Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ‘Formule 1 Grand Prix Japan best bekeken race’

  VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo – laat op basis van gemeten internetverkeer weten dat de race waarin Max Verstappen wereldkampioen werd in 2022 het best bekeken werd.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo: ‘Formule 1 Grand Prix Japan best bekeken race’
  Foto Getty Images

  De bizarre kampioensrace van Max Verstappen in Japan is de best bekeken race van dit seizoen. Dit baseert VodafoneZiggo op het internetverkeer tijdens de Formule 1-race. Op nummer twee en drie staan de (avond)races in Canada op 19 juni en Miami op 8 mei.

   

  Online

  Niet alleen was de Grand Prix van Japan de best bekeken race, hij zorgde ook voor een record-ochtendpiek van het internetverkeer via VodafoneZiggo. Vanaf 06.45 uur nam het online verkeer snel toe en werd duidelijk dat veel mensen de wekker hadden gezet om de race te kijken. Bij de start van de race om 07.00 uur werd meteen een record gebroken doordat er 172% meer internetverkeer was dan op een normale zondagochtend. Nog nooit eerder was tijdens een Formule 1-race de internetpiek in de ochtend zo hoog. Deze piek is zelfs iets hoger dan een aantal pieken van de avonden van afgelopen week.

   

  Dataverbruik

  Ondanks de regenpauze bleef men kijken en nam het internetverkeer alleen maar toe. Bij de finish was het dataverkeer met 21% toegenomen ten opzichte van 07.00 uur. Vanaf 9.00 zijn ook meer mensen op hun mobiel de race gaan kijken. Rond de finish was er 175% meer verkeer naar het mobiele netwerk te zien dan op een normale zondagochtend. Formule 1 wordt in Nederland online aangeboden door Viaplay en F1 TV Pro.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoonlineFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP Boerderij van Dorst

  Boerderij van Dorst
  NPO 3 om 20:24 uur
  Het format van Boerderij van Dorst is even simpel als briljant: ergens aan de rand van Apeldoorn scharrelt Raven van Dorst rond in een vervallen boerderijtje dat langzaam in een oase van zelfvoorzienendheid verandert. Om al die noeste arbeid niet alleen te hoeven verzetten, nodigt Raven elke week twee bekende koppen uit, die hen tussen het schoffelen door het verbale vuur aan de schenen legt. De eerste gasten van dit seizoen: Nikkie de Jager en Roxeanne Hazes.

  TV-TIP Bureau Rotterdam

  Bureau Rotterdam
  RTL 4 om 20:30 uur
  Samen met agenten Lindsey en Wouter belandt Ewout midden in een heftige ruzie tussen dronken en hevig bloedende mannen. Keashia en Brian lossen na flink wat speurwerk een beroving op. Als een automobilist door de laaghangende avondzon een voetganger over het hoofd ziet, helpen Ulubat en Andrea deze gewonde vrouw. En Nadia en Joyce moeten een groep mensen die zwaar aan de drugs zit kalmeren.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)