Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld

  In een tijd waarin veel cadeaus worden gekocht, willen internetcriminelen ook hun graantje meepikken. Daarbij worden merknamen als Ziggo en KPN ook gebruikt.
  Jarco Kriek
  4 december 2021
  comments 5
  Ziggo- en KPN-klanten opgelet: internetcriminelen willen uw geld
  Foto Getty Images

  Met phishingmails proberen internetcriminelen eerst toegang tot uw computer, tablet of smartphone te krijgen om daarna uw bankrekening te plunderen. Daarbij worden niet alleen grote merknamen zoals Ziggo en KPN gebruikt. Ook fictieve e-mails met als afzender een bank of de belastingdienst zijn in december te verwachten. Het gaat niet alleen om phishingmails waarin een kleine betaalachterstand wordt opgevoerd om de ontvanger te verleiden op de betaallink te drukken. Ook onderwerpen als goedkope kerstinkopen en corona worden door internetcriminelen gebruikt.

   

  Trap er niet in

  KPN heeft een lijst gemaakt met enkele mogelijkheden die internetcriminelen bij phishing gebruiken. En waar u als consument op moet letten. In alle gevallen geldt dat bij enige twijfel u het beste contact kunt opnemen met het bedrijf uit monde de e-mail is gestuurd om zeker te zijn dat het van hen afkomstig is en dus geen phishingmail betreft.

  ZIggoVodafoneZiggoKPNinternetfraudeinternetcriminelenphishingphishingmail

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)