Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Huishoudens in Alblasserdam krijgen de uitgebreidste keuze op gebied van tv en internet: via de Ziggo-kabel en drie verschillende glasvezelnetwerken.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 2
  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Alblasserdam is de eerste gemeente in Nederland waar naast het al langer actieve Ziggo-kabelnetwerk van VodafoneZiggo maar liefst drie glasvezelexploitanten hebben aangegeven een eigen netwerk te willen aanleggen. Dit zijn KPN, Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) met T-Mobile als hoofdhuurder.

   

  Rendabel

  Inwoners van Alblasserdam krijgen dus op termijn de grootste keuze tussen leveranciers van vaste diensten. Voor de netwerkexploitanten is die toekomstige situatie minder rooskleurig. Om een netwerk rendabel te exploiteren is namelijk een dekkingsgraad van minimaal 40 procent nodig. Met vier vrijwel gelijkwaardige netwerken is een dergelijke bezettingsgraad in Alblasserdam niet voor alle spelers mogelijk.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLDelta FiberDeltaCaiwayOpen Dutch FiberODFglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview