Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld

  In een tijd waarin veel cadeaus worden gekocht, willen internetcriminelen ook hun graantje meepikken. Daarbij worden merknamen als Ziggo en KPN ook gebruikt.
  Jarco Kriek
  4 december 2021
  comments 5
  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld
  Foto Getty Images

  Met phishingmails proberen internetcriminelen eerst toegang tot uw computer, tablet of smartphone te krijgen om daarna uw bankrekening te plunderen. Daarbij worden niet alleen grote merknamen zoals Ziggo en KPN gebruikt. Ook fictieve e-mails met als afzender een bank of de belastingdienst zijn in december te verwachten. Het gaat niet alleen om phishingmails waarin een kleine betaalachterstand wordt opgevoerd om de ontvanger te verleiden op de betaallink te drukken. Ook onderwerpen als goedkope kerstinkopen en corona worden door internetcriminelen gebruikt.

   

  Trap er niet in

  KPN heeft een lijst gemaakt met enkele mogelijkheden die internetcriminelen bij phishing gebruiken. En waar u als consument op moet letten. In alle gevallen geldt dat bij enige twijfel u het beste contact kunt opnemen met het bedrijf uit monde de e-mail is gestuurd om zeker te zijn dat het van hen afkomstig is en dus geen phishingmail betreft.

  ZIggoVodafoneZiggoKPNinternetfraudeinternetcriminelenphishingphishingmail

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview