Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo en KPN krijgen 4K-concurrentie van Delta’

  De kans is aanwezig dat Delta de derde landelijke tv-provider wordt die via een fysiek landelijk netwerk 4K-content gaat leveren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  ‘Ziggo en KPN krijgen 4K-concurrentie van Delta’
  Foto Getty Images

  In Nederland lijkt 4K een beetje op het zijspoor te zijn geraakt. Zeker het lineaire 4K-aanbod staat zo goed als stil. Van de landelijke grote providers zijn vooral Ziggo en KPN met 4K actief. Het aanbod spitst zich echter vooral toe op video on demand. Vaak moet voor de aanwezige 4K-content extra betaald worden. Op lokaal niveau is Stichting Kabelnet Veendam (SKV) een positieve uitschieter. Dit kabelbedrijf uit Veendam kan zelfs als landelijke koploper gekenmerkt worden op het gebied van het lineaire 4K-zenderaanbod. Via de satelliet biedt ook Canal Digitaal 4K aan. Het eigen aanbod is minimaal, maar op diverse satellieten zijn wel meerdere ongecodeerde 4K-zenders te ontvangen. Het gaat veelal om demozenders met continu terugkerende content.

   

  Achter de schermen

  Aan het rijtje landelijk providers met 4K in het aanbod kan binnenkort wellicht ook Delta worden toegevoegd. Delta is door de opkomst van glasvezelnetwerken van eigenaar Delta Fiber in steeds meer Nederlandse woningen beschikbaar als keuzemogelijkheid voor tv en internet. Delta Fiber wil binnen enkele jaren via eigen glasvezelnetwerken toegang tot meer dan twee miljoen woningen krijgen. Uit een reactie van ‘het Delta TV team’ op het eigen Delta forum blijkt dat de provider achter de schermen bezig is met het testen van 4K. Inhoudelijk kan volgens de melding op dit moment nog niets gezegd worden.

  Delta FiberDeltaglasvezelInteractieve TV4K

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)