Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude

    Ziggoklanten moet goed opletten voor een nieuwe variant van phishingmail. Internetcriminelen sturen een e-mail over verbeterde dienstverlening van Ziggo. Het enige doel is het stelen van inloggegevens.
    Jarco Kriek, Jan-Hein Visser
    7 augustus 2018
    comments 5
    Ziggo getroffen door nieuwe variant internetfraude
    Foto ANP

    In de mail die fictief namens Ziggo is gestuurd, wordt een nieuwe update van het mailsysteem aangekondigd. Doet men deze update niet, dan bestaat volgens de valse e-mail de mogelijkheid dat deze dienstverlening stopt. Door in te loggen op de persoonlijke klantomgeving ‘Mijn Ziggo’ kan de zogenaamde nieuwe update geïnstalleerd worden. Het feitelijke doel is het verzamelen van inloggegevens van klanten van het kabelbedrijf. Ook bestaat de kans door op de link te klikken dat schadelijke software op de computer geplaatst wordt. Hierdoor kan de computer bijvoorbeeld gegijzeld worden en alleen tegen het betalen van losgeld weer vrijgegeven worden. Ook kan op deze manier fraude met bankgegevens plaatsvinden.

     

    Klantenservice

    Het is altijd aan te raden om een ontvangen e-mail van grotere bedrijven goed en aandachtig door te lezen voordat verder handelingen worden uitgevoerd. In veel phishingmails staan namelijk enkele taalfouten. Ook als een mail ontvangen wordt van een bedrijf waarmee geen klantrelatie is, moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Bij twijfel is het advies om altijd telefonisch of via internet – het zogenaamde webcare – contact met de klantenservice van het betreffende bedrijf op te nemen. Hiermee kan worden uitgesloten dat het ontvangen bericht een phishingmail is.

    ZiggoVodafoneZiggoklantenservicefraudeinternetinternetoplichtersinternetcriminelenphishingransomeware

    Reacties

  1. TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview