Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN op gevoelig moment door T-Mobile onder druk gezet met gratis sport

  T-Mobile heeft op een uitgekiend moment de aanval ingezet op de directe concurrenten Ziggo en KPN met een jaar gratis sport voor nieuwe klanten.
  Jarco Kriek
  23 maart 2023
  comments 4
  Ziggo en KPN op gevoelig moment door T-Mobile onder druk gezet met gratis sport
  Foto Getty Images

  T-Mobile biedt alle nieuwe klanten op dit moment een jaar gratis toegang tot streamingdienst Viaplay – inclusief het bekijken van het lineaire kanaal Viaplay Xtra – en alle kanalen van betaalzender ESPN. Het is niet toevallig dat T-Mobile juist op dit moment met een dergelijk aanbod met een korting van meer dan driehonderd euro komt.

   

  Ziggo

  Bij Ziggo heeft een groot deel van de abonnees de afgelopen dagen informatie gekregen over de prijsverhoging per 1 juli. Abonnees die hierover op dit moment nog niet geïnformeerd zijn, kunnen de aankondiging in de komende dagen verwachten. Eigenaar VodafoneZiggo heeft namelijk aangegeven dat Ziggo-klanten uiterlijk op 31 maart informatie over het nieuwe maandbedrag voor vaste diensten ontvangen. De gemiddelde prijsverhoging komt op 8,5 procent uit. De hoogste prijsstijging bij Ziggo bedraagt €7,75 per maand. Omdat de prijsverhoging binnen de vastgestelde inflatiecorrectie valt kunnen Ziggo-klanten hun abonnement niet binnen de contractvaste periode opzeggen. Abonnees die contractvrij zijn mogen dat wel.

   

  KPN

  KPN heeft de prijsaanpassing voor 2023 nog niet bekendgemaakt en gaat dit naar verwachting pas in mei doen. Bij het telecombedrijf speelt echter deze maand een andere wijziging waardoor klanten het abonnement ook binnen de contractvaste periode kosteloos mogen opzeggen. KPN wijzigt op 1 april namelijk de algemene voorwaarden. Hierdoor kan nog enkele dagen - tot en met 31 maart - opgezegd worden. De nieuwe algemene voorwaarden bij KPN zorgen er onder meer voor dat bij komende prijsverhogingen een lopend abonnement binnen de contractvaste periode niet altijd meer kosteloos kan worden opgezegd.

  T-MobileZiggoVodafoneZiggoKPNESPNViaplayactieconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties