Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo digitaliseert verder in Roosendaal en Hilversum

  VodafoneZiggo is bezig met de laatste loodjes bij het traject van het afschakelen van analoge tv in het verzorgingsgebied van bedrijfsonderdeel Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 december 2020
  comments 0
  Ziggo digitaliseert verder in Roosendaal en Hilversum

  Ziggo-klanten in de regio’s Roosendaal en Hilversum krijgen in de vroege ochtend van dinsdag 2 februari te maken met een wijziging van de geleverde tv-diensten. Het analoge tv-aanbod wordt namelijk in deze regio’s uitgezet. Vanaf dat moment kan ook in deze regio’s alleen nog digitaal naar tv-zenders gekeken worden. Digitaal kijken brengt enkele voordelen met zich mee. Zo is de beeldkwaliteit van tv-zenders beter. Daarnaast is het digitale zenderaanbod groter. Ziggo levert ongecodeerd via het eigen kabelnetwerk een zenderpakket van ongeveer honderd tv- en radiozenders.

   

  Ziggo verhoogt tempo

  Ziggo gaat in 2021 in een sneller tempo de laatste regio’s binnen het verzorgingsgebied die nu nog analoog kunnen kijken zogenaamd digitaal-only te maken. Als eerste wordt op 12 januari analoge tv in de regio’s Zwolle en Alphen aan den Rijn uitgezet. Daarna volgt op 26 januari de regio Sneek en het eiland Terschelling. Een week later volgen dus de regio’s Roosendaal en Hilversum. Het is de intentie van VodafoneZiggo om in het eerste deel van 2021 analoge tv in het hele verzorgingsgebied te staken. Na de uitschakeling van analoge tv volgt bij Ziggo het uitschakelen van analoge FM-kabelradio.

   

  Digitaal kijken

  In plaats van het analoge zenderpakket van – afhankelijk van de regio waar wordt gekeken – rond de dertig zenders kunnen voormalig analoge kijkers digitaal naar veel meer tv-zenders kijken. Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig. Dit zenderaanbod wordt namelijk ongecodeerd door Ziggo op het kabelnetwerk aangeboden.

   

  Ziggo Sport

  Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. Om te controleren of op dit moment analoog dan wel digitaal naar tv wordt gekeken, kan de televisie op voorkeuzekanaal 14 worden afgestemd. Als Ziggo Sport zichtbaar wordt, is duidelijk dat inmiddels al digitaal naar tv wordt gekeken. In alle andere gevallen dient de tv-ontvangst naar digitaal overgeschakeld te worden. Ziggo benadert alle klanten persoonlijk in de regio’s waar analoge tv wordt uitgezet.

   

  TV en internet

  De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’, dat door VodafoneZiggo inmiddels GigaNet wordt genoemd. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller internet met een gigabit snelheid tot 1000Mbps (1Gbps) leveren; ook wordt het gehele netwerk stabieler en hierdoor minder storingsgevoelig. Tevens kan Ziggo met de vrijgekomen bandbreedte het digitale tv-aanbod verbeteren. Zo is er niet alleen ruimte voor nieuwe zenders, maar kunnen vooral bestaande zenders van SD naar HD opgewaardeerd worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieanaloogdigitaalanaloge tvanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradioradiozenderaanbodZiggo Sport

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Frankrijk - Denemarken

  WK Voetbal: Frankrijk - Denemarken
  NPO 1 om 16:22 uur
  Het sterren - team van de Fransen neemt het op tegen Denemarken, dat momenteel op de tiende plaats van de FIFA-ranglijst staat. Op het EK kreeg sterspeler Christian Eriksen in de groepsfase tijdens de wedstrijd tegen Finland een hartstilstand. Maar in plaats van geen bal meer te raken, bracht deze gebeurtenis de Denen juist dicht bij elkaar, waardoor zelfs de halve finale werd bereikt. Dit WK is Eriksen gelukkig gewoon weer van de partij.

  TV-TIP De Beste Klusser van Nederland

  De Beste Klusser van Nederland
  Veronica om 19:00 uur
  De een kan nog geen lamp in een fitting te draaien, de ander vervangt zonder met z’n ogen te knipperen een hele groepenkast. In De beste klusser van Nederland, een samenwerking tussen Veronica en bouwmarkt Hornbach, strijden de beste klussers uit zeventien vestigingen om drie finaleplekken. Wie schroeft en hamert de jury met zijn of haar twee rechterhanden omver en gaat naar huis met de Gouden Hamer?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)