Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat druk KPN glasvezel met de dag meer voelen

  In steeds meer grote en middelgrote steden waar Ziggo via het lokale kabelnetwerk vaste diensten levert, wordt begonnen met de aanleg van glasvezel.
  Jarco Kriek
  28 december 2021
  comments 6
  Ziggo gaat druk KPN glasvezel met de dag meer voelen
  Foto ProShots

  De druk van glasvezel wordt voor Ziggo eigenlijk iedere dag meer voelbaar. Het zijn vooral KPN NetwerkNL met KPN als hoofdhuurder en Open Dutch Fiber met T-Mobile als hoofdhuurder die in grote en middelgrote steden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo bezig zijn met de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Delta Fiber voert daarnaast de druk op Ziggo in kleinere gemeenten op.

   

  Leiden

  KPN NetwerkNL begint binnenkort in Leiden met de aanleg van glasvezel. De werkzaamheden moeten begin 2025 zijn afgerond. In totaal wil KPN in Leiden 47.000 woningen en bedrijfspanden van een glasvezelaansluiting voorzien. Ook in Vlaardingen worden 34.000 adressen op KPN glasvezel aangesloten. Deze werkzaamheden duren tot eind 2024. Ziggo krijgt daarnaast in Gorinchem concurrentie van E-Fiber glasvezel. Dit bedrijf gaat in Gorinchem bij 20.000 adressen een toegangsmogelijkheid tot glasvezel aanbieden.

   

  Voordelen glasvezel

  Voor het overgrote deel van de Nederlandse consumenten levert Ziggo via de kabel ruim voldoende internetsnelheid. Bij het kabelbedrijf kan op dit moment een abonnement gekocht worden waarbij de maximale downloadsnelheid 1000Mbps (1Gbps) is. De uploadsnelheid blijft met 50Mbps wel ver achter. De verwachting is dat Ziggo de upload in 2022 wel tot 200 of 300Mbps gaat verhogen. Internet via glasvezel biedt de consument een symmetrische internetsnelheid van 1Gbps. Bij nieuwe glasvezelnetwerken van Delta Fiber is de maximale snelheid zelfs 8Gbps symmetrisch. Het grootste voordeel van glasvezel is echter de veel lagere reactiesnelheid (latency) waardoor internetcommunicatie sneller tot stand komt.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLglasvezelaanleg glasvezelDelta FiberOpen Dutch FiberT-MobileE-Fibertvtelevisieinternetinternetsnelheiddownloaduploadconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  TV-TIP Valerian and the City of a Thousand Planets

  Valerian and the City of a Thousand Planets
  RTL 7 om 20:30 uur
  In de 28e eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)