Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo digitaliseert verder in Roosendaal en Hilversum

  VodafoneZiggo is bezig met de laatste loodjes bij het traject van het afschakelen van analoge tv in het verzorgingsgebied van bedrijfsonderdeel Ziggo.
  Jarco Kriek
  15 december 2020
  comments 0
  Ziggo digitaliseert verder in Roosendaal en Hilversum

  Ziggo-klanten in de regio’s Roosendaal en Hilversum krijgen in de vroege ochtend van dinsdag 2 februari te maken met een wijziging van de geleverde tv-diensten. Het analoge tv-aanbod wordt namelijk in deze regio’s uitgezet. Vanaf dat moment kan ook in deze regio’s alleen nog digitaal naar tv-zenders gekeken worden. Digitaal kijken brengt enkele voordelen met zich mee. Zo is de beeldkwaliteit van tv-zenders beter. Daarnaast is het digitale zenderaanbod groter. Ziggo levert ongecodeerd via het eigen kabelnetwerk een zenderpakket van ongeveer honderd tv- en radiozenders.

   

  Ziggo verhoogt tempo

  Ziggo gaat in 2021 in een sneller tempo de laatste regio’s binnen het verzorgingsgebied die nu nog analoog kunnen kijken zogenaamd digitaal-only te maken. Als eerste wordt op 12 januari analoge tv in de regio’s Zwolle en Alphen aan den Rijn uitgezet. Daarna volgt op 26 januari de regio Sneek en het eiland Terschelling. Een week later volgen dus de regio’s Roosendaal en Hilversum. Het is de intentie van VodafoneZiggo om in het eerste deel van 2021 analoge tv in het hele verzorgingsgebied te staken. Na de uitschakeling van analoge tv volgt bij Ziggo het uitschakelen van analoge FM-kabelradio.

   

  Digitaal kijken

  In plaats van het analoge zenderpakket van – afhankelijk van de regio waar wordt gekeken – rond de dertig zenders kunnen voormalig analoge kijkers digitaal naar veel meer tv-zenders kijken. Hiervoor is geen bruikleendecoder zoals Mediabox XL of Mediabox Next dan wel een CI+ module en/of smartcard nodig. Dit zenderaanbod wordt namelijk ongecodeerd door Ziggo op het kabelnetwerk aangeboden.

   

  Ziggo Sport

  Onder het ongecodeerde digitale zenderaanbod bevindt zich onder meer sportkanaal Ziggo Sport. Op deze zender kan naar buitenlands voetbal en Formule 1 met Max Verstappen gekeken worden. Om te controleren of op dit moment analoog dan wel digitaal naar tv wordt gekeken, kan de televisie op voorkeuzekanaal 14 worden afgestemd. Als Ziggo Sport zichtbaar wordt, is duidelijk dat inmiddels al digitaal naar tv wordt gekeken. In alle andere gevallen dient de tv-ontvangst naar digitaal overgeschakeld te worden. Ziggo benadert alle klanten persoonlijk in de regio’s waar analoge tv wordt uitgezet.

   

  TV en internet

  De bandbreedte die met het uitzetten van analoge tv wordt bespaard, wordt later dit jaar vooral ingezet voor de technische inrichting van ‘het netwerk van de toekomst’, dat door VodafoneZiggo inmiddels GigaNet wordt genoemd. Ziggo kan met dit netwerk niet alleen sneller internet met een gigabit snelheid tot 1000Mbps (1Gbps) leveren; ook wordt het gehele netwerk stabieler en hierdoor minder storingsgevoelig. Tevens kan Ziggo met de vrijgekomen bandbreedte het digitale tv-aanbod verbeteren. Zo is er niet alleen ruimte voor nieuwe zenders, maar kunnen vooral bestaande zenders van SD naar HD opgewaardeerd worden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieanaloogdigitaalanaloge tvanaloge uitschakelinganaloge FM-kabelradioradiozenderaanbodZiggo Sport

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview