Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen concurrentie van T-Mobile in meer steden

  Open Dutch Fiber gaat in Woerden een glasvezelnetwerk aanleggen. De hoofdhuurder is T-Mobile, dat de concurrentie met Ziggo en KPN aangaat.
  Jarco Kriek
  6 july 2022
  comments 3
  Ziggo en KPN krijgen concurrentie van T-Mobile in meer steden
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in Woerden tv- en internetdiensten via het kabelnetwerk. KPN levert dezelfde diensten – maar minder snel – via het DSL-kopernetwerk. Uiteindelijk wil KPN op termijn in Woerden ook glasvezel gaan aanleggen ter vervanging van koperdraad. Open Dutch Fiber (ODF) maakt vandaag bekend dat het 16.000 adressen in Woerden toegang tot glasvezel gaat geven.

   

  Open netwerk

  Net als bij alle andere glasvezelnetwerken van ODF is T-Mobile de hoofdhuurder van het nieuwe netwerk in Woerden. Naast T-Mobile kunnen ook andere serviceproviders, zoals Freedom Internet en Online.nl, in Woerden diensten gaan aanbieden aan consumenten en bedrijven. Aanbieders die van het ODF-glasvezelnetwerk gebruik gaan maken kunnen in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 1Gbps aanbieden.

   

  Half miljoen aansluitingen

  ODF begint in Woerden op korte termijn met de werkzaamheden. Het bedrijf verwacht de eerste aansluiting in oktober te kunnen opleveren. Met deze aankondiging komt het aantal glasvezelaansluitingen boven de half miljoen uit. Met T-Mobile als hoofdhuurder is ODF bezig met de aanleg van glasvezel in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Utrecht en Ridderkerk. Een deel van de aanleg van deze netwerken is inmiddels voltooid.

  Open Dutch FiberODFglasvezelT-MobileZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Zomergasten

  Zomergasten
  NPO 2 om 20:17 uur
  Na een bonte carrière als activist en journalist verbrandde Derk Sauer na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie zijn Nederlandse schepen om in Rusland een tijdschriften- en krantenimperium uit de grond te stampen. Dit voorjaar, nog voordat Poetin Oekraïne besloot binnen te vallen, keerde Sauer na 32 jaar voor onbepaalde tijd terug naar Nederland. Deze week schuift hij aan bij Janine Abbring.

  TV-TIP Reizen Waes Wereldsteden

  Reizen Waes Wereldsteden
  NPO 3 om 20:19 uur
  Tom Waes sluit het seizoen af in ­Mexico-Stad, de ruim 22 miljoen inwoners tellende metropool die in de jaren negentig werd gemangeld door (drugs)criminaliteit, corruptie en vervuiling. Inmiddels is de bezem door de stad gejaagd en is deze uitgegroeid tot een van de meest progessieve plekken van Latijns-Amerika.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)