Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo: ‘Formule 1 Grand Prix Japan best bekeken race’

  VodafoneZiggo – eigenaar van Ziggo – laat op basis van gemeten internetverkeer weten dat de race waarin Max Verstappen wereldkampioen werd in 2022 het best bekeken werd.
  Jarco Kriek
  9 oktober 2022
  comments 0
  Ziggo: ‘Formule 1 Grand Prix Japan best bekeken race’
  Foto Getty Images

  De bizarre kampioensrace van Max Verstappen in Japan is de best bekeken race van dit seizoen. Dit baseert VodafoneZiggo op het internetverkeer tijdens de Formule 1-race. Op nummer twee en drie staan de (avond)races in Canada op 19 juni en Miami op 8 mei.

   

  Online

  Niet alleen was de Grand Prix van Japan de best bekeken race, hij zorgde ook voor een record-ochtendpiek van het internetverkeer via VodafoneZiggo. Vanaf 06.45 uur nam het online verkeer snel toe en werd duidelijk dat veel mensen de wekker hadden gezet om de race te kijken. Bij de start van de race om 07.00 uur werd meteen een record gebroken doordat er 172% meer internetverkeer was dan op een normale zondagochtend. Nog nooit eerder was tijdens een Formule 1-race de internetpiek in de ochtend zo hoog. Deze piek is zelfs iets hoger dan een aantal pieken van de avonden van afgelopen week.

   

  Dataverbruik

  Ondanks de regenpauze bleef men kijken en nam het internetverkeer alleen maar toe. Bij de finish was het dataverkeer met 21% toegenomen ten opzichte van 07.00 uur. Vanaf 9.00 zijn ook meer mensen op hun mobiel de race gaan kijken. Rond de finish was er 175% meer verkeer naar het mobiele netwerk te zien dan op een normale zondagochtend. Formule 1 wordt in Nederland online aangeboden door Viaplay en F1 TV Pro.

  ZiggoVodafoneVodafoneZiggoonlineFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)