Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    [UPDATE] KPN blijft Nickelodeon Ukraine doorgeven, satellietdistributie nu ook gestopt

    Opmerkelijke ontwikkeling rond de kinderzender Nickelodeon Ukraine. KPN meldt dat het vooralsnog dit kanaal via Interactieve TV en TV+ blijft aanbieden.
    Jarco Kriek
    1 juli 2023
    comments 5
    [UPDATE] KPN blijft Nickelodeon Ukraine doorgeven, satellietdistributie nu ook gestopt
    Foto Getty Images

    Nickelodeon Ukraine is een tijdelijke zender die in Europa meer dan een jaar geleden beschikbaar kwam. Het kanaal is een samenwerking tussen Paramount Global en Pluto TV. In Nederland is de zender als tijdelijk extra kanaal vanaf 1 juni in het basispakket van grote en kleinere providers als Ziggo en KPN aanwezig. De distributie van Nickelodeon Ukraine zou op 30 juni in Nederland stoppen. Als gevolg hiervan is bij Ziggo de doorgifte van het tijdelijke kinderkanaal gestopt. Bij het kabelbedrijf is ook de beschrijving van Nickelodeon niet meer op de internetsite op te vragen.

     

    Toch anders?

    Bij KPN blijft Nickelodeon Ukraine vooralsnog in het basispakket van Interactieve TV en TV+ op voorkeuzekanaal 58 beschikbaar. Dit meldt het telecombedrijf op het eigen klant-helpt-klant community forum. Dit betekent dat in Nederland toch het aanvoersignaal na 30 juni beschikbaar blijft.

     

    Aanvoersignaal

    De distributie van Nickelodeon Ukraine via de satelliet gaat op dit moment gewoon door. De zender is in Nederland ongecodeerd via Astra1 op 19,2 graden oost en Hotbird op 13 graden oost ongecodeerd te ontvangen. De distributie op Astra 1 is vanaf 1 april 2022 gelijk gebleven op de uitzendfrequentie 11.937 GHz V. De distributie via Hotbird is in de afgelopen dagen wel aangevuld met de uitzendfrequentie 12.437 GHz H. Dit zou kunnen wijzen op het stoppen van distributie op frequentie 12.015 GHz. Op deze frequentie is Nickelodeon Ukraine sinds 1 juni 2022 te zien is. Juist op deze datum begon Ziggo met de gratis en tijdelijke doorgifte van het Oekraïense kinderkanaal.

     

    UPDATE: De satellietdistributie op beide satelliet[osities is op 1 juli inmiddels gestaakt.

     

    Nickelodeon Ukrainetvtelevisiekinderzenderzenderaanbod

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview