Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft twee miljoen klanten toegang tot beter wifi

  Ziggo heeft nieuwe firmware naar ongeveer twee miljoen internetmodems modems uitgerold. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot beter draadloos internet.
  Jarco Kriek
  24 august 2021
  comments 0
  Ziggo geeft twee miljoen klanten toegang tot beter wifi

  De nieuwe firmware maakt internetmodem Connectbox geschikt voor Smart Wifi. Ziggo heeft Connectbox aan twee miljoen klanten in bruikleen geleverd. Met Smart Wifi kunnen Ziggo-klanten op eenvoudige wijze een mesh wifi-netwerk opzetten. Hiervoor zijn echter wel zogenaamde SmartWifi Pods nodig. Deze zijn bij Ziggo te koop of te huur. Een set van twee SmartWifi Pods kost €99,- of is bij het kabelbedrijf te leen voor €2,50 per maand. Voor een enkele Pod moet €58,-/€1,25 per maand betaald worden. De meest uitgebreide set met drie Pods kost €157,-/€3,75 per maand. Het installeren van de SmartWifi Pods is volgens het kabelbedrijf kinderspel en geschiedt met een app geheel automatisch. Ziggo zegt dat het perfecte wifi-netwerk binnen 24 uur op deze manier is geconfigureerd.

   

  Stopcontact

  De SmartWifi Pod is in vergelijking met andere mesh wifi-oplossingen een relatief kleine adapter die direct in het stopcontact geplaatst kan worden. De Connectbox bepaalt automatisch aan de hand van een analyse van de draadloze netwerkomgeving bij de bezitter thuis de beste frequentie. Daarna wordt bij gebruik van het eigen wifi-netwerk het snelste wifi-punt gekozen zodat in de gehele woning of kantoor van het snelst en stabielst mogelijk internet gebruik kan worden gemaakt. Voor Ziggo-klanten die geen Connectbox als internetmodem gebruiken, biedt het kabelbedrijf het TP-Link Deco M4 systeem aan om het eigen wifi-netwerk te optimaliseren.

   

  Eigen hardware

  De uitbreiding van de mogelijkheden van bruikleenmodem Connectbox komt op het moment dat duidelijk is dat Ziggo binnen afzienbare tijd klanten de mogelijkheid moet aanbieden om eigen hardware als modem te gebruiken. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft hiertoe besloten. Het gaat om het invoeren van Europese regelgeving op het gebied van gebruik van eigen apparatuur.

   

  Wifi speerpunt

  Ziggo is niet de enige internetaanbieder die zich tot het uiterste inspant om wifi bij klanten thuis goed te laten functioneren. Onder meer KPN en T-Mobile bieden klanten via koop- of huuroplossingen de mogelijkheid om in de gehele woning of het bedrijfspand goed en stabiel functionerend internet aan te bieden. Het is een misvatting van Nederlanders dat internetaanbieders verantwoordelijk voor goed functionerend wifi zijn. In ieder omgeving en woning is namelijk het wifi-netwerkverkeer anders. Het is mede hierdoor de verantwoordelijkheid van de consument om zelf een goed werkend wifi-netwerk op te zetten. Met mesh wifi-oplossingen zoals nu de SmartWifi Pods probeert Ziggo hierbij de helpende hand te bieden.

  ZiggoVodafoneZiggointernetwifiinternetmodemConnectboxSmartWifiSmartWifi Pods

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Het blok Australië

  Het blok Australië
  Play4 om 08:50 uur
  In Nederland vond Net5 het na zeven seizoenen wel welletjes, maar in Australië wordt er al een dikke 15 seizoenen doorgehamerd.

  TV-TIP Prometheus

  Prometheus
  om 02:09 uur
  Prometheus is een prequel op Alien, maar vertelt ook een compleet eigen verhaal. Waardoor je weinig voorkennis nodig hebt.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)