Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN vissen in vijver 1,2 miljoen overstappers

  Ongeveer 1,2 miljoen Nederlandse huishoudens overweegt de overstap naar een andere leverancier voor tv en internet.
  Jarco Kriek
  1 september 2022
  comments 0
  Ziggo en KPN vissen in vijver 1,2 miljoen overstappers
  Foto Getty Images

  Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 16 procent van de Nederlandse consumenten een overstap naar een andere aanbieder overweegt. Het gaat in dat geval effectief over 1,2 miljoen huishoudens. Hiervan overwegen 900.000 huishoudens de overstap binnen een jaar te doen. Nederlanders die alleen een internetabonnement hebben, zijn het meest geneigd een overstap te maken. Hoe meer diensten bij een aanbieder worden afgenomen, hoe minder snel een overstap wordt overwogen.

   

  Meer diensten

  Mede hierdoor verkopen aanbieders als VodafoneZiggo (de combinatie van Vodafone en Ziggo), KPN en T-Mobile het liefst meerdere diensten aan dezelfde klant. Om dit te stimuleren krijgen consumenten die meerdere diensten kopen diverse extra's aangeboden. Het gaat hierbij onder meer op korting op de maandlasten, gratis of korting op aanvullende tv-pakketten en dubbele data bij mobiele abonnementen.

   

  Kortingen

  De Nederlandse markt van vaste diensten is dynamischer dan ooit. Om de beste visser in de overstapvijver te zijn, bieden aanbieders nieuwe klanten kortingen aan die soms wel tot meer dan 500 euro kunnen oplopen. Ziggo en KPN bieden als de twee grootste aanbieders de hoogste kortingen aan.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobiletvtelevisieinternetoverstapTelecompaperonderzoekconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)