Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo duurder maar Caiway juist goedkoper met instapabonnement

  Onlangs werd duidelijk dat Ziggo het instap internetabonnement Internet Basic voor nieuwe klanten duurder heeft gemaakt. Caiway volgt nu de omgekeerde weg.
  Jarco Kriek
  18 augustus 2022
  comments 2
  Ziggo duurder maar Caiway juist goedkoper met instapabonnement
  Foto Getty Images

  Ziggo leverde – weliswaar verscholen op de eigen website – tot mei het Internet Basic abonnement voor zowel nieuwe klanten als voor bestaande abonnees die wilden downgraden voor €32,50 per maand. De prijs werd op 1 juli verhoogd naar 35 euro per maand. Bij deze prijsverhoging hoorde wel een aanzienlijke verhoging van de internetsnelheid naar 50/20Mbps. Opvallend was dat Ziggo deze maand de prijs van Internet Basic opnieuw heeft verhoogd, dit keer naar 40 euro per maand. Wie als bestaande klant dit abonnement voor augustus al afsloot, blijft vooralsnog 35 euro per maand betalen.

   

  Sneller en goedkoper

  Delta Fiber dienstenaanbieder Caiway bewandelt de omgekeerde weg. In een tijd van fors oplopende inflatie die vooral wordt veroorzaakt door stijgende prijzen voor energie en de dagelijkse boodschappen komt Caiway met een interessant budgetabonnement. Het abonnement Internet & TV Budget kost 35 euro per maand gedurende een jaar. Via glasvezel van Delta Fiber wordt een symmetrische internetsnelheid van 75Mbps geleverd. Daarnaast wordt de modem en de eerste Interactieve TV ontvanger in bruikleen geleverd. Met de Interactieve TV ontvanger kan de abonnee het basispakket met de belangrijkste zenders bekijken.

   

  Concurrentie

  Caiway is alleen concurrent voor KPN in gebieden waar het KPN NetwerkNL of Glaspoort nog geen glasvezel operationeel heeft en Delta Fiber wel. Ook kunnen niet alle Ziggo-abonnees naar Caiway overstappen. Dit kan alleen op plekken binnen het verzorgingsgebied van Ziggo waar Delta Fiber glasvezel operationeel is. Omdat Delta Fiber in de komende jaren het aantal glasvezelnetwerken blijft uitbreiden, gebeurt dit ook in meer delen van het Ziggo verzorgingsgebied.

  Delta FiberCaiwayabonnementinternettvtelevisieglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  TV-TIP Spooked: Ireland

  Spooked: Ireland
  discovery om 22:30 uur
  Na zijn spoken­expeditie in Schotland springt medium Chris Fleming het Noorderkanaal over. In Spooked: Ireland bezoekt hij de meest afgelegen kastelen en spookhuizen, op zoek naar para­normale verschijnselen. Chris wordt bijgestaan door de Ierse reality-ster en presentatrice Vogue Williams. Het duo bezoekt beruchte Ierse griezel­locaties als Charleville Castle, Leap Castle en de lugubere Wicklow-gevangenis, ook wel bekend als ‘de poorten van de hel’.

  Interview