Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat druk KPN glasvezel met de dag meer voelen

  In steeds meer grote en middelgrote steden waar Ziggo via het lokale kabelnetwerk vaste diensten levert, wordt begonnen met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  28 december 2021
  comments 6
  Ziggo gaat druk KPN glasvezel met de dag meer voelen
  Foto ProShots

  De druk van glasvezel wordt voor Ziggo eigenlijk iedere dag meer voelbaar. Het zijn vooral KPN NetwerkNL met KPN als hoofdhuurder en Open Dutch Fiber met T-Mobile als hoofdhuurder die in grote en middelgrote steden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo bezig zijn met de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Delta Fiber voert daarnaast de druk op Ziggo in kleinere gemeenten op.

   

  Leiden

  KPN NetwerkNL begint binnenkort in Leiden met de aanleg van glasvezel. De werkzaamheden moeten begin 2025 zijn afgerond. In totaal wil KPN in Leiden 47.000 woningen en bedrijfspanden van een glasvezelaansluiting voorzien. Ook in Vlaardingen worden 34.000 adressen op KPN glasvezel aangesloten. Deze werkzaamheden duren tot eind 2024. Ziggo krijgt daarnaast in Gorinchem concurrentie van E-Fiber glasvezel. Dit bedrijf gaat in Gorinchem bij 20.000 adressen een toegangsmogelijkheid tot glasvezel aanbieden.

   

  Voordelen glasvezel

  Voor het overgrote deel van de Nederlandse consumenten levert Ziggo via de kabel ruim voldoende internetsnelheid. Bij het kabelbedrijf kan op dit moment een abonnement gekocht worden waarbij de maximale downloadsnelheid 1000Mbps (1Gbps) is. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps wel ver achter. De verwachting is dat Ziggo de upload in 2022 wel tot 200 of 300Mbps gaat verhogen. Internet via glasvezel biedt de consument een symmetrische internetsnelheid van 1Gbps. Bij nieuwe glasvezelnetwerken van Delta Fiber is de maximale snelheid zelfs 8Gbps symmetrisch. Het grootste voordeel van glasvezel is echter de veel lagere reactiesnelheid (latency) waardoor internetcommunicatie sneller tot stand komt.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezelDelta FiberOpen Dutch FiberT-MobileE-Fibertvtelevisieinternetinternetsnelheiddownloaduploadconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar

  Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar
  NPO 3 om 20:23 uur
  Slechts drie dagen na de clash met Frankrijk moet Oranje opnieuw aan de bal. In de eerste thuis­wedstrijd onder leiding van bondscoach Ronald Koeman kruist het Nederlands elftal vanuit de Rotterdamse Kuip de degens met voetbaldwerg Gibraltar. In de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar stonden de landen ook al tegenover elkaar. In maart 2021 maakte Oranje met 0-7 gehakt van de Gibraltaresen, onder andere dankzij twee doelpunten van Memphis Depay.

  TV-TIP The Vow

  The Vow
  RTL 8 om 20:25 uur
  Vlak na haar huwelijk met Leo (Channing Tatum) raakt Paige (Rachel McAdams) betrokken bij een auto-ongeluk en raakt ze in coma. Als ze vijf jaar later ontwaakt, herkent ze Leo niet meer. Paige gaat met haar ouders mee naar huis en gaat verder met haar leven zoals dat was voordat ze Leo ontmoette. Leo probeert haar opnieuw voor zich te winnen.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)