Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden

  Ziggo is bezig met het uitschakelen van SD-kanalen die ongecodeerd in MPEG2 uitgezonden worden.
  Jarco Kriek
  28 juni 2021
  comments 6
  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden
  Foto Getty Images

  De SD-verspreiding van BBC One en BBC Two wordt op 12 juli gestaakt. Dit heeft als gevolg dat de HD-varianten van deze twee Britse publieke kanalen vanaf dat moment ongecodeerd binnen het DKTV (KabelTV) abonnement worden aangeboden. Ziggo stelt tegen Totaal TV bezig te zijn met het omschakelen van MPEG2 uitgezonden zenders en deze naar MPEG4 om te zetten. Voor ontvangst van in MPEG4 - zowel SD als HD - uitgezonden zenders is een televisie met HD-kabeltuner of een HD-kabeldecoder nodig.

   

  RTL en Talpa

  Wordt HD de basis van het ongecodeerde zenderaanbod bij Ziggo? Met andere woorden: zijn de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders van de mediagroepen RTL Nederland en Talpa Network binnenkort met het goedkoopste tv-abonnement ongecodeerd in HD te bekijken? Het antwoord op deze vraag wordt door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan gegeven: "Nee, wij gaan zenders van RTL en Talpa niet binnenkort ongecodeerd in HD-kwaliteit in het Kabel TV pakket aan onze klanten aanbieden. Indien hier in de toekomst iets in wijzigt, brengen wij uiteraard onze klanten hiervan op de hoogte." Om de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders in HD te kunnen kijken, dient net als nu en in de voorbijgaande jaren het geval was het digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard gekocht te worden.

  ZiggoVodafoneZiggoDKTVKabel TVTV StartTV StandaardHDSDMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)