Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen concurrentie van T-Mobile in meer steden

  Open Dutch Fiber gaat in Woerden een glasvezelnetwerk aanleggen. De hoofdhuurder is T-Mobile, dat de concurrentie met Ziggo en KPN aangaat.
  Jarco Kriek
  6 juli 2022
  comments 3
  Ziggo en KPN krijgen concurrentie van T-Mobile in meer steden
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in Woerden tv- en internetdiensten via het kabelnetwerk. KPN levert dezelfde diensten – maar minder snel – via het DSL-kopernetwerk. Uiteindelijk wil KPN op termijn in Woerden ook glasvezel gaan aanleggen ter vervanging van koperdraad. Open Dutch Fiber (ODF) maakt vandaag bekend dat het 16.000 adressen in Woerden toegang tot glasvezel gaat geven.

   

  Open netwerk

  Net als bij alle andere glasvezelnetwerken van ODF is T-Mobile de hoofdhuurder van het nieuwe netwerk in Woerden. Naast T-Mobile kunnen ook andere serviceproviders, zoals Freedom Internet en Online.nl, in Woerden diensten gaan aanbieden aan consumenten en bedrijven. Aanbieders die van het ODF-glasvezelnetwerk gebruik gaan maken kunnen in eerste instantie een maximale symmetrische internetsnelheid van 1Gbps aanbieden.

   

  Half miljoen aansluitingen

  ODF begint in Woerden op korte termijn met de werkzaamheden. Het bedrijf verwacht de eerste aansluiting in oktober te kunnen opleveren. Met deze aankondiging komt het aantal glasvezelaansluitingen boven de half miljoen uit. Met T-Mobile als hoofdhuurder is ODF bezig met de aanleg van glasvezel in Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Utrecht en Ridderkerk. Een deel van de aanleg van deze netwerken is inmiddels voltooid.

  Open Dutch FiberODFglasvezelT-MobileZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)