Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET

  NLZIET heeft plannen om het zenderaanbod verder uit te breiden. Daardoor wordt het een grotere concurrent voor traditionele aanbieders als Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2022
  comments 1
  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET
  Foto Getty Images

  De plannen voor uitbreiding van het NLZIET-aanbod zijn terug te vinden in de begroting van de Nederlandse publieke omroep NPO. Dit meldt MediaMagazine. Samen met RTL Nederland en Talpa Network is NPO eigenaar van de joint venture NLZIET. Deze streamingdienst biedt op dit moment bijna veertig tv-zenders die live bekeken kunnen worden. Naast de kanalen van NPO, RTL Nederland en Talpa Network biedt NLZIET ook alle regionale zenders, de Vlaamse VRT-kanalen, Inplus (het vroegere Insight) en de recent toegevoegde kinderzender Pebble TV. Naast deze live zenders zijn ook eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug te kijken via de programmagids. De programma’s van de zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network zijn in vrijwel alle gevallen zelfs tot minimaal een jaar terug te bekijken, en zonder reclameonderbreking.

   

  Uitbreiding

  NLZIET beraadt zich momenteel op een uitbreiding van het zenderaanbod. Daarbij worden onder meer zenders van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF, de Britse publieke omroep BBC, CNN en History Channel genoemd. Mocht deze uitbreiding van het aanbod daadwerkelijk gestalte krijgen, dan wordt NLZIET een nog grotere concurrent voor aanbieders van traditionele tv-pakketten zoals Ziggo, KPN en T-Mobile. Tevens schuift NLZIET hiermee dichter naar het OTT-aanbod van Canal Digitaal. Het OTT-abonnement van Canal Digitaal biedt op dit moment meer zenders – inclusief alle kanalen van betaalzender ESPN - dan NLZIET. De prijs is met €14,95 wel hoger dan de €7,95 die NLZIET voor het abonnement vraagt. Het grote voordeel van NLZIET is de beeldkwaliteit: die is met Full HD 1080p en een hogere bandbreedte beter dan de kwaliteit van Canal Digitaal.

   

  Meer abonnementen

  NPO verklapt in de begroting ook dat er mogelijk meer abonnementsvormen komen bij NLZIET. Zo zou het goedkoopste abonnement alleen live tv-kijken met terugkijken via de tv-gids gaan bevatten. Bij het duurste abonnement zou dan het terugkijken voor een langere periode en het reclamevrij terugkijken worden ondergebracht.

  NLzietOTTstreamingdienstonlinezenderaanbodzenderuitbreidingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)