Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] KPN blijft Nickelodeon Ukraine doorgeven, satellietdistributie nu ook gestopt

  Opmerkelijke ontwikkeling rond de kinderzender Nickelodeon Ukraine. KPN meldt dat het vooralsnog dit kanaal via Interactieve TV en TV+ blijft aanbieden.
  Jarco Kriek
  1 juli 2023
  comments 5
  [UPDATE] KPN blijft Nickelodeon Ukraine doorgeven, satellietdistributie nu ook gestopt
  Foto Getty Images

  Nickelodeon Ukraine is een tijdelijke zender die in Europa meer dan een jaar geleden beschikbaar kwam. Het kanaal is een samenwerking tussen Paramount Global en Pluto TV. In Nederland is de zender als tijdelijk extra kanaal vanaf 1 juni in het basispakket van grote en kleinere providers als Ziggo en KPN aanwezig. De distributie van Nickelodeon Ukraine zou op 30 juni in Nederland stoppen. Als gevolg hiervan is bij Ziggo de doorgifte van het tijdelijke kinderkanaal gestopt. Bij het kabelbedrijf is ook de beschrijving van Nickelodeon niet meer op de internetsite op te vragen.

   

  Toch anders?

  Bij KPN blijft Nickelodeon Ukraine vooralsnog in het basispakket van Interactieve TV en TV+ op voorkeuzekanaal 58 beschikbaar. Dit meldt het telecombedrijf op het eigen klant-helpt-klant community forum. Dit betekent dat in Nederland toch het aanvoersignaal na 30 juni beschikbaar blijft.

   

  Aanvoersignaal

  De distributie van Nickelodeon Ukraine via de satelliet gaat op dit moment gewoon door. De zender is in Nederland ongecodeerd via Astra1 op 19,2 graden oost en Hotbird op 13 graden oost ongecodeerd te ontvangen. De distributie op Astra 1 is vanaf 1 april 2022 gelijk gebleven op de uitzendfrequentie 11.937 GHz V. De distributie via Hotbird is in de afgelopen dagen wel aangevuld met de uitzendfrequentie 12.437 GHz H. Dit zou kunnen wijzen op het stoppen van distributie op frequentie 12.015 GHz. Op deze frequentie is Nickelodeon Ukraine sinds 1 juni 2022 te zien is. Juist op deze datum begon Ziggo met de gratis en tijdelijke doorgifte van het Oekraïense kinderkanaal.

   

  UPDATE: De satellietdistributie op beide satelliet[osities is op 1 juli inmiddels gestaakt.

   

  Nickelodeon Ukrainetvtelevisiekinderzenderzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview