Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN raken klanten kwijt aan prijsvechter T-Mobile

  T-Mobile heeft ook het afgelopen kwartaal duizenden klanten van onder meer Ziggo en KPN afgepikt. Maar de abonneestijging blijft desondanks gering.
  Jarco Kriek
  12 august 2021
  comments 5
  Ziggo en KPN raken klanten kwijt aan prijsvechter T-Mobile

  Uit het door T-Mobile Nederland gepresenteerde financieel overzicht van het tweede kwartaal blijkt het aantal Nederlanders dat vaste diensten bij T-Mobile Thuis koopt met 14.000 is gestegen. Als we naar de kwartaalcijfers van andere landelijke aanbieders van vaste diensten kijken dan wordt duidelijk dat vooral voormalige Ziggo-klanten naar T-Mobile zijn overgestapt. Dit kan te maken hebben met de steeds duidelijker wordende onvrede onder Ziggo-klanten met betrekking tot de relatief lage uploadsnelheid die Ziggo bij internetabonnementen levert. T-Mobile levert in beperkte mate via eigen glasvezels, maar overwegend via glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL internet. Hierbij wordt een symmetrische internetsnelheid geleverd tot maximaal 1000Mbps (1Gbps).

   

  Te langzaam

  De aanwas van 14.000 abonnees per drie maanden is voor T-Mobile te laag om binnen enkele jaren het gat naar de nummer twee aanbieder van vaste diensten KPN te dichten. KPN heeft ruim twee miljoen abonnees die een tv- en/of internetabonnement kopen. T-Mobile heeft de grens van 700.000 nog maar net bereikt.

   

  Unlimited

  Op de mobiele markt doet T-Mobile het veel beter. In de afgelopen drie maanden kon het bedrijf 70.000 nieuwe gebruikers inschrijven. Ook het Uit & Thuis FMC-aanbod bij T-Mobile is succesvol. In dit abonnement wordt Unlimited mobiel internet met het snelst beschikbare vast internet gecombineerd voor slechts 50 euro aangeboden. Dit is tientallen euro’s per maand goedkoper dan Ziggo en KPN.

  T-MobileT-Mobile NederlandDeutsche Telekomtvtelevisieinternetconcurrentieconcurrentiestrijdkwartaalcijfers

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Het blok Australië

  Het blok Australië
  Play4 om 08:50 uur
  In Nederland vond Net5 het na zeven seizoenen wel welletjes, maar in Australië wordt er al een dikke 15 seizoenen doorgehamerd.

  TV-TIP Prometheus

  Prometheus
  om 03:58 uur
  Prometheus is een prequel op Alien, maar vertelt ook een compleet eigen verhaal. Waardoor je weinig voorkennis nodig hebt.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)