Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden

  Ziggo is bezig met het uitschakelen van SD-kanalen die ongecodeerd in MPEG2 uitgezonden worden.
  Jarco Kriek
  28 june 2021
  comments 6
  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden
  Foto Getty Images

  De SD-verspreiding van BBC One en BBC Two wordt op 12 juli gestaakt. Dit heeft als gevolg dat de HD-varianten van deze twee Britse publieke kanalen vanaf dat moment ongecodeerd binnen het DKTV (KabelTV) abonnement worden aangeboden. Ziggo stelt tegen Totaal TV bezig te zijn met het omschakelen van MPEG2 uitgezonden zenders en deze naar MPEG4 om te zetten. Voor ontvangst van in MPEG4 - zowel SD als HD - uitgezonden zenders is een televisie met HD-kabeltuner of een HD-kabeldecoder nodig.

   

  RTL en Talpa

  Wordt HD de basis van het ongecodeerde zenderaanbod bij Ziggo? Met andere woorden: zijn de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders van de mediagroepen RTL Nederland en Talpa Network binnenkort met het goedkoopste tv-abonnement ongecodeerd in HD te bekijken? Het antwoord op deze vraag wordt door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan gegeven: "Nee, wij gaan zenders van RTL en Talpa niet binnenkort ongecodeerd in HD-kwaliteit in het Kabel TV pakket aan onze klanten aanbieden. Indien hier in de toekomst iets in wijzigt, brengen wij uiteraard onze klanten hiervan op de hoogte." Om de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders in HD te kunnen kijken, dient net als nu en in de voorbijgaande jaren het geval was het digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard gekocht te worden.

  ZiggoVodafoneZiggoDKTVKabel TVTV StartTV StandaardHDSDMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd Endangered Species

   Een droomvakantie in een Keniaans natuurreservaat verandert voor een gezin in een nachtmerrie als ze de parkregels negeren. Hun busje wordt verwoest en ze moeten te voet terugkeren. Totaal TV mag deze actiethriller vijf keer op dvd weggeven.

  TV-TIP Hoeveel ben je waard?

  Hoeveel ben je waard?
  SBS6 om 13:25 uur
  Hans en Marieke willen het liefst morgen nog in de lege woning van wijlen oma trekken. Maar kunnen ze dat eigenlijk wel betalen?

  TV-TIP U.S. Marshals

  U.S. Marshals
  om 00:20 uur
  U.S. Marshal Sam Gerard opent samen met zijn ervaren team de jacht op de mysterieuze ex-geheim agent Mark Sheridan.

  Interview

  • *

   Martine van Os

   We zijn er bijna

   Martine van Os blijft dit jaar met de groep kampeerders dicht bij huis; de vakantiereizigers maken een tocht door Nederland. “Eerlijk? Ik vond het verrassend leuk!”
   Reacties0 reactie(s)