanbod wordt namelijk ongecodeerd door Ziggo op het kabelnetwerk aangeboden.

   

  Ziggo Sport

  Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. Om te controleren of op dit moment analoog dan wel digitaal naar tv wordt gekeken, kan de televisie op voorkeuzekanaal 14 worden afgestemd. Als Ziggo Sport zichtbaar wordt, is duidelijk dat inmiddels al digitaal naar tv wordt gekeken. In alle andere gevallen dient de tv-ontvangst naar digitaal overgeschakeld te worden. Ziggo benadert alle klanten persoonlijk in de regio’s waar analoge tv wordt uitgezet.

   

  TV en internet

  De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’, dat door VodafoneZiggo inmiddels GigaNet wordt genoemd. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller internet met een gigabit snelheid tot 1000Mbps (1Gbps) leveren; ook wordt het gehele netwerk stabieler en hierdoor minder storingsgevoelig. Tevens kan Ziggo met de vrijgekomen bandbreedte het digitale tv-aanbod verbeteren. Zo is er niet alleen ruimte voor nieuwe zenders, maar kunnen vooral bestaande zenders van SD naar HD opgewaardeerd worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieanaloogdigitaalanaloge tvanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradioradiozenderaanbodZiggo Sport

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)