Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN krijgen serieuze concurrentie: NLziet voegt VRT toe

  NLziet heeft een belangrijke stap gezet om als online tv-dienst een nog grotere concurrent van traditionele tv-providers zoals Ziggo en KPN te worden.
  Jarco Kriek
  9 february 2022
  comments 5
  Ziggo en KPN krijgen serieuze concurrentie: NLziet voegt VRT toe
  Foto Getty Images

  NLziet heeft per direct het zenderaanbod uitgebreid met de zenders Eén, Canvas en Ketnet van de Vlaamse publieke omroep VRT. Hiermee komt een al langer gekoesterde wens van veel abonnees tot vervulling. De drie VRT-zenders zijn niet alleen live online te bekijken, eerder uitgezonden programma’s zijn direct via Replay TV terug te kijken. Dit betekent dat programma’s van deze Vlaamse publieke zenders tot 7 dagen terug te bekijken zijn. Dit in tegenstelling tot de meeste programma’s van Nederlandse zenders die langer - vaak tot minimaal 365 dagen na uitzending - terug te bekijken zijn. Na de toevoeging van de drie VRT-kanalen biedt NLziet abonnees nu een aanbod van 37 live zenders.

   

  Eén

  Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populair in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport. Eén brengt gesmaakte programma’s als Taboe, Down the road en Château Planckaert, naast topfictie als Lost Luggage en Undercover.

   

  Canvas

  Canvas is het tweede televisienet van de Vlaamse publieke omroep VRT. Het brengt compromisloze kwaliteitscontent voor een publiek dat behoefte heeft aan verdieping en uitgedaagd wil worden met nieuwe inzichten. Het net focust daarbij op duidingsprogramma’s, documentaires, cultuur en geschiedenis, wetenschap, internationale fictie, satire en sport. Canvas brengt programma’s zoals: Terzake, De Afspraak, De Ideale Wereld.

   

  Ketnet

  Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten met programma’s zoals #LikeMe, Tik Tak, Bumba en Hoodie.

   

  Grotere concurrent

  Niels Baas, directeur NLziet is zeer verheugd dat het aanbod van NLZIET met Vlaamse kwaliteitsprogramma’s nog verder is uitgebreid. "Door de uitbreiding van de publieke televisiezenders van onze zuiderburen is het tv-aanbod op NLziet nog completer. Met kwaliteitsprogramma’s zoals Dertigers, De Ideale Wereld en #LikeMe bieden we niet alleen extra kijkplezier voor mensen in de grenstreek, maar geheel Nederland."

   

  VRT

  Lieven Vermaele, directeur Partnerships en operations van de VRT: "Het is met veel plezier dat we bij de VRT deze samenwerking met NLziet aangaan. We streven de hoogste kwaliteit met ons aanbod na, we zijn er dan ook fier op. Daarom delen we het als publieke omroep graag op zo veel mogelijk platformen. De interesse van NLziet benadrukt de waardering van onze Noorderburen voor ons VRT-aanbod. Dat VRT hier mee haar schouders kan zetten onder het initiatief van collega omroepen, is natuurlijk mooi meegenomen."

   

  Samenwerking

  NLziet is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLziet kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken, waaronder de live zenders van de mediagroepen NPO, RTL Nederland en Talpa Network, aangevuld met regionale omroepen en Insight TV en vanaf nu de Vlaamse publieke zenders. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar. Een NLziet-abonnement blijft ondanks de toevoeging van de drie VRT-zenders vooralsnog €7,95 kosten.

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview