Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN meest vooruitstrevend met lineaire tv: platformen Delta en T-Mobile op achterstand

  De concurrentie op de markt van vaste diensten neemt alsmaar toe. Consumenten doen er goed aan om te vergelijken voordat ze een overstap maken.
  Jarco Kriek
  12 juni 2023
  comments 0
  Ziggo en KPN meest vooruitstrevend met lineaire tv: platformen Delta en T-Mobile op achterstand

  Natuurlijk speelt geld voor een groeiende groep Nederlanders een belangrijke rol in deze tijd van hoge inflatie. Het is echter mogelijk om te besparen op de kosten van bijvoorbeeld energie en abonnementen voor mobiele en vaste diensten. Overstappen naar een goedkopere leverancier is dan ook voor velen aantrekkelijk.

   

  Vergelijken

  Op de markt van de vaste diensten tv en internet zijn VodafoneZiggo (Ziggo), KPN, T-Mobile en Delta de belangrijkste aanbieders. De prijzen tussen deze aanbieders verschillen behoorlijk. De kwaliteit van de geleverde diensten verschilt eveneens. Het is dus raadzaam om voor een eventuele overstap niet alleen naar de aantrekkelijke actieprijs te kijken, maar ook te checken of het aanbod voldoet aan de behoefte.

   

  Televisie

  Waar bij de dienst internet de onderlinge verschillen klein zijn, is er bij de tv-diensten een duidelijk verschil. Uit eerdere testen van Totaal TV en reacties van gebruikers van de verschillende tv-platformen wordt duidelijk dat Ziggo en KPN op dit punt voorop lopen. Beide providers hebben een 4K en Ultra HD (UHD) aanbod en bieden ook bij meer zenders Dolby Digital 5.1 geluid.

   

  OTT

  Bij Delta en T-Mobile ontbreekt het nog aan lineaire tv met deze verbeterde beeld- en geluidstandaarden. Wie al heeft besloten om het traditionele tv-abonnement op te zeggen en als cordcutter verder te gaan, heeft van het verschil natuurlijk geen last. In dat geval is alleen de stabiliteit van het geleverde internet van belang. Dit geldt ook voor consumenten die het voornemen hebben om hun traditionele tv-abonnement binnenkort aan de kant te zetten.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaCaiwayT-Mobiletvtelevisielineairabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  TV-TIP Wheeler Dealers World Tour

  Wheeler Dealers World Tour
  discovery om 20:30 uur
  De Wheeler Dealers hebben er zó veel seizoenen opzitten, dat het programma inmiddels ‘klokje rond’ is gegaan. Marc en Elvis vertrekken naar Italië, waar ze relatief goedkoop een Ferrari 348 op de kop kunnen tikken. De combinatie ‘goedkoop’ en ‘Ferrari’ komt niet vaak voor, en er blijkt heel wat aan de auto te mankeren. Elvis moet flink tekeergaan in zijn garage om het racemonster weer terug in tiptop-conditie te brengen.

  Interview