Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN tonen Formule 1 probleemloos, Viaplay heeft weer problemen

  Het eerste Formule 1-weekend heeft wederom geleid tot klachten van een deel van de Viaplay-abonnees die online keken. Het lineaire kijken leverde geen problemen op.
  Jarco Kriek
  6 maart 2023
  comments 3
  Ziggo en KPN tonen Formule 1 probleemloos, Viaplay heeft weer problemen
  Foto Getty Images

  Wie bij de providers Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta, Caiway en Solcon een Viaplay-abonnement heeft afgesloten, kon het afgelopen weekend het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen lineair kijken. Via het kanaal Viaplay Xtra waren de derde vrije training, kwalificatie en race op zaterdag en zondag probleemloos te volgen. In ieder geval tot 1 juni blijft het lineaire kanaal Viaplay Xtra bij deze providers in het aanbod beschikbaar. Toegang tot Viaplay Xtra is alleen mogelijk als bij de betreffende provider een Viaplay-abonnement is afgesloten.

   

  Beeldproblemen

  Als het abonnement rechtstreeks bij Viaplay is afgesloten, kan er dus niet via Viaplay Xtra naar Formule 1 worden gekeken. In dat geval is alleen het online kijken mogelijk. Een deel van de abonnees die alleen op deze manier naar Formule 1 kunnen kijken, ondervond hierbij problemen. Net als vorig seizoen werden storingen zoals het niet kunnen inloggen, het plotseling stoppen van de stream en beeldhaperingen gemeld, vooral via de sociale mediakanalen van de streamingdienst. En net als vorig seizoen ging de klantenservice van Viaplay weer nauwelijks in op de gemelde problemen.

   

  Commentaar

  Ook was er veel klaagzang over het commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk tijdens de Formule 1 Grand Prix van Bahrein. Natuurlijk gaat het hierbij altijd om een persoonlijke mening. De klachten worden daarnaast aangezwengeld doordat het voor Nederlanders die liever het commentaar van Olav Mol horen moeilijk of zelfs onmogelijk is gemaakt om dit commentaar te beluisteren via Grand Prix Radio. Viaplay kaapte namelijk de Nederlandse radiorechten bij Grand Prix Radio weg. De radiozender moest hierdoor naar België uitwijken. Dit wekte woede bij een deel van de Formule 1-fans. Naast de klachten is er ook lof te lezen en horen voor de vernieuwende manier van commentaar van het Viaplay-duo. 

  ViaplayViaplay GroupViaplay XtraOTTonlinestreamingdienstlineairstoring

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)