Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo en Canal Digitaal zijn eisen contentaanbieders beu

    Twee Nederlandse tv-aanbieders vinden de financiële eisen die Amerikaanse contentaanbieders stellen aan doorgifte van zenders te hoog.
    Jarco Kriek
    9 mei 2020
    comments 19
    blijft Eredivisie bij Ziggo te zien?

    Als eerste kondigde Canal Digitaal aan dat per 1 juni alle zenders van Discovery Benelux – inclusief Eurosport – uit het zenderaanbod verdwijnen. Dit omdat M7 Group de distributieovereenkomst met Discovery in alle landen waar het actief is niet wil verlengen. De oorzaak? Discovery vraagt te veel geld om de zenders door te mogen geven. M7 Group waardeert de marktwaarde van de zenders dus anders dan Discovery. Of de zenders uiteindelijk echt verdwijnen, wordt in de komende weken duidelijk. Canal Digitaal moet namelijk volgens Nederlandse wetgeving wijzigingen in het zenderaanbod uiterlijk een maand vooraf aan abonnees kenbaar maken. In de tussentijd lopen nog gesprekken maar of er echt onderhandeld wordt, is niet duidelijk. Beide partijen kwamen drie jaar geleden ook moeizaam en op het laatste moment tot een akkoord.

     

    Ziggo

    De hele Nederlandse distributiewereld houdt echter een ander onderhandelingsconflict met meer aandacht nauwlettend in de gaten. In dit conflict bestrijden VodafoneZiggo – met de sterke aandeelhouders Liberty Global en Vodafone Group – en Disney elkaar met de degens met betrekking tot de doorgifte van de kanalen van FOX Sports, waar onder meer het Eredivisievoetbal op te zien is. Bij deze onderhandelingen dringt de tijd vooralsnog niet echt. Beide partijen moeten voor 31 juli een akkoord bereikt hebben anders gaat FOX Sports op zwart bij Ziggo. De kans dat dit gebeurt, is wel groter dan ooit. VodafoneZiggo maakte deze week bekend dat de onderhandelingen de verkeerde kant uitgaan. Ziggo wil Disney een goed bedrag betalen voor ieder FOX Sports-abonnement die door een Ziggo-klant wordt verkocht. Disney wil echter een bedrag voor ieder huishouden (abonnee) dat actief van het Ziggonetwerk gebruik maakt. Een dergelijke overeenkomst kost Ziggo meer dan honderd miljoen euro per jaar. Een bedrag dat niet terug te verdienen is zonder dat het abonnement van iedere Ziggo-klant – ook al kijkt deze niet naar voetbal – met meer dan een euro per maand te verhogen. VodafoneZiggo wil zich niet committeren aan een dergelijke ‘Eredivisiebelasting’ en dreigt FOX Sports per 1 augustus op zwart te zetten.

    ZiggoVodafoneVodafone GroupLiberty GlobalVodafoneZiggoCanal DigitaalM7 GroupCanal+DisneyFOX SportsDiscoveryDiscovery BeneluxEurosportdistributiedistributieovereenkomstdistributievergoedingdoorgiftedoorgiftevergoedingEredivisiebelasting

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview