Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN negeren verzoek tijdelijke blokkade ZDF

  Abonnees van de twee grootste landelijke providers Ziggo en KPN kunnen vanavond gewoon naar ZDF kijken. Dit ondanks het verzoek de zender tijdelijk te blokkeren.
  Jarco Kriek
  12 juni 2023
  comments 4
  Ziggo en KPN negeren verzoek tijdelijke blokkade ZDF
  Foto Getty Images

  ZDF vroeg om een blokkade vanwege de vriendschappelijke voetbalinterland Duitsland – Oekraïne. De Duitse publieke omroep heeft hiervoor alleen de uitzendrechten voor het eigen land en niet voor Nederland. De providers ontvingen daarom zowel van de ZDF als van Buma/Stemra het vriendelijke verzoek om de zender ZDFop maandag 12 juni van 17.35 tot 20.15 uur te blokkeren.

   

  SKV braaf

  Uit een snelle inventarisatie van het providerlandschap blijkt dat Ziggo en KPN gedurende de gestelde tijdstippen ZDF niet blokkeren. In het noorden van het land doet SKV het wel, zoals gevraagd.

   

  Consequenties

  ZDF legt mogelijke consequenties van het niet blokkeren van de zender tijdens de voetbalinterland nadrukkelijk bij de providers. “ZDF heeft de uitzendrechten voor het grondgebied Duitsland voor de vriendschappelijke wedstrijd Duitsland tegen Oekraïne op 12 juni 2023 verworven. Helaas heeft ZDF niet de rechten voor de uitzending op Nederlands grondgebied, waardoor eventuele uitzendingen onder de verantwoordelijkheid van u als distributeur vallen. ZDF heeft bij ons het verzoek neergelegd u hierover te informeren en te vragen het signaal te blokkeren”, zo staat in een melding aan providers.

   

  Online

  Ook het online kijken naar de internetstream van ZDF is in Nederland niet mogelijk. Alleen als gebruik wordt gemaakt van een Duitse VPN-verbinding kan het tweede Duitse publieke kanaal bekeken worden.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNSKVStichting Kabelnet VeendamZDFvoetbaluitzendrechten

  Reacties