Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: T-Mobile breidt glasvezel uit

  T-Mobile en Open Dutch Fiber hebben de volgende gemeente bekendgemaakt waar een nieuw en eigen glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Dit betekent grotere concurrentie voor Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  15 december 2021
  comments 5
  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: T-Mobile breidt glasvezel uit

  Open Dutch Fiber is de eigenaar van het nieuwe glasvezelnetwerk in Roosendaal. De hoofdhuurder wordt T-Mobile. Dit betekent dat alle serviceproviders die via dit glasvezelnetwerk diensten willen gaan aanbieden eerst bij T-Mobile toegang tot het netwerk moeten inkopen voordat daadwerkelijk diensten aan consumenten en bedrijven aangeboden kunnen worden. In de wijken Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk en Groot Kroevenen in Roosendaal worden 32.000 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting voor dit nieuwe netwerk. De aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk begint eind januari. Naar verwachting wordt de eerste aansluiting begin april 2022 opgeleverd.

   

  Meer netwerken

  Het nieuwe Open Dutch Fiber glasvezelnetwerk wordt het derde netwerk in Roosendaal voor de levering van gigabit internet. Ziggo biedt via de kabel een gigabit download internetsnelheid aan, maar hierbij blijft de upload met maximaal 50Mbps nog ver achter. Dit nadeel heeft het glasvezelnetwerk van KPN (KPN NetwerkNL) niet. Net als Open Dutch Fiber/T-Mobile levert KPN/KPN NetwerkNL een symmetrische internetsnelheid van maximaal 1Gbps.

  T-MobileOpen Dutch FiberglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Freek's wilde wereld

  Freek's wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Op de savanne van Mozambique gaat Freek op zoek naar grote landdieren. Via sporen als poep, paadjes in het gras en modder op de bomen spot hij nijlpaarden en Afrikaanse olifanten. Ondertussen laat hij ook nog een kolonie wevermieren zien.

  TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)