Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET

  NLZIET heeft plannen om het zenderaanbod verder uit te breiden. Daardoor wordt het een grotere concurrent voor traditionele aanbieders als Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  3 oktober 2022
  comments 1
  Ziggo en KPN moeten uitgaan van grotere concurrentie NLZIET
  Foto Getty Images

  De plannen voor uitbreiding van het NLZIET-aanbod zijn terug te vinden in de begroting van de Nederlandse publieke omroep NPO. Dit meldt MediaMagazine. Samen met RTL Nederland en Talpa Network is NPO eigenaar van de joint venture NLZIET. Deze streamingdienst biedt op dit moment bijna veertig tv-zenders die live bekeken kunnen worden. Naast de kanalen van NPO, RTL Nederland en Talpa Network biedt NLZIET ook alle regionale zenders, de Vlaamse VRT-kanalen, Inplus (het vroegere Insight) en de recent toegevoegde kinderzender Pebble TV. Naast deze live zenders zijn ook eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug te kijken via de programmagids. De programma’s van de zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network zijn in vrijwel alle gevallen zelfs tot minimaal een jaar terug te bekijken, en zonder reclameonderbreking.

   

  Uitbreiding

  NLZIET beraadt zich momenteel op een uitbreiding van het zenderaanbod. Daarbij worden onder meer zenders van de Duitse publieke omroepen ARD en ZDF, de Britse publieke omroep BBC, CNN en History Channel genoemd. Mocht deze uitbreiding van het aanbod daadwerkelijk gestalte krijgen, dan wordt NLZIET een nog grotere concurrent voor aanbieders van traditionele tv-pakketten zoals Ziggo, KPN en T-Mobile. Tevens schuift NLZIET hiermee dichter naar het OTT-aanbod van Canal Digitaal. Het OTT-abonnement van Canal Digitaal biedt op dit moment meer zenders – inclusief alle kanalen van betaalzender ESPN - dan NLZIET. De prijs is met €14,95 wel hoger dan de €7,95 die NLZIET voor het abonnement vraagt. Het grote voordeel van NLZIET is de beeldkwaliteit: die is met Full HD 1080p en een hogere bandbreedte beter dan de kwaliteit van Canal Digitaal.

   

  Meer abonnementen

  NPO verklapt in de begroting ook dat er mogelijk meer abonnementsvormen komen bij NLZIET. Zo zou het goedkoopste abonnement alleen live tv-kijken met terugkijken via de tv-gids gaan bevatten. Bij het duurste abonnement zou dan het terugkijken voor een langere periode en het reclamevrij terugkijken worden ondergebracht.

  NLzietOTTstreamingdienstonlinezenderaanbodzenderuitbreidingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)