Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden

  Ziggo is bezig met het uitschakelen van SD-kanalen die ongecodeerd in MPEG2 uitgezonden worden.
  Jarco Kriek
  28 june 2021
  comments 6
  Ziggo gaat RTL en Talpa niet ongecodeerd in HD aanbieden
  Foto Getty Images

  De SD-verspreiding van BBC One en BBC Two wordt op 12 juli gestaakt. Dit heeft als gevolg dat de HD-varianten van deze twee Britse publieke kanalen vanaf dat moment ongecodeerd binnen het DKTV (KabelTV) abonnement worden aangeboden. Ziggo stelt tegen Totaal TV bezig te zijn met het omschakelen van MPEG2 uitgezonden zenders en deze naar MPEG4 om te zetten. Voor ontvangst van in MPEG4 - zowel SD als HD - uitgezonden zenders is een televisie met HD-kabeltuner of een HD-kabeldecoder nodig.

   

  RTL en Talpa

  Wordt HD de basis van het ongecodeerde zenderaanbod bij Ziggo? Met andere woorden: zijn de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders van de mediagroepen RTL Nederland en Talpa Network binnenkort met het goedkoopste tv-abonnement ongecodeerd in HD te bekijken? Het antwoord op deze vraag wordt door VodafoneZiggo-woordvoerder Gerjan van der Laan gegeven: "Nee, wij gaan zenders van RTL en Talpa niet binnenkort ongecodeerd in HD-kwaliteit in het Kabel TV pakket aan onze klanten aanbieden. Indien hier in de toekomst iets in wijzigt, brengen wij uiteraard onze klanten hiervan op de hoogte." Om de belangrijkste Nederlandse commerciële zenders in HD te kunnen kijken, dient net als nu en in de voorbijgaande jaren het geval was het digitale tv-abonnement TV Start/TV Standaard gekocht te worden.

  ZiggoVodafoneZiggoDKTVKabel TVTV StartTV StandaardHDSDMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back

  Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back
  Veronica om 20:00 uur
  Nadat the Empire hun basis op de ijsplaneet Hoth heeft aangevallen, verspreiden de Rebellen zich.

  TV-TIP Killing Eve

  Killing Eve
  NPO 3 om 20:18 uur
  Eve en Villanelle ontsnappen aan Gunn en beginnen aan een barre tocht om de Twaalf te ontmaskeren.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)