Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: T-Mobile breidt glasvezel uit

  T-Mobile en Open Dutch Fiber hebben de volgende gemeente bekendgemaakt waar een nieuw en eigen glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Dit betekent grotere concurrentie voor Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  15 december 2021
  comments 5
  Ziggo en KPN krijgen meer concurrentie: T-Mobile breidt glasvezel uit

  Open Dutch Fiber is de eigenaar van het nieuwe glasvezelnetwerk in Roosendaal. De hoofdhuurder wordt T-Mobile. Dit betekent dat alle serviceproviders die via dit glasvezelnetwerk diensten willen gaan aanbieden eerst bij T-Mobile toegang tot het netwerk moeten inkopen voordat daadwerkelijk diensten aan consumenten en bedrijven aangeboden kunnen worden. In de wijken Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk en Groot Kroevenen in Roosendaal worden 32.000 adressen voorzien van een glasvezelaansluiting voor dit nieuwe netwerk. De aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk begint eind januari. Naar verwachting wordt de eerste aansluiting begin april 2022 opgeleverd.

   

  Meer netwerken

  Het nieuwe Open Dutch Fiber glasvezelnetwerk wordt het derde netwerk in Roosendaal voor de levering van gigabit internet. Ziggo biedt via de kabel een gigabit download internetsnelheid aan, maar hierbij blijft de upload met maximaal 50Mbps nog ver achter. Dit nadeel heeft het glasvezelnetwerk van KPN (KPN NetwerkNL) niet. Net als Open Dutch Fiber/T-Mobile levert KPN/KPN NetwerkNL een symmetrische internetsnelheid van maximaal 1Gbps.

  T-MobileOpen Dutch FiberglasvezelinternetinternetsnelheidgigabitZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)