Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Bij Ziggo zijn steeds meer lokale omroepen in HD-kwaliteit te bekijken. Het kabelbedrijf begon begin november met de doorgifte van lokale zenders in HD.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Om lokale omroepen in HD aan klanten aan te kunnen bieden, dient Ziggo in de betreffende regio eerst enkele aanpassingen door te voeren. Het blijkt dat het kabelbedrijf dit in steeds meer regio’s aan het doen is. Het directe gevolg is dat meer lokale tv-zenders daadwerkelijk in HD-kwaliteit in de huis- en slaapkamers van Ziggo-klanten zichtbaar zijn. Sinds begin november zijn in de regio Leiden al diverse lokale tv-zenders – waaronder Sleutelstad TV in Leiden en BR6 in Bodegraven-Reeuwijk – in HD te bekijken. In deze regio zullen onder meer Unity en RTV Katwijk snel volgen. Maar ook in de regio Breda zijn nu enkele lokale tv-zenders in de betere HD-beeldkwaliteit te bekijken. Het gaat vooralsnog om de zenders Altena TV en Zuid West TV. Net als bij KPN worden bij Ziggo lokale omroepen in het beeldformaat 720P gedistribueerd.

   

  Landelijk

  Bij lokale omroepen gaat het om uitbreiding van het HD-aanbod op regionaal niveau. Ook het landelijke HD-aanbod gaat in december bij Ziggo uitgebreid worden. Zo heeft muziekzender 192TV op de eigen internetsite aangekondigd dat het vanaf 1 december in HD-kwaliteit beschikbaar is. Ziggo waardeerde op 1 en 9 november al veertien zenders van SD naar HD op. Het ging hierbij om alle regionale tv-zenders inclusief AT5.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDlokale omroep192TV

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)