Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo geeft twee miljoen klanten toegang tot beter wifi

  Ziggo heeft nieuwe firmware naar ongeveer twee miljoen internetmodems modems uitgerold. Hierdoor krijgen de gebruikers toegang tot beter draadloos internet.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2021
  comments 0
  Ziggo geeft twee miljoen klanten toegang tot beter wifi

  De nieuwe firmware maakt internetmodem Connectbox geschikt voor Smart Wifi. Ziggo heeft Connectbox aan twee miljoen klanten in bruikleen geleverd. Met Smart Wifi kunnen Ziggo-klanten op eenvoudige wijze een mesh wifi-netwerk opzetten. Hiervoor zijn echter wel zogenaamde SmartWifi Pods nodig. Deze zijn bij Ziggo te koop of te huur. Een set van twee SmartWifi Pods kost €99,- of is bij het kabelbedrijf te leen voor €2,50 per maand. Voor een enkele Pod moet €58,-/€1,25 per maand betaald worden. De meest uitgebreide set met drie Pods kost €157,-/€3,75 per maand. Het installeren van de SmartWifi Pods is volgens het kabelbedrijf kinderspel en geschiedt met een app geheel automatisch. Ziggo zegt dat het perfecte wifi-netwerk binnen 24 uur op deze manier is geconfigureerd.

   

  Stopcontact

  De SmartWifi Pod is in vergelijking met andere mesh wifi-oplossingen een relatief kleine adapter die direct in het stopcontact geplaatst kan worden. De Connectbox bepaalt automatisch aan de hand van een analyse van de draadloze netwerkomgeving bij de bezitter thuis de beste frequentie. Daarna wordt bij gebruik van het eigen wifi-netwerk het snelste wifi-punt gekozen zodat in de gehele woning of kantoor van het snelst en stabielst mogelijk internet gebruik kan worden gemaakt. Voor Ziggo-klanten die geen Connectbox als internetmodem gebruiken, biedt het kabelbedrijf het TP-Link Deco M4 systeem aan om het eigen wifi-netwerk te optimaliseren.

   

  Eigen hardware

  De uitbreiding van de mogelijkheden van bruikleenmodem Connectbox komt op het moment dat duidelijk is dat Ziggo binnen afzienbare tijd klanten de mogelijkheid moet aanbieden om eigen hardware als modem te gebruiken. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft hiertoe besloten. Het gaat om het invoeren van Europese regelgeving op het gebied van gebruik van eigen apparatuur.

   

  Wifi speerpunt

  Ziggo is niet de enige internetaanbieder die zich tot het uiterste inspant om wifi bij klanten thuis goed te laten functioneren. Onder meer KPN en T-Mobile bieden klanten via koop- of huuroplossingen de mogelijkheid om in de gehele woning of het bedrijfspand goed en stabiel functionerend internet aan te bieden. Het is een misvatting van Nederlanders dat internetaanbieders verantwoordelijk voor goed functionerend wifi zijn. In ieder omgeving en woning is namelijk het wifi-netwerkverkeer anders. Het is mede hierdoor de verantwoordelijkheid van de consument om zelf een goed werkend wifi-netwerk op te zetten. Met mesh wifi-oplossingen zoals nu de SmartWifi Pods probeert Ziggo hierbij de helpende hand te bieden.

  ZiggoVodafoneZiggointernetwifiinternetmodemConnectboxSmartWifiSmartWifi Pods

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Car wars

  Car wars
  SBS6 om 20:30 uur
  In de finale nemen de overgebleven coureurs het met hun radiografisch bestuurbare auto's tegen elkaar op voor de prijzenpot.

  TV-TIP Hotel Mumbai

  Hotel Mumbai
  Net5 om 20:30 uur
  Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)