Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN moeten verplicht aanbod aanpassen

  Abonnees van diverse Nederlandse providers – waaronder Ziggo en KPN – krijgen te maken met een wijziging van het zenderaanbod.
  Jarco Kriek
  23 juli 2022
  comments 4
  Ziggo en KPN moeten verplicht aanbod aanpassen
  Foto Getty Images

  In verband met de situatie in Oekraïne bieden diverse Nederlandse providers tijdelijk de uit dit land afkomstige nieuwszender Ukraine 24 HD aan als extra kanaal. Aan die doorgifte komt een einde. Dit heeft te maken met het intrekken van de uitzendlicentie van het nieuwskanaal en diverse andere zenders van de mediagroep waartoe Ukraine 24 HD behoort. De uitzendlicentie is ingetrokken door de mediatoezichthouder in Oekraïne.

   

  Aanvoer

  Dat de zenders van mediagroep MGU hun uitzendlicenties verliezen heeft te maken met de Russische invasie in Oekraïne. De zenders waarvan de licenties zijn ingenomen opereren vanuit het gebied dat wordt gecontroleerd door Rusland. Mede hierdoor is de satellietverspreiding van Ukraine 24 HD via de Astra4 en Hot Bird-satellieten gestopt. Opvallend is dat MGU als vervangende zender Ukraine 1 ongecodeerd via de satelliet verspreidt. Dit kanaal zendt uit Oekraïne afkomstige amusementsprogramma’s uit en heeft dus een totaal andere invulling dan nieuwskanaal Ukraine 24 HD. Ziggo heeft door de wijziging de doorgifte van Ukraine 24 HD inmiddels gestaakt.

  ZIggoVodafoneZiggoKPNUkraine 24 HD

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)