Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat internet voorlopig niet nog sneller maken

  Ziggo gaat vanaf begin mei de internetsnelheid verhogen. Een nieuwe snelheidsverhoging later in 2023 wordt niet verwacht.
  Jarco Kriek
  11 januari 2023
  comments 5
  Ziggo gaat internet voorlopig niet nog sneller maken

  Sommige Ziggo-klanten reageren vooral teleurgesteld op de in hen ogen beperkte verhoging van de uploadsnelheid. Die wordt voor consumenten 75Mbps (was 50Mbps) en zakelijke klanten 100Mbps (was 70Mbps). Dit blijft ver achter bij glasvezel, dat met symmetrische snelheid een maximale down en upload van 1000Mbps (1Gbps) levert. Onder meer KPN, T-Mobile, Delta en Caiway doen dit dan ook. Ziggo gaat voor zakelijke klanten wel de downloadsnelheid hoger maken dan glasvezelaanbieders op dit moment leveren. Ziggo verhoogt namelijk de downloadsnelheid naar 1200Mbps (1,2Gbps).

   

  Jaarlijkse update

  Een nieuwe opwaardering van de internetsnelheid bij Ziggo zit er voorlopig niet in. Dit blijkt uit antwoorden van VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon naar aanleiding van door Totaal TV gestelde vragen. “De internetsnelheden gaan jaarlijks iets omhoog, omdat we met ons aanbod willen meegroeien met de klantbehoefte”, aldus Boon. De nu aangekondigde snelheidsverhoging volstaat volgens de woordvoerder. “De uploadsnelheid groeit steeds mee met de behoefte en het verbruik van de klant, hier kijken we jaarlijks naar. De snelheidsverhogingen sluiten goed aan bij de gebleken klantbehoefte.”

   

  Voldoende

  Hoewel de verhoging van de uploadsnelheid vergeleken met glasvezel beperkt is, voldoen de vanaf begin mei geleverde internetsnelheden aan de vraag van veel Ziggo-klanten. Voor het overgrote deel van de consumenten is een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps en uploadsnelheid van 75Mbps voldoende voor hun internetgebruik. Voor een deel van de thuiswerkers – vooral die gebruik maken van clouddiensten – kan de maximale uploadsnelheid van 75Mbps bij het consumentenabonnement en 100Mbps bij zakelijke abonnementen aan de lage kant zijn. Dit geldt echter voor een zeer beperkt deel van de Ziggo-klanten.

  ZiggoZiggo ZakelijkVodafoneZiggointernetinternetsnelheiddownloadupload

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)