Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN voelen concurrentiedruk T-Mobile in havenstad Rotterdam

  Open Dutch Fiber (ODF) gaat 34.000 adressen in de Rotterdam Feyenoord toegang geven tot glasvezel. T-Mobile wordt de hoofdhuurder van dit netwerk.
  Jarco Kriek
  18 april 2023
  comments 0
  Ziggo en KPN voelen concurrentiedruk T-Mobile in havenstad Rotterdam
  Foto Getty Images

  Naar verwachting kunnen de eerste adressen in Rotterdam Feyenoord - bestaande uit huishoudens en ondernemers - vanaf september 2023 gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gb/s. Open Dutch Fiber is ook in andere Rotterdamse wijken bezig met de aanleg van glasvezel. De in totaal 34.000 adressen zijn verdeeld over de wijken Katendrecht, Feijenoord, Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof en Vreewijk. De werkzaamheden beginnen in mei van dit jaar en bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden.

   

  Meer keuze

  Doordat Open Dutch Fiber in meer gebieden in Rotterdam glasvezel aanlegt neemt de concurrentiedruk op T-Mobile op Ziggo en KPN in de havenstad toe. Ziggo biedt in vrijwel heel Rotterdam via zijn kabelnetwerk snel breedbandinternet, eventueel gecombineerd met een ruim tv-aanbod en telefoondiensten. KPN is in Rotterdam via het DSL-kopernetwerk beschikbaar. Dit telecombedrijf is daarnaast bezig met aanleg van een eigen glasvezelnetwerk dat uiteindelijk het verouderde kopernetwerk gaat vervangen.

  Open Dutch FiberODFT-MobileglasvezeltvtelevisieinternetRotterdamZiggoVodafoneZiggoKPNconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties