Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden

  Ziggo is bezig met het uitschakelen van SD-kanalen die ongecodeerd in MPEG2 uitgezonden worden.
  Jarco Kriek
  28 june 2021
  comments 6
  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden
  Foto Getty Images

  De SD-verspreiding van BBC One en BBC Two wordt op 12 juli gestaakt. Dit heeft als gevolg dat de HD-varianten van deze twee Britse publieke kanalen vanaf dat moment ongecodeerd binnen het DKTV (KabelTV) abonnement worden aangeboden. Ziggo stelt tegen Totaal TV bezig te zijn met het omschakelen van MPEG2 uitgezonden zenders en deze naar MPEG4 om te zetten. Voor ontvangst van in MPEG4 - zowel SD als HD - uitgezonden zenders is een televisie met HD-kabeltuner of een HD-kabeldecoder nodig.

   

  RTL en Talpa

  Wordt HD de basis van het ongecodeerde zenderaanbod bij Ziggo? Met andere woorden: zijn de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders van de mediagroepen RTL Nederland en Talpa Network binnenkort met het goedkoopste tv-abonnement ongecodeerd in HD te bekijken? Het antwoord op deze vraag wordt door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan gegeven: "Nee, wij gaan zenders van RTL en Talpa niet binnenkort ongecodeerd in HD-kwaliteit in het Kabel TV pakket aan onze klanten aanbieden. Indien hier in de toekomst iets in wijzigt, brengen wij uiteraard onze klanten hiervan op de hoogte." Om de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders in HD te kunnen kijken, dient net als nu en in de voorbijgaande jaren het geval was het digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard gekocht te worden.

  ZiggoVodafoneZiggoDKTVKabel TVTV StartTV StandaardHDSDMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP The Daily Show

  The Daily Show
  Comedy Central Extra om 06:00 uur
  Wie nog wekelijks verlangt naar Zondag met Lubach kan prima dagelijks terecht bij Arjen Lubach's inspiratiebron The Daily Show.

  TV-TIP The Girl on the Train

  The Girl on the Train
  SBS9 om 20:30 uur
  De gescheiden Rachel neemt dagelijks de trein en begluurt het perfecte stel, maar op een dag is de vrouw van het koppel weg.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)