Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat internet voorlopig niet nog sneller maken

  Ziggo gaat vanaf begin mei de internetsnelheid verhogen. Een nieuwe snelheidsverhoging later in 2023 wordt niet verwacht.
  Jarco Kriek
  11 januari 2023
  comments 5
  Ziggo gaat internet voorlopig niet nog sneller maken

  Sommige Ziggo-klanten reageren vooral teleurgesteld op de in hen ogen beperkte verhoging van de uploadsnelheid. Die wordt voor consumenten 75Mbps (was 50Mbps) en zakelijke klanten 100Mbps (was 70Mbps). Dit blijft ver achter bij glasvezel, dat met symmetrische snelheid een maximale down en upload van 1000Mbps (1Gbps) levert. Onder meer KPN, T-Mobile, Delta en Caiway doen dit dan ook. Ziggo gaat voor zakelijke klanten wel de downloadsnelheid hoger maken dan glasvezelaanbieders op dit moment leveren. Ziggo verhoogt namelijk de downloadsnelheid naar 1200Mbps (1,2Gbps).

   

  Jaarlijkse update

  Een nieuwe opwaardering van de internetsnelheid bij Ziggo zit er voorlopig niet in. Dit blijkt uit antwoorden van VodafoneZiggo-woordvoerder Ton Boon naar aanleiding van door Totaal TV gestelde vragen. “De internetsnelheden gaan jaarlijks iets omhoog, omdat we met ons aanbod willen meegroeien met de klantbehoefte”, aldus Boon. De nu aangekondigde snelheidsverhoging volstaat volgens de woordvoerder. “De uploadsnelheid groeit steeds mee met de behoefte en het verbruik van de klant, hier kijken we jaarlijks naar. De snelheidsverhogingen sluiten goed aan bij de gebleken klantbehoefte.”

   

  Voldoende

  Hoewel de verhoging van de uploadsnelheid vergeleken met glasvezel beperkt is, voldoen de vanaf begin mei geleverde internetsnelheden aan de vraag van veel Ziggo-klanten. Voor het overgrote deel van de consumenten is een maximale downloadsnelheid van 1000Mbps en uploadsnelheid van 75Mbps voldoende voor hun internetgebruik. Voor een deel van de thuiswerkers – vooral die gebruik maken van clouddiensten – kan de maximale uploadsnelheid van 75Mbps bij het consumentenabonnement en 100Mbps bij zakelijke abonnementen aan de lage kant zijn. Dit geldt echter voor een zeer beperkt deel van de Ziggo-klanten.

  ZiggoZiggo ZakelijkVodafoneZiggointernetinternetsnelheiddownloadupload

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)