Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen concurrentie van T-Mobile in meer steden

  Open Dutch Fiber gaat in Woerden een glasvezelnetwerk aanleggen. De hoofdhuurder is T-Mobile, dat de concurrentie met Ziggo en KPN aangaat.
  Jarco Kriek
  6 juli 2022
  comments 3
  Ziggo en KPN krijgen concurrentie van T-Mobile in meer steden
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in Woerden tv- en internetdiensten via het kabelnetwerk. KPN levert dezelfde diensten – maar minder snel – via het DSL-kopernetwerk. Uiteindelijk wil KPN op termijn in Woerden ook glasvezel gaan aanleggen ter vervanging van koperdraad. Open Dutch Fiber (ODF) maakt vandaag bekend dat het 16.000 adressen in Woerden toegang tot glasvezel gaat geven.

   

  Open netwerk

  Net als bij alle andere glasvezelnetwerken van ODF is T-Mobile de hoofdhuurder van het nieuwe netwerk in Woerden. Naast T-Mobile kunnen ook andere serviceproviders, zoals Freedom Internet en Online.nl, in Woerden diensten gaan aanbieden aan consumenten en bedrijven. Aanbieders die van het ODF-glasvezelnetwerk gebruik gaan maken kunnen in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 1Gbps aanbieden.

   

  Half miljoen aansluitingen

  ODF begint in Woerden op korte termijn met de werkzaamheden. Het bedrijf verwacht de eerste aansluiting in oktober te kunnen opleveren. Met deze aankondiging komt het aantal glasvezelaansluitingen boven de half miljoen uit. Met T-Mobile als hoofdhuurder is ODF bezig met de aanleg van glasvezel in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Utrecht en Ridderkerk. Een deel van de aanleg van deze netwerken is inmiddels voltooid.

  Open Dutch FiberODFglasvezelT-MobileZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)