Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo test sneller internet, maar gaan ze het ook aanbieden?

  VodafoneZiggo begint in 2023 met het testen van de nieuwe techniek DOCSIS 4. Hiermee kan de internetsnelheid bij Ziggo in de toekomst nog verder omhoog.
  Jarco Kriek
  19 december 2022
  comments 4
  Ziggo test sneller internet, maar gaan ze het ook aanbieden?
  Foto Getty Images

  Ziggo stapte dit jaar volledig over naar DOCSIS 3.1. Na een gefaseerd traject van drie jaar werd vorige week de laatste aansluiting naar DOCSIS 3.1 omgezet. Hierdoor kan het kabelbedrijf in de komende maanden de internetsnelheid verhogen. Vooral een hogere uploadsnelheid is nodig om Ziggo meer competitief te maken met aanbieders die tv en internet via glasvezel aanbieden, zoals KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. De glasvezelaanbieders kunnen symmetrische internet met een maximale snelheid van op dit moment 1Gbps aanbieden. Ziggo kan deze snelheid wel als download aan klanten leveren. De uploadsnelheid blijft ver achter, met op dit moment maximaal 50Mbps.

   

  DOCSIS 4

  VodafoneZiggo heeft aangekondigd in 2023 te beginnen met het testen van DOCSIS 4. Met deze nieuwe generatie van de door kabelbedrijven gebruikte techniek kan de internetsnelheid nog verder worden verhoogd. In Amerika test Comcast op klantniveau DOCSIS 4 met een maximale symmetrische internetsnelheid van 10Gbps. Het testen van de nieuwe techniek heeft bij Ziggo overigens wel enige vertraging opgelopen. VodafoneZiggo liet een jaar geleden al weten dat de eerste testen met DOCSIS 4 in 2022 zouden beginnen. Overigens is de standaard DOCSIS 3.1 Full Duplex sinds enige jaren onderdeel van DOCSIS 4.

   

  Wanneer?

  Met de grotere uitrol van DOCSIS 3.1 internetmodems waarmee Ziggo dit jaar is begonnen, is het vermoeden dat VodafoneZiggo als eerste 3.1 Full Duplex op klantniveau gaat gebruiken. Wanneer dit gaat gebeuren, is onduidelijk. Bij de aankondiging van het testen van DOCSIS 4 in 2023 voegde het bedrijf hieraan toe dat de nieuwe techniek met hogere internetsnelheid kan worden ingezet als de technologische ontwikkeling hierom vraagt en de klantvraag substantieel wordt.

  ZiggoVodafoneZiggoDOCSIS 3.1DOCSIS 4internetinternetsnelheidgigabitmultigigmultigigabit

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)