Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET

  NLZIET heeft plannen om het zenderaanbod verder uit te breiden. Daardoor wordt het een grotere concurrent voor traditionele aanbieders als Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2022
  comments 1
  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET
  Foto Getty Images

  De plannen voor uitbreiding van het NLZIET-aanbod zijn terug te vinden in de begroting van de Nederlandse publieke omroep NPO. Dit meldt MediaMagazine. Samen met RTL Nederland en Talpa Network is NPO eigenaar van de joint venture NLZIET. Deze streamingdienst biedt op dit moment bijna veertig tv-zenders die live bekeken kunnen worden. Naast de kanalen van NPO, RTL Nederland en Talpa Network biedt NLZIET ook alle regionale zenders, de Vlaamse VRT-kanalen, Inplus (het vroegere Insight) en de recent toegevoegde kinderzender Pebble TV. Naast deze live zenders zijn ook eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug te kijken via de programmagids. De programma’s van de zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network zijn in vrijwel alle gevallen zelfs tot minimaal een jaar terug te bekijken, en zonder reclameonderbreking.

   

  Uitbreiding

  NLZIET beraadt zich momenteel op een uitbreiding van het zenderaanbod. Daarbij worden onder meer zenders van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF, de Britse publieke omroep BBC, CNN en History Channel genoemd. Mocht deze uitbreiding van het aanbod daadwerkelijk gestalte krijgen, dan wordt NLZIET een nog grotere concurrent voor aanbieders van traditionele tv-pakketten zoals Ziggo, KPN en T-Mobile. Tevens schuift NLZIET hiermee dichter naar het OTT-aanbod van Canal Digitaal. Het OTT-abonnement van Canal Digitaal biedt op dit moment meer zenders – inclusief alle kanalen van betaalzender ESPN - dan NLZIET. De prijs is met €14,95 wel hoger dan de €7,95 die NLZIET voor het abonnement vraagt. Het grote voordeel van NLZIET is de beeldkwaliteit: die is met Full HD 1080p en een hogere bandbreedte beter dan de kwaliteit van Canal Digitaal.

   

  Meer abonnementen

  NPO verklapt in de begroting ook dat er mogelijk meer abonnementsvormen komen bij NLZIET. Zo zou het goedkoopste abonnement alleen live tv-kijken met terugkijken via de tv-gids gaan bevatten. Bij het duurste abonnement zou dan het terugkijken voor een langere periode en het reclamevrij terugkijken worden ondergebracht.

  NLzietOTTstreamingdienstonlinezenderaanbodzenderuitbreidingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)