Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo duurder maar Caiway juist goedkoper met instapabonnement

  Onlangs werd duidelijk dat Ziggo het instap internetabonnement Internet Basic voor nieuwe klanten duurder heeft gemaakt. Caiway volgt nu de omgekeerde weg.
  Jarco Kriek
  18 august 2022
  comments 2
  Ziggo duurder maar Caiway juist goedkoper met instapabonnement
  Foto Getty Images

  Ziggo leverde – weliswaar verscholen op de eigen website – tot mei het Internet Basic abonnement voor zowel nieuwe klanten als voor bestaande abonnees die wilden downgraden voor €32,50 per maand. De prijs werd op 1 juli verhoogd naar 35 euro per maand. Bij deze prijsverhoging hoorde wel een aanzienlijke verhoging van de internetsnelheid naar 50/20Mbps. Opvallend was dat Ziggo deze maand de prijs van Internet Basic opnieuw heeft verhoogd, dit keer naar 40 euro per maand. Wie als bestaande klant dit abonnement voor augustus al afsloot, blijft vooralsnog 35 euro per maand betalen.

   

  Sneller en goedkoper

  Delta Fiber dienstenaanbieder Caiway bewandelt de omgekeerde weg. In een tijd van fors oplopende inflatie die vooral wordt veroorzaakt door stijgende prijzen voor energie en de dagelijkse boodschappen komt Caiway met een interessant budgetabonnement. Het abonnement Internet & TV Budget kost 35 euro per maand gedurende een jaar. Via glasvezel van Delta Fiber wordt een symmetrische internetsnelheid van 75Mbps geleverd. Daarnaast wordt de modem en de eerste Interactieve TV ontvanger in bruikleen geleverd. Met de Interactieve TV ontvanger kan de abonnee het basispakket met de belangrijkste zenders bekijken.

   

  Concurrentie

  Caiway is alleen concurrent voor KPN in gebieden waar het KPN NetwerkNL of Glaspoort nog geen glasvezel operationeel heeft en Delta Fiber wel. Ook kunnen niet alle Ziggo-abonnees naar Caiway overstappen. Dit kan alleen op plekken binnen het verzorgingsgebied van Ziggo waar Delta Fiber glasvezel operationeel is. Omdat Delta Fiber in de komende jaren het aantal glasvezelnetwerken blijft uitbreiden, gebeurt dit ook in meer delen van het Ziggo verzorgingsgebied.

  Delta FiberCaiwayabonnementinternettvtelevisieglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview