Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo en KPN krijgen 4K-concurrentie van Delta’

  De kans is aanwezig dat Delta de derde landelijke tv-provider wordt die via een fysiek landelijk netwerk 4K-content gaat leveren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  ‘Ziggo en KPN krijgen 4K-concurrentie van Delta’
  Foto Getty Images

  In Nederland lijkt 4K een beetje op het zijspoor te zijn geraakt. Zeker het lineaire 4K-aanbod staat zo goed als stil. Van de landelijke grote providers zijn vooral Ziggo en KPN met 4K actief. Het aanbod spitst zich echter vooral toe op video on demand. Vaak moet voor de aanwezige 4K-content extra betaald worden. Op lokaal niveau is Stichting Kabelnet Veendam (SKV) een positieve uitschieter. Dit kabelbedrijf uit Veendam kan zelfs als landelijke koploper gekenmerkt worden op het gebied van het lineaire 4K-zenderaanbod. Via de satelliet biedt ook Canal Digitaal 4K aan. Het eigen aanbod is minimaal, maar op diverse satellieten zijn wel meerdere ongecodeerde 4K-zenders te ontvangen. Het gaat veelal om demozenders met continu terugkerende content.

   

  Achter de schermen

  Aan het rijtje landelijk providers met 4K in het aanbod kan binnenkort wellicht ook Delta worden toegevoegd. Delta is door de opkomst van glasvezelnetwerken van eigenaar Delta Fiber in steeds meer Nederlandse woningen beschikbaar als keuzemogelijkheid voor tv en internet. Delta Fiber wil binnen enkele jaren via eigen glasvezelnetwerken toegang tot meer dan twee miljoen woningen krijgen. Uit een reactie van ‘het Delta TV team’ op het eigen Delta forum blijkt dat de provider achter de schermen bezig is met het testen van 4K. Inhoudelijk kan volgens de melding op dit moment nog niets gezegd worden.

  Delta FiberDeltaglasvezelInteractieve TV4K

  Reacties

 1. TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)