Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo en KPN onder druk: ‘Meer Nederlanders zonder vaste tv-aansluiting’

    Het aantal Nederlandse huisgezinnen zonder een vaste televisieaansluiting daalt. Dit is de uitkomst van een onderzoek van online streamingdienst NLziet.
    Peter de Koning
    5 april 2019
    comments 4
    Ziggo en KPN onder druk: ‘Meer Nederlanders zonder vaste tv-aansluiting’

    NLziet voerde het onderzoek zelf onder het eigen klantenbestand uit. Het is daarom niet verrassend dat de uitkomst van het onderzoek is dat NLziet door huishoudens zonder vast televisieaansluiting als vervanging voor traditionele lineaire televisie wordt gebruikt. Onder het aantal abonnees van NLziet gebruikt 36 procent geen lineair televisieabonnement.  Een dergelijk onderzoek werd door de online streamingdienst ook in 2017 uitgevoerd. Toen bedroeg dit percentage 21 procent.

     

    Internet-only

    De groei van het aantal cordcutters heeft meerdere redenen. Zo zijn het aantal mogelijkheden vergroot om zogenaamde internet-only abonnementen te kopen. Ook een te groot zenderaanbod bij traditioneel televisieabonnementen en het regelmatige verblijf in het buitenland worden door NLziet als redenen voor de stijging van het aantal cordcutters genoemd. NLziet blijft daarnaast populair bij Nederlanders die nog steeds een lineair televisieabonnement kopen. Dit komt onder meer omdat reclamevrij en voor een langere tijd naar eerder lineair uitgezonden content gekeken kan worden.

     

    Zelf NLZIET testen? Dat kan via deze link.

    NLzietOTTonlinestreamenstreamingstreamingdiensttradiotioneellineairtvtelevisieabonnementcordcuttingcordcuttersinternetinternet-only

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview