Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN gaan twee streamingdiensten blokkeren

  KPN heeft een rechtszaak verloren die door Stichting Brein was aangespannen. Hierdoor moet de provider twee streamingdiensten blokkeren.
  Jarco Kriek
  30 mei 2023
  comments 9
  Ziggo en KPN gaan twee streamingdiensten blokkeren
  Foto Getty Images

  Het gaat om de streamingdiensten Lookmovie en Flixtor. Beide streamingdiensten bieden gratis of tegen betaling films en series aan. Bij Lookmovie zijn ook Nederlandse films te zien. Deze twee streamingdiensten betalen echter geen of onvoldoende auteursrechten voor de content die ze aanbieden. Volgens Stichting Brein zijn beide diensten illegaal en moeten ze dus geblokkeerd worden door Nederlandse internetaanbieders.

   

  Rechtszaak

  Stichting Brein verzocht KPN om beide sites inclusief mirrorsites te blokkeren. Dit weigeren de providers. Reden voor Brein om een rechtszaak tegen KPN aan te spannen. De rechter heeft nu beslist dat KPN tot een blokkade moet overgaan. Het argument van KPN dat een blokkade met bijvoorbeeld een VPN-verbinding eenvoudig kan worden omzeild, is in het oordeel van de rechter van ondergeschikt belang vergeleken met de schending van auteursrechten.

   

  Meer aanbieders

  Omdat Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta Fiber en enkele kleinere internetaanbieders een convenant hebben gesloten waarin staat dat dergelijke vonnissen van elkaar worden overgenomen, worden Lookmovie en Flixtor ook bij deze internetaanbieders geblokkeerd. KPN moet de blokkade binnen vijf dagen hebben gerealiseerd om aan het vonnis van de rechter te voldoen.

  Stichting BreinBreinauteursrechtenrechtszaakKPNblokkadeOTTonlinestreamingdienstfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview