Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Ziggo en KPN krijgen 4K-concurrentie van Delta’

  De kans is aanwezig dat Delta de derde landelijke tv-provider wordt die via een fysiek landelijk netwerk 4K-content gaat leveren.
  Jarco Kriek
  16 september 2022
  comments 1
  ‘Ziggo en KPN krijgen 4K-concurrentie van Delta’
  Foto Getty Images

  In Nederland lijkt 4K een beetje op het zijspoor te zijn geraakt. Zeker het lineaire 4K-aanbod staat zo goed als stil. Van de landelijke grote providers zijn vooral Ziggo en KPN met 4K actief. Het aanbod spitst zich echter vooral toe op video on demand. Vaak moet voor de aanwezige 4K-content extra betaald worden. Op lokaal niveau is Stichting Kabelnet Veendam (SKV) een positieve uitschieter. Dit kabelbedrijf uit Veendam kan zelfs als landelijke koploper gekenmerkt worden op het gebied van het lineaire 4K-zenderaanbod. Via de satelliet biedt ook Canal Digitaal 4K aan. Het eigen aanbod is minimaal, maar op diverse satellieten zijn wel meerdere ongecodeerde 4K-zenders te ontvangen. Het gaat veelal om demozenders met continu terugkerende content.

   

  Achter de schermen

  Aan het rijtje landelijk providers met 4K in het aanbod kan binnenkort wellicht ook Delta worden toegevoegd. Delta is door de opkomst van glasvezelnetwerken van eigenaar Delta Fiber in steeds meer Nederlandse woningen beschikbaar als keuzemogelijkheid voor tv en internet. Delta Fiber wil binnen enkele jaren via eigen glasvezelnetwerken toegang tot meer dan twee miljoen woningen krijgen. Uit een reactie van ‘het Delta TV team’ op het eigen Delta forum blijkt dat de provider achter de schermen bezig is met het testen van 4K. Inhoudelijk kan volgens de melding op dit moment nog niets gezegd worden.

  Delta FiberDeltaglasvezelInteractieve TV4K

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview