Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld

  In een tijd waarin veel cadeaus worden gekocht, willen internetcriminelen ook hun graantje meepikken. Daarbij worden merknamen als Ziggo en KPN ook gebruikt.
  Jarco Kriek
  4 december 2021
  comments 5
  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld
  Foto Getty Images

  Met phishingmails proberen internetcriminelen eerst toegang tot uw computer, tablet of smartphone te krijgen om daarna uw bankrekening te plunderen. Daarbij worden niet alleen grote merknamen zoals Ziggo en KPN gebruikt. Ook fictieve e-mails met als afzender een bank of de belastingdienst zijn in december te verwachten. Het gaat niet alleen om phishingmails waarin een kleine betaalachterstand wordt opgevoerd om de ontvanger te verleiden op de betaallink te drukken. Ook onderwerpen als goedkope kerstinkopen en corona worden door internetcriminelen gebruikt.

   

  Trap er niet in

  KPN heeft een lijst gemaakt met enkele mogelijkheden die internetcriminelen bij phishing gebruiken. En waar u als consument op moet letten. In alle gevallen geldt dat bij enige twijfel u het beste contact kunt opnemen met het bedrijf uit monde de e-mail is gestuurd om zeker te zijn dat het van hen afkomstig is en dus geen phishingmail betreft.

  ZIggoVodafoneZiggoKPNinternetfraudeinternetcriminelenphishingphishingmail

  Reacties

 1. TV-TIP Hoedan

  Hoedan
  NPO 3 om 21:52 uur
  Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)