Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo erkent: ‘uitbreiding HD- en tv-aanbod heeft minder prioriteit’

  Ziggo laat na vragen van klanten weten dat het opwaarderen van tv-zenders van SD- naar HD-kwaliteit de afgelopen periode minder prioriteit had.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2021
  comments 20
  Ziggo erkent: ‘uitbreiding HD- en tv-aanbod heeft minder prioriteit’
  Foto Getty Images

  Ziggo loopt op dit moment ver achter bij de belangrijkste concurrent KPN als het om het leveren van HD-zenders aan klanten gaat. Bij Ziggo is slechts minder dan de helft van de zenders in het aanbod in HD beschikbaar. Bij KPN zijn drie van de vier zenders uit het aanbod in HD-kwaliteit via Interactieve TV voor klanten beschikbaar. In het basispakket ligt het percentage HD-zenders bij het telecombedrijf zelfs nog hoger. Dit is een heel andere situatie dan enkele jaren geleden. Toen was Ziggo nog één van de koplopers onder distributeurs bij het leveren van tv-zenders in HD-kwaliteit.

   

  Gigabit belangrijker

  Op vragen van klanten op het gebruikersforum van het kabelbedrijf komt een duidelijk – maar wellicht voor klanten wel ontluisterend – antwoord op het uitblijven van uitbreiding van het HD-aanbod. Ziggo laat via een moderator weten dat andere projecten zoals sneller gigabit internet en uitschakelen van analoge tv en radio meer prioriteit hebben. "Dat we enigszins qua zenderaanbod achterlopen, zal ik niet ontkennen. Onze focus lag de afgelopen jaren vooral in het verbeteren en versterken van onze infrastructuur, het leveren van sneller internet (Gigabit) en het afschakelen van analoge tv en radio. Dit zijn grote projecten, en biedt ons voor de toekomst meer mogelijkheden." De moderator vervolgt: "Uiteraard zijn we continu bezig met innovaties en het optimaliseren van ons aanbod. Wat niet is, kan nog komen en wie weet wordt daarin toekomstig meer mogelijk. Daarover valt op dit moment nog niets te zeggen. Ik blijf erbij, dat het stap voor stap projecten uitrollen, meer vruchten afwerpt dan alles in één keer."

   

  Nog langer wachten?

  Als we de woorden van de vertegenwoordiger van Ziggo – want dat is een moderator op het gebruikersforum – letterlijk nemen dan moet eerst de uitschakeling van analoge FM-kabelradio afgerond zijn voordat Ziggo aan een volgend project begint. Dit kan dan uitbreiding van het zenderaanbod en het opwaarderen van zenders van SD- naar HD-kwaliteit zijn. Ziggo liet eerder weten dat het uitschakelen van analoge radio op het eigen kabelnetwerk eind 2021 afgerond is. De afronding van de uitrol van gigabit internet – het grootste lopende project van Ziggo op dit moment – wordt echter pas medio 2022 verwacht.

  ZiggoVodafoneZiggoHDSDzenderaanbodanaloge FM-kabelradioanaloge radioanaloge uitschakelinggigabitinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)