Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN beslissen voor klanten: wel veel te snel internet, maar niet de best mogelijke beeldkwaliteit

  De aankondiging van SKV dat het de drie landelijke NPO-zenders in hogere bandbreedte – en dus beter beeld – gaat leveren, zorgt voor beroering bij Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  29 november 2023
  comments 2
  Ziggo en KPN beslissen voor klanten: wel veel te snel internet, maar niet de best mogelijke beeldkwaliteit
  Foto Getty Images

  Een deel van de klanten van Ziggo en KPN vraagt zich af wanneer hun provider de zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in HBR gaat leveren. Deze zenders zouden vanaf vandaag bij SKV in het aanbod komen. De kleine noordelijke provider heeft de distributie van de HBR-varianten van deze zenders echter uitgesteld. Het gaat om een tijdelijk afstel en geen uitstel. SKV verwacht de NPO-zenders rond 6 december in HBR te kunnen leveren. Overigens biedt SKV al enige tijd meerdere kanalen in HBR aan. Dit is onder meer het geval bij kanalen van ESPN, Eurosport en Discovery.

   

  Op stoel klanten

  Klanten van landelijke providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta lijken wat betreft HBR-streams van tv-zenders vooralsnog buiten de boot te vallen. Deze providers maken nog geen aanstalten om zenders met bandbreedte rond 25 Mb/s te gaan doorgeven. De reden die hiervoor wordt gegeven, is dat het verschil in beeldkwaliteit tussen de huidige doorgifte en een HBR-stream van 25 Mb/s voor de consument niet te zien zou zijn. Opvallend is dat providers dit oordeel namens de klant vellen zonder verdere onderbouwing. Overigens hekelt ‘de technische man’ van SKV dit oordeel van de providers. Hij stelt dat HBR wel degelijk tot een betere beeldkwaliteit en kijkervaring leidt ten opzichte van met de normale HD-aanvoer.

   

  Marketing

  Dat de landelijke providers de doorgifte met hogere bandbreedte tegenhouden omdat de consument het verschil in beeldkwaliteit niet zou opmerken, is opmerkelijk. Tegelijkertijd zijn de landelijke providers namelijk wel in een snelheidsgevecht beland met de dienst internet. Hierbij worden multigig-snelheden tot maar liefst 8 Gb/s aangeboden, die vrijwel geen enkele consument nodig heeft. Providers investeren dus wel om abonnementen met deze internetsnelheden aan te kunnen bieden, maar geven hun klanten niet de mogelijkheid om tv-zenders in een betere beeldkwaliteit te bekijken.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNOdidoDeltaDelta FibertvtelevisieinternetbeeldkwaliteitinternetsnelheidmultigigHBRaanvoersignaal

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)