Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Bij Ziggo zijn steeds meer lokale omroepen in HD-kwaliteit te bekijken. Het kabelbedrijf begon begin november met de doorgifte van lokale zenders in HD.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Om lokale omroepen in HD aan klanten aan te kunnen bieden, dient Ziggo in de betreffende regio eerst enkele aanpassingen door te voeren. Het blijkt dat het kabelbedrijf dit in steeds meer regio’s aan het doen is. Het directe gevolg is dat meer lokale tv-zenders daadwerkelijk in HD-kwaliteit in de huis- en slaapkamers van Ziggo-klanten zichtbaar zijn. Sinds begin november zijn in de regio Leiden al diverse lokale tv-zenders – waaronder Sleutelstad TV in Leiden en BR6 in Bodegraven-Reeuwijk – in HD te bekijken. In deze regio zullen onder meer Unity en RTV Katwijk snel volgen. Maar ook in de regio Breda zijn nu enkele lokale tv-zenders in de betere HD-beeldkwaliteit te bekijken. Het gaat vooralsnog om de zenders Altena TV en Zuid West TV. Net als bij KPN worden bij Ziggo lokale omroepen in het beeldformaat 720P gedistribueerd.

   

  Landelijk

  Bij lokale omroepen gaat het om uitbreiding van het HD-aanbod op regionaal niveau. Ook het landelijke HD-aanbod gaat in december bij Ziggo uitgebreid worden. Zo heeft muziekzender 192TV op de eigen internetsite aangekondigd dat het vanaf 1 december in HD-kwaliteit beschikbaar is. Ziggo waardeerde op 1 en 9 november al veertien zenders van SD naar HD op. Het ging hierbij om alle regionale tv-zenders inclusief AT5.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDlokale omroep192TV

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview