Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Huishoudens in Alblasserdam krijgen de uitgebreidste keuze op gebied van tv en internet: via de Ziggo-kabel en drie verschillende glasvezelnetwerken.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 2
  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Alblasserdam is de eerste gemeente in Nederland waar naast het al langer actieve Ziggo-kabelnetwerk van VodafoneZiggo maar liefst drie glasvezelexploitanten hebben aangegeven een eigen netwerk te willen aanleggen. Dit zijn KPN, Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) met T-Mobile als hoofdhuurder.

   

  Rendabel

  Inwoners van Alblasserdam krijgen dus op termijn de grootste keuze tussen leveranciers van vaste diensten. Voor de netwerkexploitanten is die toekomstige situatie minder rooskleurig. Om een netwerk rendabel te exploiteren is namelijk een dekkingsgraad van minimaal 40 procent nodig. Met vier vrijwel gelijkwaardige netwerken is een dergelijke bezettingsgraad in Alblasserdam niet voor alle spelers mogelijk.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLDelta FiberDeltaCaiwayOpen Dutch FiberODFglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)