Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN stappen in premium content

  Klanten van onder meer Ziggo en KPN zijn geschrokken van de prijs van het digitaal huren van films. Het gaat hierbij om een nieuwe trend, namelijk premium filmcontent.
  Jarco Kriek
  8 augustus 2021
  comments 13
  Ziggo en KPN stappen in premium content
  Foto Getty Images

  Filmproducenten kijken al enkele jaren naar de mogelijkheid om bioscoopfilms in de vorm van huurcontent eerder in de huiskamer aan te kunnen bieden. Zeker nu in vrijwel elke huiskamer een apparaat aanwezig is om OTT naar content te kijken, is het voor hen aantrekkelijk om nieuwe films aan meer geïnteresseerden op een laagdrempelige manier aan te kunnen bieden. Dit kan in Nederland niet alleen via een Smart TV-internettelevisie of online mediaspeler, maar onder meer ook via de bruikleendecoders van Ziggo en KPN. Voor de digitale verhuur van films werkt KPN sinds enkele weken met Pathé Thuis samen.

   

  Bioscoop

  Bij Ziggo en KPN zijn op dit moment enkele premium huurfilms verkrijgbaar. Normaal wordt gemiddeld rond de vijf euro voor het huren van een film bij deze distributeurs betaald. Bij premium huurcontent is de prijs echter €14,99. Het gaat hierbij om films die net over het hoogtepunt wat betreft bioscoop zijn, maar nog wel in enkele bioscopen worden afgespeeld. Een film die op dit moment onder het premium huurcontent valt, is Godzilla vs. Kong. Deze film is vanaf 2 augustus bij Ziggo en KPN te huur voor €14,99. De prijs blijft hetzelfde tot 29 september. Dan wordt de prijs van deze film verlaagd tot de normale gemiddelde huurprijs van €4,99. Andere voorbeelden van premium filmcontent op dit moment zijn Tom & Jerry (tot 22 september), Judas and the Black Messiah (tot 22 september) en The Conjuring: The Devil Made Me Do It (tot 13 oktober).

   

  HBO Max

  Opvallend is dat het meeste premium huurcontent in Nederland afkomstig is van filmstudio WarnerBros. Alle hierboven genoemde films zijn hierdoor in Amerika met het abonnement van HBO Max zonder extra kosten te bekijken. Omdat het zogenaamde HBO Max Original-titels zijn, worden de films niet als onderdeel van Movies & Series XL bij Ziggo aangeboden. Wie in Nederland goedkoper naar dit premium huurcontent wil kijken, kan overwegen een Amerikaans HBO Max-abonnement te kopen. Dit abonnement kost 14,99 dollar. Dit is in euro's omgerekend 12,75: goedkoper dus dan het huren van een premium film bij Ziggo of KPN. Om dit abonnement af te sluiten, dient wel een VPN-dienst met Amerikaans IP-adres gebruikt te worden. Een ander nadeel is dat geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is. Voordeel is dat via HBO Max in 4K gekeken kan worden. Bij Nederlandse diensten is dit niet altijd het geval.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNPathé ThuisHBO Maxfilmsdigitaal hurenvideo on demandpay per view

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)