Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN tonen Formule 1 probleemloos, Viaplay heeft weer problemen

  Het eerste Formule 1-weekend heeft wederom geleid tot klachten van een deel van de Viaplay-abonnees die online keken. Het lineaire kijken leverde geen problemen op.
  Jarco Kriek
  6 maart 2023
  comments 3
  Ziggo en KPN tonen Formule 1 probleemloos, Viaplay heeft weer problemen
  Foto Getty Images

  Wie bij de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en Solcon een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kon het afgelopen weekend het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen lineair kijken. Via het kanaal Viaplay Xtra waren de derde vrije training, kwalificatie en race op zaterdag en zondag probleemloos te volgen. In ieder geval tot 1 juni blijft het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij deze providers in het aanbod beschikbaar. Toegang tot Viaplay Xtra is alleen mogelijk als bij de betreffende provider een Viaplay-abonnement is afgesloten.

   

  Beeldproblemen

  Als het abonnement rechtstreeks bij Viaplay is afgesloten, kan er dus niet via Viaplay Xtra naar Formule 1 worden gekeken. In dat geval is alleen het online kijken mogelijk. Een deel van de abonnees die alleen op deze manier naar Formule 1 kunnen kijken, ondervond hierbij problemen. Net als vorig seizoen werden storingen zoals het niet kunnen inloggen, het plotseling stoppen van de stream en beeldhaperingen gemeld, vooral via de sociale mediakanalen van de streamingdienst. En net als vorig seizoen ging de klantenservice van Viaplay weer nauwelijks in op de gemelde problemen.

   

  Commentaar

  Ook was er veel klaagzang over het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk tijdens de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Natuurlijk gaat het hierbij altijd om een persoonlijke mening. De klachten worden daarnaast aangezwengeld doordat het voor Nederlanders die liever het commentaar van Olav Mol horen moeilijk of zelfs onmogelijk is gemaakt om dit commentaar te beluisteren via Grand Prix Radio. Viaplay kaapte namelijk de Nederlandse radiorechten bij Grand Prix Radio weg. De radiozender moest hierdoor naar België uitwijken. Dit wekte woede bij een deel van de Formule 1-fans. Naast de klachten is er ook lof te lezen en horen voor de vernieuwende manier van commentaar van het Viaplay-duo. 

  ViaplayViaplay GroupViaplay XtraOTTonlinestreamingdienstlineairstoring

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview