Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Huishoudens in Alblasserdam krijgen de uitgebreidste keuze op gebied van tv en internet: via de Ziggo-kabel en drie verschillende glasvezelnetwerken.
  Jarco Kriek
  7 november 2022
  comments 2
  Ziggo en drie glasvezelnetwerken: ruimste keus in Nederland

  Alblasserdam is de eerste gemeente in Nederland waar naast het al langer actieve Ziggo-kabelnetwerk van VodafoneZiggo maar liefst drie glasvezelexploitanten hebben aangegeven een eigen netwerk te willen aanleggen. Dit zijn KPN, Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) met T-Mobile als hoofdhuurder.

   

  Rendabel

  Inwoners van Alblasserdam krijgen dus op termijn de grootste keuze tussen leveranciers van vaste diensten. Voor de netwerkexploitanten is die toekomstige situatie minder rooskleurig. Om een netwerk rendabel te exploiteren is namelijk een dekkingsgraad van minimaal 40 procent nodig. Met vier vrijwel gelijkwaardige netwerken is een dergelijke bezettingsgraad in Alblasserdam niet voor alle spelers mogelijk.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLDelta FiberDeltaCaiwayOpen Dutch FiberODFglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)