Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ‘Formule 1 Grand Prix Japan best bekeken race’

  VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo – laat op basis van gemeten internetverkeer weten dat de race waarin Max Verstappen wereldkampioen werd in 2022 het best bekeken werd.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo: ‘Formule 1 Grand Prix Japan best bekeken race’
  Foto Getty Images

  De bizarre kampioensrace van Max Verstappen in Japan is de best bekeken race van dit seizoen. Dit baseert VodafoneZiggo op het internetverkeer tijdens de Formule 1-race. Op nummer twee en drie staan de (avond)races in Canada op 19 juni en Miami op 8 mei.

   

  Online

  Niet alleen was de Grand Prix van Japan de best bekeken race, hij zorgde ook voor een record-ochtendpiek van het internetverkeer via VodafoneZiggo. Vanaf 06.45 uur nam het online verkeer snel toe en werd duidelijk dat veel mensen de wekker hadden gezet om de race te kijken. Bij de start van de race om 07.00 uur werd meteen een record gebroken doordat er 172% meer internetverkeer was dan op een normale zondagochtend. Nog nooit eerder was tijdens een Formule 1-race de internetpiek in de ochtend zo hoog. Deze piek is zelfs iets hoger dan een aantal pieken van de avonden van afgelopen week.

   

  Dataverbruik

  Ondanks de regenpauze bleef men kijken en nam het internetverkeer alleen maar toe. Bij de finish was het dataverkeer met 21% toegenomen ten opzichte van 07.00 uur. Vanaf 9.00 zijn ook meer mensen op hun mobiel de race gaan kijken. Rond de finish was er 175% meer verkeer naar het mobiele netwerk te zien dan op een normale zondagochtend. Formule 1 wordt in Nederland online aangeboden door Viaplay en F1 TV Pro.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoonlineFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)