Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN vissen in vijver 1,2 miljoen overstappers

  Ongeveer 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens overweegt de overstap naar een andere leverancier voor tv en internet.
  Jarco Kriek
  1 september 2022
  comments 0
  Ziggo en KPN vissen in vijver 1,2 miljoen overstappers
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 16 procent van de Nederlandse consumenten een overstap naar een andere aanbieder overweegt. Het gaat in dat geval effectief over 1,2 miljoen huishoudens. Hiervan overwegen 900.000 huishoudens de overstap binnen een jaar te doen. Nederlanders die alleen een internetabonnement hebben, zijn het meest geneigd een overstap te maken. Hoe meer diensten bij een aanbieder worden afgenomen, hoe minder snel een overstap wordt overwogen.

   

  Meer diensten

  Mede hierdoor verkopen aanbieders als VodafoneZiggo (de combinatie van Vodafone en Ziggo), KPN en T-Mobile het liefst meerdere diensten aan dezelfde klant. Om dit te stimuleren krijgen consumenten die meerdere diensten kopen diverse extra's aangeboden. Het gaat hierbij onder meer op korting op de maandlasten, gratis of korting op aanvullende tv-pakketten en dubbele data bij mobiele abonnementen.

   

  Kortingen

  De Nederlandse markt van vaste diensten is dynamischer dan ooit. Om de beste visser in de overstapvijver te zijn, bieden aanbieders nieuwe klanten kortingen aan die soms wel tot meer dan 500 euro kunnen oplopen. Ziggo en KPN bieden als de twee grootste aanbieders de hoogste kortingen aan.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobiletvtelevisieinternetoverstapTelecompaperonderzoekconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)