Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo erkent: ‘uitbreiding HD- en tv-aanbod heeft minder prioriteit’

  Ziggo laat na vragen van klanten weten dat het opwaarderen van tv-zenders van SD- naar HD-kwaliteit de afgelopen periode minder prioriteit had.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2021
  comments 20
  Ziggo erkent: ‘uitbreiding HD- en tv-aanbod heeft minder prioriteit’
  Foto Getty Images

  Ziggo loopt op dit moment ver achter bij de belangrijkste concurrent KPN als het om het leveren van HD-zenders aan klanten gaat. Bij Ziggo is slechts minder dan de helft van de zenders in het aanbod in HD beschikbaar. Bij KPN zijn drie van de vier zenders uit het aanbod in HD-kwaliteit via Interactieve TV voor klanten beschikbaar. In het basispakket ligt het percentage HD-zenders bij het telecombedrijf zelfs nog hoger. Dit is een heel andere situatie dan enkele jaren geleden. Toen was Ziggo nog één van de koplopers onder distributeurs bij het leveren van tv-zenders in HD-kwaliteit.

   

  Gigabit belangrijker

  Op vragen van klanten op het gebruikersforum van het kabelbedrijf komt een duidelijk – maar wellicht voor klanten wel ontluisterend – antwoord op het uitblijven van uitbreiding van het HD-aanbod. Ziggo laat via een moderator weten dat andere projecten zoals sneller gigabit internet en uitschakelen van analoge tv en radio meer prioriteit hebben. "Dat we enigszins qua zenderaanbod achterlopen, zal ik niet ontkennen. Onze focus lag de afgelopen jaren vooral in het verbeteren en versterken van onze infrastructuur, het leveren van sneller internet (Gigabit) en het afschakelen van analoge tv en radio. Dit zijn grote projecten, en biedt ons voor de toekomst meer mogelijkheden." De moderator vervolgt: "Uiteraard zijn we continu bezig met innovaties en het optimaliseren van ons aanbod. Wat niet is, kan nog komen en wie weet wordt daarin toekomstig meer mogelijk. Daarover valt op dit moment nog niets te zeggen. Ik blijf erbij, dat het stap voor stap projecten uitrollen, meer vruchten afwerpt dan alles in één keer."

   

  Nog langer wachten?

  Als we de woorden van de vertegenwoordiger van Ziggo – want dat is een moderator op het gebruikersforum – letterlijk nemen dan moet eerst de uitschakeling van analoge FM-kabelradio afgerond zijn voordat Ziggo aan een volgend project begint. Dit kan dan uitbreiding van het zenderaanbod en het opwaarderen van zenders van SD- naar HD-kwaliteit zijn. Ziggo liet eerder weten dat het uitschakelen van analoge radio op het eigen kabelnetwerk eind 2021 afgerond is. De afronding van de uitrol van gigabit internet – het grootste lopende project van Ziggo op dit moment – wordt echter pas medio 2022 verwacht.

  ZiggoVodafoneZiggoHDSDzenderaanbodanaloge FM-kabelradioanaloge radioanaloge uitschakelinggigabitinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)