Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Bij Ziggo zijn steeds meer lokale omroepen in HD-kwaliteit te bekijken. Het kabelbedrijf begon begin november met de doorgifte van lokale zenders in HD.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  Ziggo geeft meer zenders in HD door

  Om lokale omroepen in HD aan klanten aan te kunnen bieden, dient Ziggo in de betreffende regio eerst enkele aanpassingen door te voeren. Het blijkt dat het kabelbedrijf dit in steeds meer regio’s aan het doen is. Het directe gevolg is dat meer lokale tv-zenders daadwerkelijk in HD-kwaliteit in de huis- en slaapkamers van Ziggo-klanten zichtbaar zijn. Sinds begin november zijn in de regio Leiden al diverse lokale tv-zenders – waaronder Sleutelstad TV in Leiden en BR6 in Bodegraven-Reeuwijk – in HD te bekijken. In deze regio zullen onder meer Unity en RTV Katwijk snel volgen. Maar ook in de regio Breda zijn nu enkele lokale tv-zenders in de betere HD-beeldkwaliteit te bekijken. Het gaat vooralsnog om de zenders Altena TV en Zuid West TV. Net als bij KPN worden bij Ziggo lokale omroepen in het beeldformaat 720P gedistribueerd.

   

  Landelijk

  Bij lokale omroepen gaat het om uitbreiding van het HD-aanbod op regionaal niveau. Ook het landelijke HD-aanbod gaat in december bij Ziggo uitgebreid worden. Zo heeft muziekzender 192TV op de eigen internetsite aangekondigd dat het vanaf 1 december in HD-kwaliteit beschikbaar is. Ziggo waardeerde op 1 en 9 november al veertien zenders van SD naar HD op. Het ging hierbij om alle regionale tv-zenders inclusief AT5.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDlokale omroep192TV

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)