Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN moeten verplicht aanbod aanpassen

  Abonnees van diverse Nederlandse providers – waaronder Ziggo en KPN – krijgen te maken met een wijziging van het zenderaanbod.
  Jarco Kriek
  23 juli 2022
  comments 4
  Ziggo en KPN moeten verplicht aanbod aanpassen
  Foto Getty Images

  In verband met de situatie in Oekraïne bieden diverse Nederlandse providers tijdelijk de uit dit land afkomstige nieuwszender Ukraine 24 HD aan als extra kanaal. Aan die doorgifte komt een einde. Dit heeft te maken met het intrekken van de uitzendlicentie van het nieuwskanaal en diverse andere zenders van de mediagroep waartoe Ukraine 24 HD behoort. De uitzendlicentie is ingetrokken door de mediatoezichthouder in Oekraïne.

   

  Aanvoer

  Dat de zenders van mediagroep MGU hun uitzendlicenties verliezen heeft te maken met de Russische invasie in Oekraïne. De zenders waarvan de licenties zijn ingenomen opereren vanuit het gebied dat wordt gecontroleerd door Rusland. Mede hierdoor is de satellietverspreiding van Ukraine 24 HD via de Astra4 en Hot Bird-satellieten gestopt. Opvallend is dat MGU als vervangende zender Ukraine 1 ongecodeerd via de satelliet verspreidt. Dit kanaal zendt uit Oekraïne afkomstige amusementsprogramma’s uit en heeft dus een totaal andere invulling dan nieuwskanaal Ukraine 24 HD. Ziggo heeft door de wijziging de doorgifte van Ukraine 24 HD inmiddels gestaakt.

  ZIggoVodafoneZiggoKPNUkraine 24 HD

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview