Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN zeggen op voorhand geen nee tegen mail BREIN

  De twee grootste internetaanbieders van Nederland sluiten niet uit dat ze onder voorwaarden een waarschuwingsmail van BREIN aan hun klanten doorsturen.
  Jarco Kriek
  4 december 2020
  comments 1
  Ziggo en KPN zeggen op voorhand geen nee tegen mail BREIN

  BREIN begint op 15 december met een nieuwe actie tegen het illegaal downloaden en kijken van auteursrechtelijk beschermd content zoals films, series en muziek. De auteursrechtenwaakhond heeft hiervoor speciale software laten maken die uploaders van op Nederland gericht content kan achterhalen. BREIN wil frequente uploaders via hun internetaanbieder een waarschuwingsmail op basis van het IP-adres sturen. Hiervoor heeft het echter wel de medewerking van internetaanbieders nodig. In de opzet van BREIN blijft de werkelijke identiteit van de uploader voor BREIN onbekend. Internetaanbieders willen namelijk alleen op bevel van een rechter NAW-gegevens van een klant aan derden openbaar maken.

   

  Aanbieders denken na

  NLconnect adviseerde eerder deze week de twintig aangesloten leden om geen medewerking aan de nieuwe actie van BREIN te verlenen, en dus geen waarschuwingsmail naar uploaders te sturen. In ieder geval NLconnect-lid Freedom Internet liet daarop via onder meer sociale media weten dat zij niet mee willen werken aan het versturen van een waarschuwingsmail. De twee grootste internetaanbieders willen echter op dit moment nog niet zover gaan. Techsite Tweakers meldt dat beide bedrijven nog geen duidelijk standpunt ingenomen hebben. Wel stellen Ziggo en KPN duidelijk dat zij onder geen enkele omstandigheid NAW-gegevens zonder bevel van een rechter aan BREIN of aan andere derden willen aangeven. De twee internetaanbieders zeggen een zorgvuldige afweging bij een eventueel verzoek voor het versturen van een waarschuwingsmail te willen maken of en in hoeverre zij hieraan willen meewerken.

   

  BREIN wil desnoods vorderen

  BREIN lijkt de stap naar de rechter te willen maken om internetaanbieders te dwingen mee te werken aan de voorlichtingsactie om uploaden te ontmoedigen. Het wil desnoods e-mailadressen gaan vorderen om zelf de waarschuwingsmail te sturen. In het geval van vorderen van e-mailadressen is de identiteit van de vermeende uploader minder anoniem voor de auteursrechtenwaakhond en staat bijna gelijk aan het verstrekken van NAW-gegevens. Overigens is maar de vraag of de hele voorlichtingscampagne succes heeft met betrekking tot het aanspreken van grote uploaders. Deze gebruiken naar verwachting diensten als VPN om hun identiteit te beschermen. Alleen de hele kleine vissen lijken door BREIN met deze campagne uit de uploadvijver gevist te kunnen worden.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNXS4AllStichting BREINBREINillegaalillegaal kijkenuploadeninternettvtelevisiefilmsseriesmuziekrechter

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Unsere Mütter, Unsere Väter

   Deze veelgeprezen miniserie volgt vijf vrienden tijdens de Tweede Oorlog. De oorlog verandert hen, hoewel ze elkaar in 1941 hebben beloofd elkaar terug te vinden als de ellende voorbij is. Totaal TV mag de streamstart van Unsere Mütter, Unsere Väter vijf keer weggeven.

  TV-TIP Radar checkt

  Radar checkt
  om 01:53 uur
  In Radar Checkt! tuft verslaggever Fons Hendriks met een camper door het land om problemen van consumenten op te lossen.

  TV-TIP Die Hard

  Die Hard
  om 01:53 uur
  Politieagent John McClane brengt een bezoek aan het kantoor van zijn vrouw. Dan wordt het kantoor aangevallen door terroristen.

  Interview

  • *

   Staf Coppens

   Camping Coppens

   Staf Coppens, zijn Nederlandse echtgenote Monique en hun kinderen Beau (10) en Nora (12) beginnen een camping in de schitterende Zweedse natuur.
   Reacties0 reactie(s)