Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo en KPN zorgen met afwijkende acties zelf voor onrust onder trouwe klanten

  Ziggo, KPN en enkele andere providers zorgen zelf voor onrust onder de eigen klanten door niet iedereen dezelfde promotionele actie aan te bieden.
  Jarco Kriek
  10 mei 2023
  comments 2
  Ziggo en KPN zorgen met afwijkende acties zelf voor onrust onder trouwe klanten
  Foto Getty Images

  Met hoge kortingen worden nieuwe klanten bij aanbieders van de vaste diensten tv en internet verwelkomd. Dit zorgt voor onvrede bij bestaande trouwe klanten. Om dit te ondervangen bieden bedrijven als Ziggo en KPN consumenten die al langer abonnee zijn ook tijdelijke kortingen of extra diensten. En juist dit zorgt voor veel vraagtekens bij klanten. De acties zijn namelijk niet voor iedere klant gelijk.

   

  Wel of niet

  Een goed voorbeeld is KPN. Dit telecombedrijf bood klanten bij wie het jaarabonnement afliep onlangs opnieuw gedurende twaalf maanden een abonnement met tv en internet voor 35 euro aan. Maar deze financiële meevaller was niet weggelegd voor iedere klant bij wie het jaarabonnement afliep. Alleen een door KPN geselecteerde groep klanten kreeg de e-mail met hierin deze heugelijke melding onder ogen. Bij Ziggo worden bestaande klanten verwend met tijdelijk gratis aanvullende abonnementen. Maar de ene klant krijgt helemaal niets aangeboden, een volgende krijgt een jaar gratis Film1, en weer andere klanten krijgen gratis abonnementen voor ESPN of Ziggo Sport Totaal aangeboden. Waarschijnlijk is het voor de marketingafdelingen van deze bedrijven wel duidelijk welke actie een bepaalde klant krijgt aangeboden, maar de klanten begrijpen er vaak helemaal niets van.

   

  Korting

  Dit is ook het geval met de financiële vergoedingen die providers geven aan bestaande klanten die hun contractvrije abonnement met een periode van een jaar verlengen. Dit soort kortingen worden door providers veelal niet uit eigen beweging aangeboden. Pas als klanten zelf opbellen – en eventueel dreigen hun abonnement op te zeggen – komt een tijdelijke korting binnen handbereik. De hoogte van de korting is wisselend. Als direct het eerste bod wordt geaccepteerd, kan een klant tientallen euro's op een jaarabonnement besparen. Wie een beetje kan onderhandelen en voet bij stuk houdt krijgt soms tot vijf keer meer korting aangeboden als het abonnement voor twaalf maanden wordt verlengd.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetabonnementkortingtrouwe klantenbestaande klantenverlengen

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)