Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET

  NLZIET heeft plannen om het zenderaanbod verder uit te breiden. Daardoor wordt het een grotere concurrent voor traditionele aanbieders als Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2022
  comments 1
  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET
  Foto Getty Images

  De plannen voor uitbreiding van het NLZIET-aanbod zijn terug te vinden in de begroting van de Nederlandse publieke omroep NPO. Dit meldt MediaMagazine. Samen met RTL Nederland en Talpa Network is NPO eigenaar van de joint venture NLZIET. Deze streamingdienst biedt op dit moment bijna veertig tv-zenders die live bekeken kunnen worden. Naast de kanalen van NPO, RTL Nederland en Talpa Network biedt NLZIET ook alle regionale zenders, de Vlaamse VRT-kanalen, Inplus (het vroegere Insight) en de recent toegevoegde kinderzender Pebble TV. Naast deze live zenders zijn ook eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug te kijken via de programmagids. De programma’s van de zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network zijn in vrijwel alle gevallen zelfs tot minimaal een jaar terug te bekijken, en zonder reclameonderbreking.

   

  Uitbreiding

  NLZIET beraadt zich momenteel op een uitbreiding van het zenderaanbod. Daarbij worden onder meer zenders van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF, de Britse publieke omroep BBC, CNN en History Channel genoemd. Mocht deze uitbreiding van het aanbod daadwerkelijk gestalte krijgen, dan wordt NLZIET een nog grotere concurrent voor aanbieders van traditionele tv-pakketten zoals Ziggo, KPN en T-Mobile. Tevens schuift NLZIET hiermee dichter naar het OTT-aanbod van Canal Digitaal. Het OTT-abonnement van Canal Digitaal biedt op dit moment meer zenders – inclusief alle kanalen van betaalzender ESPN - dan NLZIET. De prijs is met €14,95 wel hoger dan de €7,95 die NLZIET voor het abonnement vraagt. Het grote voordeel van NLZIET is de beeldkwaliteit: die is met Full HD 1080p en een hogere bandbreedte beter dan de kwaliteit van Canal Digitaal.

   

  Meer abonnementen

  NPO verklapt in de begroting ook dat er mogelijk meer abonnementsvormen komen bij NLZIET. Zo zou het goedkoopste abonnement alleen live tv-kijken met terugkijken via de tv-gids gaan bevatten. Bij het duurste abonnement zou dan het terugkijken voor een langere periode en het reclamevrij terugkijken worden ondergebracht.

  NLzietOTTstreamingdienstonlinezenderaanbodzenderuitbreidingabonnement

  Reacties