Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo erkent: ‘uitbreiding HD- en tv-aanbod heeft minder prioriteit’

  Ziggo laat na vragen van klanten weten dat het opwaarderen van tv-zenders van SD- naar HD-kwaliteit de afgelopen periode minder prioriteit had.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2021
  comments 20
  Ziggo erkent: ‘uitbreiding HD- en tv-aanbod heeft minder prioriteit’
  Foto Getty Images

  Ziggo loopt op dit moment ver achter bij de belangrijkste concurrent KPN als het om het leveren van HD-zenders aan klanten gaat. Bij Ziggo is slechts minder dan de helft van de zenders in het aanbod in HD beschikbaar. Bij KPN zijn drie van de vier zenders uit het aanbod in HD-kwaliteit via Interactieve TV voor klanten beschikbaar. In het basispakket ligt het percentage HD-zenders bij het telecombedrijf zelfs nog hoger. Dit is een heel andere situatie dan enkele jaren geleden. Toen was Ziggo nog één van de koplopers onder distributeurs bij het leveren van tv-zenders in HD-kwaliteit.

   

  Gigabit belangrijker

  Op vragen van klanten op het gebruikersforum van het kabelbedrijf komt een duidelijk – maar wellicht voor klanten wel ontluisterend – antwoord op het uitblijven van uitbreiding van het HD-aanbod. Ziggo laat via een moderator weten dat andere projecten zoals sneller gigabit internet en uitschakelen van analoge tv en radio meer prioriteit hebben. "Dat we enigszins qua zenderaanbod achterlopen, zal ik niet ontkennen. Onze focus lag de afgelopen jaren vooral in het verbeteren en versterken van onze infrastructuur, het leveren van sneller internet (Gigabit) en het afschakelen van analoge tv en radio. Dit zijn grote projecten, en biedt ons voor de toekomst meer mogelijkheden." De moderator vervolgt: "Uiteraard zijn we continu bezig met innovaties en het optimaliseren van ons aanbod. Wat niet is, kan nog komen en wie weet wordt daarin toekomstig meer mogelijk. Daarover valt op dit moment nog niets te zeggen. Ik blijf erbij, dat het stap voor stap projecten uitrollen, meer vruchten afwerpt dan alles in één keer."

   

  Nog langer wachten?

  Als we de woorden van de vertegenwoordiger van Ziggo – want dat is een moderator op het gebruikersforum – letterlijk nemen dan moet eerst de uitschakeling van analoge FM-kabelradio afgerond zijn voordat Ziggo aan een volgend project begint. Dit kan dan uitbreiding van het zenderaanbod en het opwaarderen van zenders van SD- naar HD-kwaliteit zijn. Ziggo liet eerder weten dat het uitschakelen van analoge radio op het eigen kabelnetwerk eind 2021 afgerond is. De afronding van de uitrol van gigabit internet – het grootste lopende project van Ziggo op dit moment – wordt echter pas medio 2022 verwacht.

  ZiggoVodafoneZiggoHDSDzenderaanbodanaloge FM-kabelradioanaloge radioanaloge uitschakelinggigabitinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  TV-TIP Air Crash Investigation

  Air Crash Investigation
  National Geographic om 19:00 uur
  Op 25 oktober 1999 ontstaat er paniek bij de luchtverkeersleiding als een gecharterde Learjet 35, met aan boord onder anderen golfpro Payne Stewart, boven Florida voorbij de toegewezen hoogte klimt en vervolgens de afslag naar Dallas mist. F16’s stijgen op om het spooktoestel te onderscheppen, maar die kunnen weinig meer doen dan het naar South Dakota te begeleiden, waar het uiteindelijk neerstort. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)