Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: T-Mobile breidt glasvezel uit

  T-Mobile en Open Dutch Fiber hebben de volgende gemeente bekendgemaakt waar een nieuw en eigen glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Dit betekent grotere concurrentie voor Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  15 december 2021
  comments 5
  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: T-Mobile breidt glasvezel uit

  Open Dutch Fiber is de eigenaar van het nieuwe glasvezelnetwerk in Roosendaal. De hoofdhuurder wordt T-Mobile. Dit betekent dat alle serviceproviders die via dit glasvezelnetwerk diensten willen gaan aanbieden eerst bij T-Mobile toegang tot het netwerk moeten inkopen voordat daadwerkelijk diensten aan consumenten en bedrijven aangeboden kunnen worden. In de wijken Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk en Groot Kroevenen in Roosendaal worden 32.000 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting voor dit nieuwe netwerk. De aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk begint eind januari. Naar verwachting wordt de eerste aansluiting begin april 2022 opgeleverd.

   

  Meer netwerken

  Het nieuwe Open Dutch Fiber glasvezelnetwerk wordt het derde netwerk in Roosendaal voor de levering van gigabit internet. Ziggo biedt via de kabel een gigabit download internetsnelheid aan, maar hierbij blijft de upload met maximaal 50Mbps nog ver achter. Dit nadeel heeft het glasvezelnetwerk van KPN (KPN NetwerkNL) niet. Net als Open Dutch Fiber/T-Mobile levert KPN/KPN NetwerkNL een symmetrische internetsnelheid van maximaal 1Gbps.

  T-MobileOpen Dutch FiberglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)