Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN gaan lineair Formule 1-kanaal Viaplay Xtra mogelijk langer aanbieden

  Het is niet uitgesloten dat het lineaire Formule 1-kanaal Viaplay Xtra mogelijk langer bij providers in het aanbod blijft. Gesprekken hierover zijn gaande.
  Jarco Kriek
  27 mei 2022
  comments 6
  Ziggo en KPN gaan lineair Formule 1-kanaal Viaplay Xtra mogelijk langer aanbieden
  Foto Getty Images

  Viaplay besloot na verzoeken van met name Ziggo en KPN voor het begin van het huidige Formule 1-seizoen in Nederland het kanaal Viaplay Xtra aan een aantal providers te leveren. Het gaat hierbij om providers die met Viaplay Group een samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben voor de verkoop van Viaplay-abonnementen aan de eigen klanten. Op dit moment zijn dit de providers VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway).

   

  Ontlasten netwerk

  Het doel van het lineaire kanaal is het internetnetwerk van deze providers te ontlasten tijdens de Formule 1 Grand Prixes. Dat dit hoognodig is, blijkt uit de klachtenregen over Viaplay. Vooral bij het begin van kwalificaties en races gaat de streamingdienst gebukt onder storingen zoals slechte beeldkwaliteit, haperingen en in sommige gevallen zelfs totale uitval. Dit wordt veroorzaakt door het hoge aantal gelijktijdige streamstarts op het gebruikte netwerk. Het stoppen van het lineaire kanaal Viaplay Xtra zou ervoor zorgen dat het aantal gelijktijdige streamstarts nog verder stijgt.

   

  Toch lineair verder?

  Het lineaire kanaal Viaplay Xtra blijft bij de genoemde providers in ieder geval tot en met de laatste race voor de zomerstop – de Formule 1 Grand Prix van Hongarije in het laatste weekend van juli – in het zenderaanbod beschikbaar. Zoals de kaarten nu zijn geschud keert het lineaire kanaal ook na de zomerstap bij de providers terug. Dat melden bronnen aan Totaal TV. De betrokken partijen willen het bericht echter nog niet bevestigen. Viaplay Group laat via Roberta Alenius – Head of Corporate Communications - aan Totaal TV weten dat het lineaire kanaal bedoeld is als een hulpmiddel om Viaplay gedurende een beperkte periode (tot 1 augustus) bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. “Viaplay Xtra heeft zich bewezen als goede ondersteuning van de streamingdienst. Mogelijk verlengen wij de periode dat dit lineaire kanaal beschikbaar is. Als deze beslissing is genomen dan laten wij dit onze abonnees als eerste weten.”

   

  Providers

  Providers houden zich op de vlakte in deze discussie. Ze zijn met Viaplay Group in gesprek over de toekomst van Viaplay Xtra. Duidelijk is wel dat providers gezien de huidige klachten willen aansturen op de mogelijkheid om langer lineair naar Formule 1 te kunnen kijken. Zo laat VodafoneZiggo via woordvoerster Nina Moers weten dat gedurende het Formule 1-seizoen een evaluatie plaatsvindt over het langer beschikbaar blijven van Viaplay Xtra op voorkeuzekanaal 200 bij Ziggo. “Zodra hier meer over bekend is dan laten wij dit uiteraard weten”, aldus Moers.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GroupFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)