Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: Open Dutch Fiber verdubbelt ambitie

  Meer concurrentie voor de netwerken van VodafoneZiggo (Ziggo) en KPN is op komst. Open Dutch Fiber wil sneller eigen glasvezelnetwerken uitrollen.
  Jarco Kriek
  23 februari 2023
  comments 3
  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: Open Dutch Fiber verdubbelt ambitie
  Foto Getty Images

  Open Dutch Fiber (ODF) liet eerder weten dat het in 2025 toegang wil hebben tot een miljoen woningen via de eigen glasvezelnetwerken. De glasvezelexploitant heeft nu echter aangekondigd deze ambitie te verdubbelen naar twee miljoen. Dit betekent niet dat in al deze twee miljoen woningen een fysiek aansluitpunt voor ODF-glasvezel beschikbaar komt. In tegenstelling tot het netwerk van KPN NetwerkNL/Glaspoort installeert ODF alleen een glasvezelaansluitpunt in een woning als op het adres daadwerkelijk diensten via het netwerk worden gekocht. Dit kan onder meer bij dienstenaanbieders als T-Mobile, Tweak en Freedom Internet. T-Mobile is op dit moment als hoofdhuurder van ODF-netwerken.

   

  Meer glasvezel

  De bijgestelde ambitie van ODF versnelt de aanleg van glasvezel in Nederland. Ook groeit het aantal woningen dat van meerdere glasvezelnetwerken gebruik kan maken, naast het gigabit-netwerk van Ziggo. KPN wil samen met Glaspoort in 2025 minimaal 80 procent van de woningen in Nederland op de eigen glasvezel hebben aangesloten. Delta Fiber heeft net als ODF als de ambitie om in 2025 in twee miljoen woningen vaste diensten als tv en internet te kunnen leveren via glasvezel.

   

  Aansluitingen

  ODF heeft vorig jaar E-Fiber overgenomen. Deze glasvezelexploitant heeft toegang tot 200.000 woningen. ODF heeft op dit moment virtuele toegang tot 600.000 woningen. Het bedrijf heeft in meer dan dertig steden – in sommige gevallen alleen in enkele delen - glasvezelnetwerken of is bezig met de aanleg hiervan. ODF is een joint venture van investeringsfonds KKR en Deutsche Telekom Capital Partners.

  Open Dutch FiberODFglasvezeltvtelevisieinternetT-MobileKPN NetwerkNLGlaspoortDelta Fiber

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)