Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Huishoudens in Alblasserdam krijgen de uitgebreidste keuze op gebied van tv en internet: via de Ziggo-kabel en drie verschillende glasvezelnetwerken.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 2
  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Alblasserdam is de eerste gemeente in Nederland waar naast het al langer actieve Ziggo-kabelnetwerk van VodafoneZiggo maar liefst drie glasvezelexploitanten hebben aangegeven een eigen netwerk te willen aanleggen. Dit zijn KPN, Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) met T-Mobile als hoofdhuurder.

   

  Rendabel

  Inwoners van Alblasserdam krijgen dus op termijn de grootste keuze tussen leveranciers van vaste diensten. Voor de netwerkexploitanten is die toekomstige situatie minder rooskleurig. Om een netwerk rendabel te exploiteren is namelijk een dekkingsgraad van minimaal 40 procent nodig. Met vier vrijwel gelijkwaardige netwerken is een dergelijke bezettingsgraad in Alblasserdam niet voor alle spelers mogelijk.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLDelta FiberDeltaCaiwayOpen Dutch FiberODFglasvezel

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)