Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld

  In een tijd waarin veel cadeaus worden gekocht, willen internetcriminelen ook hun graantje meepikken. Daarbij worden merknamen als Ziggo en KPN ook gebruikt.
  Jarco Kriek
  4 december 2021
  comments 5
  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld
  Foto Getty Images

  Met phishingmails proberen internetcriminelen eerst toegang tot uw computer, tablet of smartphone te krijgen om daarna uw bankrekening te plunderen. Daarbij worden niet alleen grote merknamen zoals Ziggo en KPN gebruikt. Ook fictieve e-mails met als afzender een bank of de belastingdienst zijn in december te verwachten. Het gaat niet alleen om phishingmails waarin een kleine betaalachterstand wordt opgevoerd om de ontvanger te verleiden op de betaallink te drukken. Ook onderwerpen als goedkope kerstinkopen en corona worden door internetcriminelen gebruikt.

   

  Trap er niet in

  KPN heeft een lijst gemaakt met enkele mogelijkheden die internetcriminelen bij phishing gebruiken. En waar u als consument op moet letten. In alle gevallen geldt dat bij enige twijfel u het beste contact kunt opnemen met het bedrijf uit monde de e-mail is gestuurd om zeker te zijn dat het van hen afkomstig is en dus geen phishingmail betreft.

  ZIggoVodafoneZiggoKPNinternetfraudeinternetcriminelenphishingphishingmail

  Reacties

 1. TV-TIP Freek's wilde wereld

  Freek's wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Op de savanne van Mozambique gaat Freek op zoek naar grote landdieren. Via sporen als poep, paadjes in het gras en modder op de bomen spot hij nijlpaarden en Afrikaanse olifanten. Ondertussen laat hij ook nog een kolonie wevermieren zien.

  TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)