Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen grotere concurrentie goedkoper T-Mobile

  T-Mobile wordt in grotere mate een probleemdossier voor VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN. T-Mobile wordt de aanbieder die op de meeste glasvezelnetwerken beschikbaar is.
  Jarco Kriek
  10 mei 2023
  comments 6
  Ziggo en KPN krijgen grotere concurrentie goedkoper T-Mobile

  De nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Delta Fiber betekent dat T-Mobile volgens eigen berekening op vijf miljoen adressen met vaste diensten via glasvezel beschikbaar komt. T-Mobile heeft zelf geen vaste netwerken. Het bedrijf is hoofdhuurder – maar geen eigenaar – van Open Dutch Fiber (ODF) glasvezel. Daarnaast is het als serviceprovider beschikbaar op de glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL, Glaspoort, Delta Fiber en E-Fiber. Het bereik van T-Mobile op glasvezel is groter dan dat van KPN, omdat dit telecombedrijf alleen diensten levert via de eigen netwerken van KPN NetwerkNL en Glaspoort.

   

  Concurrentie

  De sterke beschikbaarheid van T-Mobile via alle grote landelijke glasvezelnetwerken betekent meer concurrentie voor Ziggo en KPN. Dit temeer omdat in veel gevallen de prijs van abonnementen voor tv en internet via glasvezel bij T-Mobile lager zijn dan bij de twee grootste aanbieders van Nederland. Ook kan T-Mobile een sterk FMC-aanbod leveren omdat het beschikt over een eigen 5G mobiel netwerk. Door de snelle uitrol van nieuwe glasvezelnetwerken denkt T-Mobile nog vóór het einde van dit jaar op zes miljoen adressen te kunnen concurreren met Ziggo en/of KPN.

  T-MobileZiggoVodafoneZiggoKPNDelta Fibertvtelevisieinternetconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview