Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Bij Ziggo zijn steeds meer lokale omroepen in HD-kwaliteit te bekijken. Het kabelbedrijf begon begin november met de doorgifte van lokale zenders in HD.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 6
  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Om lokale omroepen in HD aan klanten aan te kunnen bieden, dient Ziggo in de betreffende regio eerst enkele aanpassingen door te voeren. Het blijkt dat het kabelbedrijf dit in steeds meer regio’s aan het doen is. Het directe gevolg is dat meer lokale tv-zenders daadwerkelijk in HD-kwaliteit in de huis- en slaapkamers van Ziggo-klanten zichtbaar zijn. Sinds begin november zijn in de regio Leiden al diverse lokale tv-zenders – waaronder Sleutelstad TV in Leiden en BR6 in Bodegraven-Reeuwijk – in HD te bekijken. In deze regio zullen onder meer Unity en RTV Katwijk snel volgen. Maar ook in de regio Breda zijn nu enkele lokale tv-zenders in de betere HD-beeldkwaliteit te bekijken. Het gaat vooralsnog om de zenders Altena TV en Zuid West TV. Net als bij KPN worden bij Ziggo lokale omroepen in het beeldformaat 720P gedistribueerd.

   

  Landelijk

  Bij lokale omroepen gaat het om uitbreiding van het HD-aanbod op regionaal niveau. Ook het landelijke HD-aanbod gaat in december bij Ziggo uitgebreid worden. Zo heeft muziekzender 192TV op de eigen internetsite aangekondigd dat het vanaf 1 december in HD-kwaliteit beschikbaar is. Ziggo waardeerde op 1 en 9 november al veertien zenders van SD naar HD op. Het ging hierbij om alle regionale tv-zenders inclusief AT5.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDlokale omroep192TV

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)