Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] KPN blijft Nickelodeon Ukraine doorgeven, satellietdistributie nu ook gestopt

  Opmerkelijke ontwikkeling rond de kinderzender Nickelodeon Ukraine. KPN meldt dat het vooralsnog dit kanaal via Interactieve TV en TV+ blijft aanbieden.
  Jarco Kriek
  1 juli 2023
  comments 5
  [UPDATE] KPN blijft Nickelodeon Ukraine doorgeven, satellietdistributie nu ook gestopt
  Foto Getty Images

  Nickelodeon Ukraine is een tijdelijke zender die in Europa meer dan een jaar geleden beschikbaar kwam. Het kanaal is een samenwerking tussen Paramount Global en Pluto TV. In Nederland is de zender als tijdelijk extra kanaal vanaf 1 juni in het basispakket van grote en kleinere providers als Ziggo en KPN aanwezig. De distributie van Nickelodeon Ukraine zou op 30 juni in Nederland stoppen. Als gevolg hiervan is bij Ziggo de doorgifte van het tijdelijke kinderkanaal gestopt. Bij het kabelbedrijf is ook de beschrijving van Nickelodeon niet meer op de internetsite op te vragen.

   

  Toch anders?

  Bij KPN blijft Nickelodeon Ukraine vooralsnog in het basispakket van Interactieve TV en TV+ op voorkeuzekanaal 58 beschikbaar. Dit meldt het telecombedrijf op het eigen klant-helpt-klant community forum. Dit betekent dat in Nederland toch het aanvoersignaal na 30 juni beschikbaar blijft.

   

  Aanvoersignaal

  De distributie van Nickelodeon Ukraine via de satelliet gaat op dit moment gewoon door. De zender is in Nederland ongecodeerd via Astra1 op 19,2 graden oost en Hotbird op 13 graden oost ongecodeerd te ontvangen. De distributie op Astra 1 is vanaf 1 april 2022 gelijk gebleven op de uitzendfrequentie 11.937 GHz V. De distributie via Hotbird is in de afgelopen dagen wel aangevuld met de uitzendfrequentie 12.437 GHz H. Dit zou kunnen wijzen op het stoppen van distributie op frequentie 12.015 GHz. Op deze frequentie is Nickelodeon Ukraine sinds 1 juni 2022 te zien is. Juist op deze datum begon Ziggo met de gratis en tijdelijke doorgifte van het Oekraïense kinderkanaal.

   

  UPDATE: De satellietdistributie op beide satelliet[osities is op 1 juli inmiddels gestaakt.

   

  Nickelodeon Ukrainetvtelevisiekinderzenderzenderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)